×

یادداشت اختصاصی گیل و دیلم؛ آنچه که باید شهرداران شهرهای شمالی مد نظر قرار دهند

  • کد نوشته: 20540
  • ۱۳۹۶-۰۶-۱۰
  • 259 بازدید
  • ۰
  • درس گرفتن از تجربه و به روز بودن در تمام زمینه ها امریست که برای تمام مدیران ضروری و لازم است و باید سرلوحه هر اقدامی باشد. معماری و شهرسازی شمال ایران دارای نواقص و معایب بسیاری چه در حیطه کالبدی چه در حیطه عملکردی است که در خصوص رفع این معضل و عدم سرایت […]

    یادداشت اختصاصی گیل و دیلم؛ آنچه که باید شهرداران شهرهای شمالی مد نظر قرار دهند
  • درس گرفتن از تجربه و به روز بودن در تمام زمینه ها امریست که برای تمام مدیران ضروری و لازم است و باید سرلوحه هر اقدامی باشد. معماری و شهرسازی شمال ایران دارای نواقص و معایب بسیاری چه در حیطه کالبدی چه در حیطه عملکردی است که در خصوص رفع این معضل و عدم سرایت آن به نواحی بکرتر ، موارد ویژه ای توسط شهرداران جدید باید به شیوه ای پی گیرانه مد نظر قرار گیرد. ابتدا به ساکن رجوع به طرحهای جامع و تفصیلی و احیانا” طرحهای هادی بخش های وابسته به شهرداری جهت دقیق شدن روی موارد شکافته نشده ای که احتیاج به توضیح و جزئیات بیشتری دارد از اولویت خاصی برخوردار است. در این راستا امور فوق توسط برنامه ریزی و نظارت راهبردی دفتر فنی جوان و کارآمد مستقر در شهرداری ذیربط صورت می گیردکه شهردار خود راسا” به آنها رسیدگی مورد به مورد باید داشته باشد. از سویی در خصوص محیط زیست و ارتقاء روشهای حفظ محیط زیست در جهت توسعه معماری و شهرسازی پایدار که از جدیدترین و به حق از مهمترین مباحث سالهای اخیر است ، در کارگروهی جداگانه و همگام با دفترفنی شهرداری باید تصمیمات پیشرو ارائه گردد و به سرعت به اجرا در آورده شود که الگوی سایر مناطق نیز باشد. از جمله مصداق ساده آن ، مسئله مدیریت زباله های شهری و آگاهی و تشویق مردم و ارائه جایزه به آنها در جهت تصمیمات شهرداری است. از آنجا که بحث محیط زیست و مسائل دفتر فنی مهندسی شهرداری در جاهایی هم پوشانی و تداخل دارند این دو گروه باید جلسات مشترک برای ارائه نظرها و هماهنگی لازم را داشته باشند و برای ارائه راهکارهای پیشنهادی و اصلاحی از هم کسب نظر نمایند.در نهایت ، نهادینه شدن تعامل سازنده اعضای داخلی گروه های مذکور و مستمر بودن آن ، هدف شهرداری است.با موفقیت در تحقق موارد فوق الذکر است که زیرساخت های لازم جهت توسعه همه جانبه و پایدار و اقتصاد پویای منطقه ازجمله جذب توریست و اشتغال زایی بومی و … فراهم می شود.در تمام موارد فوق الذکر ، راهکارها باید با توجه مستمر به بستر اجرای طرح ها و با بیشترین بهره گیری از عوامل بومی متخصص و غیر متخصص باشد.

    خلاصه آنچه که به آن اشاره شد تکیه بر این اصل دارد که کیفیت و مطلوبیت فضای شهری باعث ریشه دار شدن حرکت و سازندگی شهر و تکاپوی افراد بومی است چرا که در صورت عدم وجود کیفیت، هر تغییر یا توسعه ای منتهی به رکود یا حداقل ،رونق موقتی خواهد شد. به عنوان یک مثال ساده ، هتلی که در ابتدا به شکلی لوکس طراحی شده ولی در عمل، رسیدگی و نگهداری و تعمیر و مدیریت مستمر و پاسخگو نداشته باشد ، بعد از مدتی با عدم اقبال در خصوص جلب مسافر مواجه خواهد شد. شهر نیز همین گونه است.باید همه اجزای آن زنده و پویا باشد تا حرکتی چشمگیر و رو به جلو داشته باشد.شاید بعضی ها گمان کنند موارد برنامه ریزی شده دقیقتر برای شهر ، در حیطه عملکردی و کالبدی ، سرمایه گذار خصوصی را برای اجرای طرح هایش دلسرد کند و او را به عقب بکشاند. در صورتی که این طور نیست و این از مدیریت و ابتکار عمل شهردار است که با وجود برنامه ریزی دقیق و به روز ، امتیازاتی برای سرمایه گذار جهت ایجاد انگیزه در نظر بگیرد که در عین حال ، همسویی با تحقق اهداف شهردای هم در آن کاملا” مد نظر باشدکه آن چیزی نیست جز بهره مندی همه آحاد شهراز تحول و توسعه از سرمایه گذار گرفته تا شهروندان.

    دکتر ایمان محمد پور نیک بین
    قائم مقام مرکز متخصصین راه و شهرسازی استان گیلان
    1396/۶/۱۰

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=20540

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *