×

قابل توجه نمایندگان گیلان؛
از تایید صلاحیت خود مطمئن نباشید❗

  • کد نوشته: 96505
  • ۱۴۰۲-۱۰-۰۵
  • 372 بازدید
  • ۰
  • در فاصله ۱۰ روز مانده تا اعلام نتایج مرحله دوم بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات نظارت استان، گمانه زنی ‌ها از ردصلاحیت برخی چهره‌های شاخص حکایت دارد....
    از تایید صلاحیت خود مطمئن نباشید❗
  • به گزارش گیل و دیلم ، در مرحله نخست بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات مجلس، هیات‌های اجرایی مراکز حوزه انتخابیه پس از بررسی مدارک و مستندات و تحقیقات محلی از داوطلبان و همچنین پاسخ استعلامات مراجع پنج‌گانه (وزارت اطلاعات، قوه قضائیه، اطلاعات سپاه، نیروی انتظامی و ثبت احوال)، نسبت به احراز صلاحیت داوطلبان اقدام کردند.

    علی‌رغم آن که پیش‌بینی می‌شد ممکن است برخی نمایندگان فعلی گیلان که پرونده‌های چندانی سفیدی ندارند، نتوانند از مرحله تاییدصلاحیت هیات‌های اجرایی عبور کنند، اما گویا رایزنی و گفتگو‌های پشت پرده و سنگین با برخی اصحاب قدرت سبب شد تا هر ۱۳ نماینده گیلان از مرحله اول احراز صلاحیت‌ها جان سالم به در ببرند.

    با این حال و با توجه به انتخابات در ادوار گذشته، بعید به نظر می‌رسد که پس از بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های نظارت استانی و شورای نگهبان، همه نمایندگان فعلی گیلان بتوانند از سد احراز صلاحیت‌ به سلامت عبور کنند.

    گفته می‌شود که حاشیه‌های مالی و اقتصادی، دخالت در عزل و نصب مدیران، سکوت و انفعال در برابر فسادهای مختلف، وضعیت فرزندان و سبک زندگی برخی نمایندگان، از جمله دلایلی است که ممکن است در نهایت به ردصلاحیت برخی نمایندگان فعلی گیلان منجر شود.

    اگرچه برخی معتقدند در دوره‌های گذشته، اختلافات سیاسی نیز در ردصلاحیت برخی افراد بی‌تاثیر نبوده است.

    نگاهی به انتخابات ۵ دوره گذشته مجلس در گیلان نشان می‌دهد که به طور متوسط ۳ نماینده استان در هر دوره از سوی شورای نگهبان با ردصلاحیت مواجه شده‌اند.

    در انتخابات دوره یازدهم، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی از رشت و محمدمهدی افتخاری از حوزه انتخابیه فومن و شفت، دو نماینده‌ای بودند که با ردصلاحیت شورای نگهبان مواجه شدند. محمدحسین قربانی از آستانه اشرفیه هم شنیده می شود با اطلاع از ردصلاحیت خود، از انتخابات انصراف داد.

    در دوره دهم، حسن تامینی از رشت و صفر نعیمی از آستارا، دو نماینده مجلس نهم بودند که موفق به کسب تایید صلاحیت نشدند.

    در دوره نهم، علی میرزایی از فومن و شفت، فرهاد دلقپوش از آستارا و صمد مرعشی از رودبار، سه نماینده مجلس هشتم، با مواجه شدن با مهر ردصلاحیت، از شرکت در انتخابات دوره نهم مجلس بازماندند.

    در دوره هشتم، ابوذر ندیمی از لاهیجان و سیاهکل و کیانوش صادق دقیق از آستانه اشرفیه، دو نماینده مجلس هفتم بودند که با ردصلاحیت در انتخابات دوره هشتم مواجه شدند. البته که گفته می‌شود مجتبی مؤدب‌پور از رشت نیز به دلیل اطلاع از ردصلاحیت خود از ثبت نام در انتخابات خودداری کرد.

    در دوره هفتم که متاثر از حواشی فراوان مجلس ششم و همزمان با شکل گیری دفاتر نظارتی شورای نگهبان در استان‌ها بود، ۵ نماینده گیلان با ردصلاحیت مواجه شدند. احمد رمضانپور نرگسی از رشت، محمود اخوان بازارده از لنگرود، رضا صالح جلالی از آستانه اشرفیه، عسگر اسلام دوست از تالش و رسول جماعتی مالوانی از فومن و شفت، نمایندگانی بودند که با عدم تاییدصلاحیت، نتوانستند در انتخابات مجلس هفتم شرکت کنند.

    به نظر می‌رسد همان اندازه که باز شدن فضا و تایید صلاحیت دلسوزان و افراد سلامت و کارآمد ضروری و مطالبه مردم است، به همان میزان ردصلاحیت و جلوگیری از حضور برخی از اصحاب قدرت که شائبات متعددی پیرامونشان مطرح است نیز در برابر افرادی که پشتوانه و لابی خاصی ندارند، از جمله مواردی است که می‌تواند در جلب اعتماد عمومی موثر باشد. شورای نگهبان نیز البته در ادوار گذشته بارها نشان داده که ابایی از ردصلاحیت نمایندگان فعلی مجلس و اصحاب قدرت ندارد.

    حال باید منتظر ماند و دید که در نهایت و پس از بررسی نهایی صلاحیت‌ها، کدام نمایندگان فعلی گیلان از شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم باز می‌مانند

    نویسنده: امید غمخوار
    منبع: گیل خبر

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=96505

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *