مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به تقبل پرداخت هزینه پاکسازی گیاه سنبل آبی در چاف و چمخاله گفت: با تصمیم هیئت دولت و وزیران مبلغ ۱۲ میلیارد تومان اعتبار به گیلان در خصوص پاکسازی گیاه سنبل آبی در نظر گرفتهشده و ستاد مدیریت بحران استان تمامی هزینهها را تقبل و در ماه جاری هزینه پاکسازی گیاه سنبل در رودخانه چاف و چمخاله پرداخت میشود.
به گزارش گیل و دیلم ،امیر مرادی عصر امروز در حاشیه بازدید از رودخانه چاف و چمخاله در گفتوگویی با بیان اینکه این رودخانه یکی از گردشگرپذیرترین مناطق گیلان است، اظهار کرد: گیاه مزاحم سنبل آبی ۴۰ هکتار از شهر چاف و چمخاله را پوشانده بود و برای مردم این منطقه که منبع درآمد آنان از جاذبههای این رودخانه بوده مشکلاتی را ایجاد کرد.
وی با قدردانی از زحمات شهرداری و شورای شهر چاف و چمخاله و ستاد مدیریت بحران شهرستان لنگرود گفت: هر چه برای از بین بردن این گیاه دیر اقدام شود بر مشکلات آن افزودهشده و کار برای جمعآوری سختتر میشود به این دلیل شورا و شهرداری شهر چاف و چمخاله و همچنین ستاد مدیریت بحران شهرستان لنگرود منتظر اعتبارات نمانده و کار جمعآوری گیاه مزاحم سنبل آبی را از چندی پیش آغاز کردند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان یکی از دستاوردهای جمعآوری گیاه سنبل آبی در رودخانه چاف و چمخاله را بازگشت امید به مردم این منطقه دانست و افزود: با پیگیریهای صورت گرفته گیاه سنبل آبی توسط هیئت دولت به یک گیاه خطرناک در گیلان و کشور شناخته و اعتبارات قابلتوجهی توسط هیئت دولت برای نابودی آن در نظر گرفتهشده است.
مرادی با اذعان به اینکه جذب اعتبارات لازم به استان دارای یک مراحل اداری پیچیده است، تصریح کرد: با تصمیم هیئت دولت و وزیران مبلغ ۱۲ میلیارد تومان اعتبار به گیلان در خصوص از بین بردن گیاه سنبل آبی در نظر گرفتهشده ولی آمدن این اعتبار در استان دارای یک مراحل اداری است ولی ستاد مدیریت بحران استان تمامی هزینهها را تقبل کرده و در ماه جاری هزینه پاکسازی گیاه سنبل در رودخانه چاف و چمخاله که حدود دو میلیارد تومان در نظر گرفته شده پرداخت میشود.
تأکید بر لزوم استمرار پاکسازی گیاه سنبل آبی در چاف و چمخاله
فرماندار شهرستان لنگرود نیز در حاشیه این بازدید با بیان اینکه بسیاری از بلایای حادثشده در کشور چندوجهی است، اظهار کرد: بعد از وقوع هر آفت و یا بلایی در جامعه، افراد مختلفی را با مشکل مواجه میکند، لذا باید به هر طریقی از وقوع هرگونه حادثه در جامعه جلوگیری شود.
رحیم حیدری گلرودباری سنبل آبی را یکی از مخربترین گیاه آسیبرسان به محیطزیست برشمرد و گفت: سنبل آبی در طبیعت به گیاه مهاجم شناختهشده و به محیطزیست، ذخایر آبی و کشاورزی آسیب و آبراههای این منطقه را با مشکل مواجه میکرد.
وی با اذعان به اینکه گیاه سنبل آبی تنفس موجودات آبزی را با مشکل مواجه میکند، تصریح کرد: با بررسی و پیگیریهای ستاد بحران شهرستان لنگرود و محیطزیست از ۲۱ شهریورماه کار جمعآوری گیاهان سنبل آبی در رودخانه شهر چاف و چمخاله آغاز و امروز این معضل بزرگ در این منطقه برطرف و جمعآوری شده است.
نماینده عالی دولت در شهرستان لنگرود با تأکید بر لزوم استمرار پاکسازی رودخانههای چاف چمخاله از گیاه سنبل آبی بیان کرد: ریشه این گیاه سی سال میتواند بهطور مداوم رشد کند لذا باید در فصول بهار و در ماههای اردیبهشت و خرداد به جمعآوری این گیاهان کمک کرد تا این گیاه زمانی برای رشد نداشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید