فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه گفت: اهتمام ویژه حمایت از محصولات استراتژیک بویژه چای موجب رضایتمندی چایکاران و احیاء مجدد باغات چای شده است و طی سال های اخیر حداقل۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی رها شده در این شهرستان مجددا زیر کشت چای رفتند.
به گزارش گیل و دیلم، رحیم حیدری در نشست با جمعی از چایکاران منطقه در خصوص تولیدات کشاورزی شهرستان از جمله برگ سبز چای گفت: سالهای اخیر بر اثر خشکسالی و تنش های آبی صنعت چای کشور روند نزولی و فروپاشی را طی می کرد و حجم وسیع مزارع رها شده چای برای مردم منطقه در آن سالها موید این موضوع بود. با سیاستهای مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و احیای معیشت خانواده های چایکار در دولت یازدهم و دوازدهم، برنامه پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و تشویق به عملیات به زراعی سبب احیای دوباره باغ های بایر، رها شده و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی چای شمال کشور شد.
وی افزود: با توجه به این که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بطورمستقیم و غیرمستقیم (در باغ ها، کارخانه ها و فرایند بسته بندی) صنعت چای مشغول به کار هستند احیای این صنعت می تواند نقش بسزایی در اشتغال، کسب درآمد بیشتر و جلوگیری از خروج ارز شود.
نماینده عالی دولت در شهرستان تصریح کرد: دولت یازدهم و دوازدهم در سال های اخیر به منظور حمایت از چایکاران با سیاست تقویت خرید تضمینی چای تحولی بزرگ در حوزه چای کشور رقم زده است.
فرماندار شهرستان ادامه داد: ابتدای سال ۹۲ میانگین خرید تضمینی هر کیلو برگ سبز چای ۸۱۵ تومان بود که در سال ۹۶ به یک هزار و ۸۱۶ تومان افزایش پیدا کرد. این رقم بیانگر رشد ۱۰۸ درصدی نرخ خرید تضمینی است.
به گفته وی؛اهتمام ویژه حمایت از محصولات استراتژیک بویژه چای موجب رضایتمندی چایکاران و احیاء مجدد باغات چای شده است و طی این سال ها حداقل ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی رها شده مجددا زیر کشت چای رفتند.
حیدری خاطرنشان کرد: بیمه کشاورزان چایکار و تامین منابع مالی و احیاء صندوق حمایت از توسعه صنعت چای که هم اکنون۵۶ میلیارد تومان سرمایه دارد را می توان به عنوان یکی دیگر از اقدامات حمایتی دولت حاضر از چای برشمرد. دولت هم سهم خود و هم سهم کشاورز را برای احیاء این صندوق متقبل شد و به این ترتیب امکان ارائه تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد ۴ درصد به چایکاران و کارخانه های چای فراهم آمد.
فرماندار آستانه اشرفیه گفت: در بودجه پیشنهادی سال آتی یعنی سال ۹۸ نیز سیاست تشویق به تولید محصولات زراعی و باغی در قالب خرید تضمینی محصولات کشاورزی استمرار یافته است.
دیدگاهتان را بنویسید