×

آستانه اشرفیه در آیینه دولت تدبیر و امید؛ بهره برداری از ۷۰ پروژه در هفته دولت در شهرستان آستانه اشرفیه

  • کد نوشته: 35451
  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۲
  • 156 بازدید
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان ،فرماندار آستانه اشرفیه با اشاره به بهره برداری از ۷۰ پروژه در هفته دولت امسال در شهرستان آستانه اشرفیه گفت: در شاخص آب روستایی با افتتاح پروژه های هفته دولت امسال، شهرستان آستانه اشرفیه به یک شهرستان کاملاً برخوردار در […]

    آستانه اشرفیه در آیینه دولت تدبیر و امید؛  بهره برداری از ۷۰ پروژه در هفته دولت در شهرستان آستانه اشرفیه
  • به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان ،فرماندار آستانه اشرفیه با اشاره به بهره برداری از ۷۰ پروژه در هفته دولت امسال در شهرستان آستانه اشرفیه گفت: در شاخص آب روستایی با افتتاح پروژه های هفته دولت امسال، شهرستان آستانه اشرفیه به یک شهرستان کاملاً برخوردار در این حوزه مبدل می شود و در واقع تمام ساکنین شهرستان به آب شرب سالم دسترسی پیدا می کنند.

    شهرستان آستانه اشرفیه به مساحت ۴۲۶،۶ کیلومتر مربع در فاصله ۳۵ کیلومتری از مرکز استان گیلان واقع شده است . این شهرستان علاوه بر اینکه در سطح کشور به عنوان قطب بزرگ تولید برنج و بادام زمینی شناخته می شود، به دلیل بهره مندی از وجود بقعه سیدجلال الدین اشرف(ع) از بعد گردشگری مذهبی نیز حائز اهمیت ویژه است.

    در دی ماه سال ۱۳۹۴، رحیم حیدری به عنوان فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه منصوب شد. وی متولد سال ۱۳۴۱ در روستای گلرودبار لاهیجان و دارای مدرک کارشناسی رشته حسابداری است.

    همزمان با هفته دولت در گفت و گو با فرماندار آستانه اشرفیه، به بررسی وضعیت شاخص های توسعه و دستاوردهای دولت تدبیر و امید در این شهرستان پرداخته شده است.

    *قبل از انتصاب به عنوان فرماندار آستانه اشرفیه در چه حوزه هایی مشغول خدمت بودید؟

    پیشینه فعالیت من  به دانشگاه گیلان بر می گردد. من در این مجموعه به عنوان کارشناس گروه گیاه پزشکی و همچنین رئیس مرکز نشر دانشگاه فعالیت داشتم. با روی کار آمدن دولت یازدهم توفیق خدمت رسانی به عنوان فرماندار شهرستان سیاهکل نصیب من شد و اکنون نیز دو سال و نیم است که  مسئولیت فرمانداری شهرستان آستانه اشرفیه را برعهده دارم.

    *در زمان قبول این مسئولیت چه دغدغه هایی برای بهبود خدمات رسانی در این شهرستان داشتید؟

    همواره در فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری از ملت ایران به عنوان بزرگترین پشتیبان نظام یاد شده و بزرگترین دغدغه حاکمیت، جلب رضایت مردم بوده است. پس از انتصاب به عنوان فرماندار آستانه اشرفیه، تحقق بخشیدن به شعارهای دولت تدبیر و امید را در دستور کار قرار دادم.

    چند موضوع برای دولت و حاکمیت اهمیت ویژه ای دارد که اولین آن ها مسائل عمرانی و رفاهی است. مدیریت آب و رفع مشکلات مربوط به این حوزه از اولین مواردی بود که در شهرستان آستانه اشرفیه مورد پیگیری قرار دادم. با برگزاری نشست های متعدد با حضور همه دستگاه های ذیربط و همچنین بهره گیری از مشارکت مردمی که در سالیان گذشته مغفول مانده بود، در حوزه آب توانستیم بسیاری از نگرانی های موجود را برطرف نماییم. طی سه سال زراعی گذشته مسئولیت فرمانداری آستانه اشرفیه را بر عهده داشتم و در این مدت حتی یک متر از اراضی کشاورزی ما دچار سوختگی نشد. کشاورزان شهرستان با سرلوحه قرار دادن اقتصاد مقاومتی به فعالیت خود می پردازند. با حمایت استاندار گیلان و همکاری دستگاه های اجرایی و کشاورزان، سال زراعی خوبی را پشت سر گذاشتیم.

    *هر ساله دولت با صرف اعتبارات بسیار زیادی برای ارتقاء شاخص های توسعه در حوزه های مختلف از جمله آب، برق ، گاز و همچنین راه روستایی پروژه هایی را اجرا می کند. از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تا کنون در شهرستان آستانه اشرفیه چه تغییراتی در این شاخص ها اتفاق افتاده است؟

    در زمان آغاز به کار دولت یازدهم شاخص گازرسانی در این شهرستان ۷۰ درصد بود و اکنون قریب به یکسال است که با گازرسانی به همه نواحی، به عنوان شهرستان سبز معرفی شده است. همچنین در شاخص آب روستایی نیز با افتتاح پروژه های هفته دولت امسال، شهرستان آستانه اشرفیه به یک شهرستان سبز مبدل می شود و در واقع تمام ساکنین شهرستان به آب شرب سالم دسترسی پیدا می کنند. در زمینه راه روستایی نیز از وضعیت خوبی برخوردار هستیم . در این مدت عملیات آسفالت در قریب به ۱۰ درصد از روستاهای شهرستان اجرا و روکش آسفالت نیز انجام شده است. در مجموع بالغ بر ۶۰ درصد از راه‌های روستایی ما دارای آسفالت هستند و برای مابقی نیز عملیات زیرسازی در دست اقدام است.

    مطابق سیاست در پیش گرفته شده در شهرستان آستانه اشرفیه، اولویت های شهرستان با توجه به دغدغه های مردم تعیین می شود و بر همین اساس برنامه ریزی های لازم صورت می گیرد.

    علیرغم وجود محدودیت اعتباری دولت توانستیم با برنامه ریزی مناسب، بهترین نتیجه را از کمترین منابع بگیریم.  به عنوان مثال پل کیسم از جمله دغدغه های مردم بود که با همین اعتبارات کم سرانجام گرفت و به مناسبت هفته دولت ان شاءالله افتتاح می شود.

    *یکی از سیاست‌های اصلی دولت تدبیر و امید در راستای بهبود وضعیت اقتصادی جامعه، تلاش در راستای اشتغالزایی است و در همین راستا در سال جاری تسهیلات اشتغالزایی به گیلان و دیگر استانها اختصاص پیدا کرد. با توجه به اینکه استاندار گیلان بوم گردی را به عنوان یکی از شاخص های ایجاد اشتغال در استان تعریف کرده است، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در شهرستان آستانه اشرفیه چه وضعیتی دارد؟ وضعیت اجرای طرح بوم گردی در شهرستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

    سیاست های اصولی بر مبنای طرح تکاپو، تسهیلات اشتغال روستایی و بوم گردی در شهرستان با جدیت پیگیری می شود.

    اجرای طرح های بوم گردی نیز سیاستی بسیار درست و اصولی است که اگر اجرایی نشود، با توجه به انبوه تقاضا برای ویلاسازی در گیلان از سوی ساکنین دیگر استان ها،  قطعا هیچگونه زمین و ملکی برای روستاییان ما باقی نخواهد ماند. این سیاست را با جدیت در شهرستان آستانه اشرفیه دنبال می‌کنیم . پرونده های مربوط به نیمی از سهمیه شهرستان در این حوزه تکمیل شده است و مراحل کار در حال انجام است.

    روستاییان ما به دلیل بروکراسی اداری و دشواری هایی که در مسیر دریافت تسهیلات از بانک ها در سالیان گذاشته وجود داشت، هنوز آنطور که باید اعتماد نکرده اند اما بدون شک با اجرای طرح های بوم گردی در شهرستان و دیدن آثار و نتایج آن، افراد زیادی به سرمایه گذاری در این حوزه ترغیب می شوند.

    با توجه به رویکردی که در استان گیلان و شهرستان آستانه اشرفیه وجود دارد، به عقیده من طرح های بوم گردی علاوه بر ارتقاء سطح معیشت روستاییان ،می توانند نقش بسیار مثبتی در حفظ فضای روستایی داشته باشند.

    *آستانه اشرفیه به دلیل بهره مندی از وجود بقعه سیدجلال الدین اشرف(ع) ظرفیت بسیار خوبی در زمینه گردشگری مذهبی دارد و در طول سال همواره پذیرای حجم بالایی از مسافر است. برای افزایش میزان توقف گردشگران در این شهرستان چه تدابیری اندیشیده شده است؟

    بهره مندی از نوار ساحلی و جنگل های انبوه در کنار وجود بقعه سیدجلال الدین اشرف(ع) بعنوان یک قطب گردشگری مذهبی، زمینه های مناسبی برای توسعه گردشگری دریایی و گردشگری مذهبی در شهرستان فراهم کرده است. تلاش کردیم زیرساخت های مناسب برای اقامت گردشگران را در آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر فراهم کنیم و در این راستا پروژه های متعددی از جمله ساخت هتل ها ، مراکز پذیرایی و پارکینگ های مناسب در سطح شهرستان به اجرا گذاشته شد. قطعا توسعه زیرساخت ها در این حوزه زمانبر است و ما انتظار داریم طی ۳ تا ۵ سال آینده نتیجه مورد نظر را بگیریم.

    همچنین قرارداد پروژه جاده دسترسی به حرم در شهرستان آستانه اشرفیه که از میدان کیسم تا حرم آقا سید جلال الدین اشرف(ع) آغاز و در حال نهایی شدن است و با اجرای این پروژه  بستر مناسب برای احداث اماکن اقامتی و خدماتی در این مسیر ایجاد می شود.

    *شاخص های شهرستان آستانه در حوزه بهداشت و درمان و میزان رضایتمندی مردم در این حوزه را چطور ارزیابی می کنید؟

    همانطور که می دانید طرح تحول نظام سلامت نتایج بسیار خوبی را رقم زد. علی‌رغم منابع بسیار محدودی که در اختیار  دولت بود، این طرح به اجرا گذاشته شد و سهم بیمار از هزینه های بیمارستانی برای خانوارهای شهری به ۶ درصد و برای روستاییان به ۳ درصد تقلیل پیدا کرد.

    در آستانه اشرفیه یک بیمارستان به نام کوثر و یک مرکز خدمات درمانی داریم و کیاشهر نیز از یک مرکز درمانی برخوردار است. در تلاش هستیم از ظرفیت بخش خصوصی برای راه اندازی کلینیک های درمانی در سطح شهرستان بهره بگیریم. وضعیت نسبتا خوبی داریم اما انتظارات ما بالاتر است.

    *با توجه به محدودیت های اعتباری دولت چقدر در راستای ایجاد امنیت سرمایه گذاری در شهرستان آستانه اشرفیه، حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت های این حوزه تلاش کردید؟

    امروز در سطح شهرستان آستانه اشرفیه حاشیه امن برای سرمایه گذاری فراهم است و آمادگی لازم برای هرگونه همکاری با سرمایه گذاران وجود دارد.

    معتقدم باید دو فرهنگ در جامعه ترویج داده شود؛ اول قدردانی و دیگری سرمایه گذاری. در این زمینه در حال تلاش هستیم و رسانه ها نیز ما را یاری می کنند. امیدواریم به این وسیله بتوانیم به جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاری و در نتیجه ایجاد اشتغال و ارتقاء سطح معیشت مردم دست پیدا کنیم.

    *یکی از ابتکارات دولت تدبیر و امید تشکیل کارگروه رفع موانع تولید در سطح کشور به منظور حمایت از واحدهای تولیدی بوده است. شهرستان آستانه اشرفیه در این مسیر چه گام هایی برداشته است و تا چه حد پیگیر برگزاری جلسات این کارگروه هستید؟

    ما در این زمینه یک نوآوری داشتم. تقریبا درهمه شهرستان ها روال کار به این صورت است که تولید کنندگان و صاحبان صنایع به ادارات یا فرمانداری ها مراجعه و مشکلات خود را مطرح می کنند و سپس بررسی موضوع در کارگروه مطرح می شود. در شهرستان آستانه اشرفیه ما کارگروه دیگری را بعنوان زیرمجموعه کارگروه رفع موانع تولید تعریف کردیم . سیاست ما بر این است که گروهی در واحدهای تولیدی و صنعتی حضور پیدا کنند و ضمن بررسی مسائل و مشکلات موجود، موارد قابل حل در شهرستان را به فرمانداری انعکاس داده و مابقی را به مرکز استان ارجاع دهند.

    خوشبختانه در میان صاحبان صنایع آستانه اشرفیه ، اعتماد عمومی نسبت به مجموعه فرمانداری شکل گرفته است.

    *ایجاد نشاط اجتماعی یکی از ضروریاتی است که در شرایط کنونی بسیار مورد تاکید قرار دارد. شما در این راستا چه فعالیت هایی انجام دادید؟ برای افزایش شاخص سرانه فضای ورزشی که می تواند منجر به نشاط اجتماعی شود چه تدابیری اتخاذ کردید؟

    برگزاری جشنواره بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه یکی از جشنواره های اجرا شده است که علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی، در زمینه معرفی تولیدات کشاورزی و جذب گردشگر نیز کارکرد خوبی داشته است.

    برای افزایش سرانه فضای ورزشی نیز  پیگیر شدیم که از ظرفیت زمین های عمومی بلااستفاده موجود در روستاها که امکان بهره برداری از آن برای ایجاد فضای ورزشی  وجود دارد با حمایت فرمانداری، پروژه های ورزشی در آن مکان به اجرا در بیایند.

    مدارسی را نیز در سطح روستاها داشتیم که به دلیل نبود دانش آموز، متروکه شده بودند که با پیگیری انجام شده مقرر گردید به عنوان مکان ورزشی برای بانوان روستا بهره برداری شوند. امسال برای زمین شهید اسماعیلیان کیاشهر نیز اعتبار لازم تامین می شود.

    *هر ساله به منظور افتتاح نمادین پروژه‌ها دو بازه‌ زمانی هفته دولت و دهه فجر انتخاب می شوند. شهرستان آستانه اشرفیه از ابتدای سال نیز افتتاحیه هایی در حوزه های مختلف برگزار کرده است.از جزئیات این پروژه ها بگویید. چه پروژه های شاخصی را به مناسبت هفته دولت آماده بهره برداری دارید؟

     

    در هفته دولت امسال ۷۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به بهره برداری می رسد.

     در راستای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، در این ایام یک کارخانه برنجکوبی با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان را آماده افتتاح داریم. علاوه بر افتتاح پروژه های مربوط به حوزه راهسازی، آخرین روستاهای محروم از آب شرب بهداشتی را نیز از این نعمت بهره مند خواهیم کرد.

    از جمله پروژه های شاخصی که در شهرستان آستانه اشرفیه دنبال می کنیم پل کوربی است که با حمایت دکتر نوبخت و استاندار گیلان بالغ بر ۶ و نیم میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شده است و در دهه فجر افتتاح می شود. پروژه های تجهیز اراضی که از سوی جهاد کشاورزی اجرا شده اند نیز در لیست افتتاحیه های ما قرار دارند.

     

    *برقراری تعامل و ارتباط تنگاتنگ با مردم، احزاب، گروه‌های سیاسی و همچنین سازمان‌های مردم نهاد از جمله اقداماتی است که از سوی فرمانداران در شهرستان ها صورت می گیرد. در آستانه اشرفیه این تعاملات تا چه اندازه وجود دارد؟

    ما به بهانه های مختلف در جمع مردم حاضر و با آن ها هم صحبت می شویم. در این نشست ها علاوه بر اینکه از دغدغه های آن ها با خبر می شویم، از فرصت برای معرفی خدمات و فعالیت های صورت گرفته استفاده می کنیم و علاوه بر این، مسائل و مشکلات موجود را نیز با مردم در میان می گذاریم. مردم بهترین داور و در عین حال بهترین یاور برای مسئولین هستند. اول هر ماه با گروهی از مردم به عنوان “یاوران شهر” جلساتی داریم و پس از بحث و بررسی در زمینه مسائل موجود در سطح شهرستان، مواردی که نیاز به توجه ویژه یا اعتبارگذاری داشته باشند را در همان جلسه مشخص میکنیم.

    ما در زمینه بهره گیری از ظرفیت NGO ها نیز اعتقاد داریم که با بهره گیری از ظرفیت این تشکل ها و استفاده از مشارکت مردم در زمینه های مختلف می توان علاوه بر تسهیل بسیاری از امور، بخشی از منتقدان را در ردیف یاوران قرار داد.

    *ارتباط شما با فضای مجازی چطور است؟ اخبار را چگونه دنبال می کنید و چه اقداماتی برای برقراری تعامل با رسانه ها داشته اید؟

    خوشبختانه در شهرستان آستانه اشرفیه فضای دلسوزانه ای حاکم است و اصحاب رسانه اگر برای ارتقاء جایگاه شهرستان بیشتر از من دغدغه نداشته باشند، کمتر هم ندارند.

    چنانچه رسانه ای با هریک از مدیران ما تماس برقرار کرده و سوالی داشته باشد، مدیر موظف به پاسخگویی است.

    *اگر انتقادی از شما یا مجموعه تحت امرتان صورت بگیرد چه واکنشی نشان خواهید داد؟

    من از منتقدین تشکر می کنم و به اعتقاد من بیان انتقادات موجب پیگیری و حل مسائل و مشکلاتی خواهد شد که ممکن است از دید مسئولین پنهان مانده باشند. انتقاد اگر به جا باشد باید مورد پذیرش قرار بگیرد و در غیر اینصورت نیز می توان با ارائه پاسخ مناسب و ایجاد شفافیت نسبت به رفع ابهامات موجود و سوء  برداشت ها اقدام کرد.

    *دکتر سالاری بخشنامه ای مبنی بر بکارگیری بانوان و جوانان در مناصب مدیریتی به فرمانداران، مدیران دستگاه های اجرایی و شهرداران ابلاغ کرد.شما در راستای اجرای این بخشنامه چه اقداماتی انجام دادید؟

    بیشتر مدیران شهرستان جوان هستند و تاکید دکتر سالاری نیز بر این بود که در یک پروسه زمانی ، جوانان به بدنه مدیریتی دستگاه ها ملحق شوند و پس از اینکه انتقال تجربه صورت گرفت بتوانیم مدیران خوبی را به جامعه تحویل دهیم. در شهرستان آستانه اشرفیه این اصل پذیرفته شده است و در حال پیگیری آن هستیم. گزینه هایی که برای بخشداری و معاونت پیشنهاد کرده ایم نیز در راستای اجرای همین سیاست و اولویت دادن به جوانان و بانوان است.

    *در یکسال آینده چه برنامه هایی را برای پیشرفت شهرستان آستانه اشرفیه در دستور کار دارید؟

    در شهر آستانه اشرفیه همانطور که پیش تر اشاره کردم، جاده دسترسی به حرم از جمله پروژه های کلیدی محسوب می شود که امیدواریم در سال جاری به جای خوبی برسد چراکه اجرای آن در حوزه های مختلفی از جمله عمرانی، فرهنگی و بهداشتی برای شهرستان گشایش های بسیار زیادی به دنبال خواهد داشت. افتتاح پل کابلی و در کیاشهر هم واگذاری بخشی از سواحل به بخش خصوصی جهت اجرای طرح گردشگری دریایی نیز در دستور کار قرار دارد.

    *و سخن پایانی….

    امیدوارم که مردم بتوانند روز به روز بیشتر از خدمات نظام جمهوری اسلامی بهره مند شوند.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=35451

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *