×

معاون جهاد کشاورزی گیلان خبر داد: کشت ارقام جدید برنج در ‌در مزارع کشاورزان خبره گیلانی

  • کد نوشته: 14866
  • ۱۳۹۶-۰۱-۲۳
  • 191 بازدید
  • ۰
  • معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان از کشت ارقام جدید برنج در سنوات آینده به‌ صورت طرح تحقیقی ـ ترویجی در مزارع کشاورزان خبره استان خبر داد. به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» حبیب جهانساز عصر امروز در نشست خبری در رشت با بیان اینکه ۷۰ درصد اراضی در استان گیلان به‌صورت مکانیزاسیون […]

    معاون جهاد کشاورزی گیلان خبر داد: کشت ارقام جدید برنج در ‌در مزارع کشاورزان خبره گیلانی
  • معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان از کشت ارقام جدید برنج در سنوات آینده به‌ صورت طرح تحقیقی ـ ترویجی در مزارع کشاورزان خبره استان خبر داد.

    به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» حبیب جهانساز عصر امروز در نشست خبری در رشت با بیان اینکه ۷۰ درصد اراضی در استان گیلان به‌صورت مکانیزاسیون کشت‌ می‌شود، اظهار داشت: یکی از برنامه‌های در دست اقدام سازمان جهاد کشاورزی، توسعه کشت مکانیزاسیون برنج است.

    وی با اشاره به اینکه در بخش مکانیزاسیون ارتقای توان ماشین آلات کشاورزی در دستور کار جهاد کشاورزی گیلان قرار دارد گفت: تسهیلات بانکی در بخش مکانیزاسیون تا ۸۰ درصد معادل ۴۲ میلیارد تومان در سال ۹۵ توسط کشاورزان استفاده شده و کشاورزان می‌توانند از ۲۰ درصد باقیمانده معادل ۴۵ میلیارد تومان بهره ببرند.

    جهانساز با بیان اینکه استان‌های شمالی متولی تامین برنج کشور هستند افزود: توسعه کشت ارقام اصلاح شده با رویکرد کیفی از برنامه‌های استان است و با توجه به شرایط اقلیمی خاص منطقه ۵۳۰ تن ارقام مختلف کشت شده و کشت ارقام جدید در سنوات آینده به‌صورت طرح تحقیقی ترویجی در مزارع کشاورزان خبره انجام می‌شود.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ابراز داشت: توسعه و تقویت گیاهان دارویی از اولویت‌های جهاد کشاورزی استان گیلان است و در این راستا تقویت این بخش با همکاری سازمان منابع طبیعی دنبال می‌شود.

    وی با اشاره به اینکه استان گیلان در بخش باغبانی شرایط ویژه ای دارد اعلام کرد: در زمینه تولید گل و گیاه و درختچه‌های زینتی و آپارتمانی با توجه به وجود پتانسیل رشد رویشی در استان می‌توان از توسعه این بخش در گیلان بهره برد.

    جهانساز با بیان اینکه می‌توان وقت مازاد کشاورز را با توسعه گیاهان زینتی پر کرد تا درآمدی در آن داشته باشند و تولید کشور را افزایش دهند اظهار داشت: توسعه نهالستان‌ها بسیار مورد توجه جهاد کشاورزی گیلان است و اکنون ۱۲ نهالستان مجوزدار داریم.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: به‌دنبال این هدف هستیم که هر نهالی که در استان تولید می‌شود لیبل و مجوز سلامت را دارا باشد و از خرید و به‌کارگیری نهال‌های متفرقه جلوگیری شود و همه نهالستان‌ها را مجوزدار کنیم.

    وی با اشاره به توسعه باغات و اراضی شیب‌دار با گیاهان مثمر با همکاری منابع طبیعی گفت: تامین نهاده‌ها، نهاده کود و ساماندهی کود از اولویت‌های جهاد کشاورزی گیلان است و همه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کود موظف هستند که گواهی ثبت موسسه خاک و آب کشور را دارا باشند.

    جهانساز با تاکید بر اینکه شرایط اقلیمی ما به‌گونه‌ای است که بحث صرفه‌جویی در بحث آب در آن حیاتی است افزود: تقویم زراعی در راستای صرفه جویی بیشتر آب تدوین شده که بر اساس تقویم زراعی، خزانه گیری از ۱۵ فروردین آغاز شده و نشاء از ۱۵ اردیبهشت به بعد انجام می‌شود.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: بر مبنای تقویم زراعی از ۱۵ فروردین تا ۱۵ مرداد گیاه برنج می‌تواند در این ۱۲۰ روز بیشترین استفاده را از نور و حرارت و آب ببرد تا در مصرف آب هم نهایت صرفه جویی شود.

    وی با اشاره به اینکه در گیلان مهم‌ترین اصل، مصرف بهینه آب در کشاورزی است گفت: به یک میلیارد و ۷۰۰ تن آب در گیلان نیاز است که ۱۷۱ هزار هکتار از تنها سد استان تامین می‌شود و بقیه از رودخانه‌های جاری استان گیلان تامین آب می‌شود.

    جهانساز با بیان اینکه اگر از بذر گیاهان به خوبی مراقبت شود هر کشاورز می‌تواند تا ۵ سال از بذر خود استفاده کند افزود: فقط ۵ درصد بذر مورد نیاز استان را تامین کردیم که اگر این رقم به ۲۰ درصد برسد رقم مناسبی خواهدبود.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان گفت: در بحث سم کشاورزی، آزادسازی شده و کلینیک‌ها و مراکز گیاه‌پزشکی، مراکز مجاز عرضه سم هستند که تحت نظارت جهاد کشاورزی فعالیت می‌کنند.

    وی با اشاره به اینکه در گیلان بسته به نوع کشت سم مصرفی متفاوت است و تا ۶ نوع سم غالب در گیلان داریم افزود: سم جزء اقلام یارانه‌ای نیست و یارانه سم به سمت مبارزه بیولوژیک و به‌کارگیری زنبور تریکوگراما سوق داده شده است.

    جهانساز با بیان اینکه با تولیدکنندگان زنبور تریکو گراما قرارداد منعقد شده و امسال هم به‌صورت تلفیقی با سم استفاده می‌شود گفت: به‌دنبال کاهش مصرف سموم در کشاورزی گیلان هستیم و اگر عملیات زراعی و مبارزه با علف‌های هرز درست انجام شود قطعاً نیازی به استفاده از سموم در کشاورزی نیست.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان افزود: سم آخرین راهکار است به محض اینکه خوشه آلوده‌ای در مزارع دیده شد نیاز به سم نیست بنابراین کشاورزان در این امر باید از کارشناسان و مشاوران بهره گیرند و از خودمصرفی سموم بپرهیزند.

    منبع:تسنیم

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=14866

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *