×

تبدیل دود به پول در شالیزارهای گیلان

  • کد نوشته: 20608
  • ۱۳۹۶-۰۶-۱۲
  • 71 بازدید
  • ۰
  • دودهای ناشی از آتش زدن کاه و کلش پارسال، امسال فروخته و به پول تبدیل شد. به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم»مهندس علیرضا شعبان‌نژاد با بیان اینکه گیلان ۲۳۸هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و برداشت برنج تقریبا پایان یافته است، گفت: همواره کشاورزان بر اساس باورهایی غلط پس از برداشت برنج به جای فروختن […]

    تبدیل دود به پول در شالیزارهای گیلان
  • دودهای ناشی از آتش زدن کاه و کلش پارسال، امسال فروخته و به پول تبدیل شد.

    به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم»مهندس علیرضا شعبان‌نژاد با بیان اینکه گیلان ۲۳۸هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و برداشت برنج تقریبا پایان یافته است، گفت: همواره کشاورزان بر اساس باورهایی غلط پس از برداشت برنج به جای فروختن کاه و کلش به جای مانده در شالیزارها، کاه و کلش را آتش می‌زدند و در واقع بخشی از درآمدشان را دود می‌کردند.

    وی افزود: خوشبختانه با اطلاع رسانی‌های انجام‌شده در سالهای اخیر، انجام این کار غلط کاهش یافته است و امسال شاهد کاهش چشمگیر آتش زدن کاه‌و کلش در استان هستیم.

    شعبان‌نژاد ادامه داد: برنجکارانی که هنوز فکر می‌کنند، آتش زدن کاه و کلش آفات محصولشان را در سال آینده نابود می‌کند ،لازم است بدانند، با آتش زدن مزارع برنجشان فقط قدرت حاصلخیزی شالیزارشان را کاهش می‌دهند.

    رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان خاطر‌نشان کرد:در شالیزارهای گیلان سالانه حدود یک میلیون و ۳۰۰هزار تن کاه و کلش تولید می‌شود که ارزش ریالی آن بیش از ۲۰۰میلیارد تومان است.

    وی افزود:بر اساس آمارهایی که از شهرستانهای گیلان گرفته شده است، بیش از ۸۰درصد از کاه و کلش شالیزارهای گیلان، امسال بسته‌بندی و فروخته شد.

    علیرضا شعبان‌نژاد گفت: امسال شاهد افزایش کیفیت و کمیت برنج سفید گیلان هستیم و امید می‌رود کشاورزان با مدیریت درست در فروش محصول رنج تولید برنج امسال به کام‌شان شیرین شود.

    در ادامه بهرام رمضانی کشاورز برنجکار شهرستان رشت در گفت و گو با ایسنا منطقه گیلان با اشاره به اینکه از هر یک هکتار شالیرازش بیش از یک تن کاه‌و کلش برداشت می‌شود و هر بسته کاه و کلش را ۳هزار تومان می فروشد،گفت: این کاه و کلش‌ها پسماندهای کشاورزی دیروز بودند که امروز تبدیل پول نقد شده‌اند.

    وی افزود: در گذشته بر این باور بودیم که اگر کاه و کلش را آتش نزنیم، سال آینده کرم‌ساقه‌خوار بیشتری به مزرعه ما حمله می‌کند و این تفکر اشتباه منجر می‌شد که کشاورزان سرمایه شان را آتش بزنند./ایسنا

    برچسب ها

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=20608

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *