×

امام جمعه بندرانزلی: پروژه بایوجمی در تالاب متوقف شود

  • کد نوشته: 46544
  • ۱۳۹۸-۰۳-۱۳
  • 178 بازدید
  • ۰
  • امام جمعه بندرانزلی در دیدار با مدیرکل محیط زیست گیلان تاکید کرد:  با توجه به آثار مخرب و غیر قابل جبران بیان شده در گزارش ها و تحقیقات علمی، از حیث عقل و منطق تاتصمیم گیری نهایی و مشخص شدن پاسخ آزمایش های مورد نیاز ، پروژه بایوجمی در تالاب متوقف  شود. به گزارش گیل و دیلم به […]

    امام جمعه بندرانزلی: پروژه بایوجمی در تالاب متوقف شود
  • امام جمعه بندرانزلی در دیدار با مدیرکل محیط زیست گیلان تاکید کرد:  با توجه به آثار مخرب و غیر قابل جبران بیان شده در گزارش ها و تحقیقات علمی، از حیث عقل و منطق تاتصمیم گیری نهایی و مشخص شدن پاسخ آزمایش های مورد نیاز ، پروژه بایوجمی در تالاب متوقف  شود.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایسنا ، قربانعلی محمد پور مدیرکل محیط زیست گیلان با حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالجواد شمس الدین دیدار و نسبت به فعالیت های اداره کل محیط زیست استان بویژه طرح بایوجمی گزارشی ارائه کرد.

    امام جمعه بندرانزلی در این نشست مبحث رسوبات موجود در تالاب را کارشناسی عنوان و خاطرنشان کرد: ما در مباحث کارشناسی اظهار نظر نمی کنیم اما با اتکاء به نظرات کارشناسان، نکته های حائز اهمیت را که عمدتا دغدغه های ما و مردم است بیان می کنیم.

    حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین گفت: در رفع تصرفات و برخورد با متصرفین با شما موافقم اما گله مندم که چرا با جدیت پیگیری نمی شود.

    وی عنوان کرد: شما وجود رسوب را برای تالاب تهدید آمیز و خطرآفرین عنوان کرده اما نسبت به قطع اشجار و پروژه هایی که جنگل و پوشش گیاهی را از بین می برد موافقت می کنید.

    امام جمعه بندرانزلی با تاکید بر اینکه شیوه ها و روش هایی را باید انتخاب کنید که کمترین آسیب را وارد چرخه زیست محیطی می کنند و همچنین آینده نگری لازم نیز در آنها لحاظ شده، تصریح کرد: با اجرای این پروژه، در بحث رسوبات آلی تنها آثار موجود را برطرف می کنید؛ و اولین انتقاد ما به شما این است که چرا جلوی ورود آلودگی ها را نمی گیرید، به جای این کار از ورود رسوبات عالی از رودخانه ها، بالادست ها و اماکن مسکونی و … جلوگیری کنید تا آسیب های موجود کاهش یابد.

    حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین ادامه داد: می دانید که تالاب موجودی زنده است و اگر جلوی ورود آلودگی به آن گرفته شود، تالاب خودش را پالایش می کند، اما اگر آلودگی ها زیاد شود، دیگر نمی تواند نفس بکشد و فعل و انفعالات خودش را انجام دهد؛ در این صورت نیاز به تنفس مصنوعی دارد و باید مداوم این پروژه‌های بی اثر را اجرا کنید.

    وی اظهار کرد: اجرای پروژه بایوجمی در استخر به صورت پایلوت حتی در صورت ایجاد شرایط زیست محیطی تالاب، قابل مقایسه با اجرای آن به صورت پایلوت در تالاب نیست.

    امام جمعه بندرانزلی مطرح کرد: شما هم می گویید، این طرح مخالفین و موافقینی دارد، چه زمانی و در کجا به این نتیجه رسیدید که این کار انجام شود؟ شما برای تایید پروژه به دانشگاه ها استناد می ‌کنید، کارشناسان مخالف این پروژه نیز به منابع علمی و آزمایشگاهی داخلی و خارجی معتبر؛ چه کسی نظرات دو گروه را قضاوت کرده است؟

    امام جمعه بندرانزلی تصریح کرد: دستگاهی که شما به عنوان قاضی بین موافقین و مخالفین انتخاب کردید، خودش سهیم در اجراست و لذا نمی تواند قضاوت صحیح و بی طرفانه داشته باشد.

    حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین افزود: اینکه اظهار کردید احتمال اشتباه قلم زدن کارشناسان در تحقیقات پیرامون آثار مخرب پروژه بایوجمی وجود دارد، منطقی نیست؛ مقالات علمی آن هم معتبر شوخی بردار نیستند، ضمن اینکه در این طرف احتمال اشتباه قلم زدن موافقین طبق نظر شما محتمل تر است.

    وی با بیان اینکه قبل از اجرای این پروژه نیز نسبت به آن انتقاداتی در خطبه های نماز جمعه کرده بودم و هیچ کس توضیحی نسبت به این مسئله نداد، اظهار کرد: برای اجرای این پروژه در حال حاضر اختلافات گسترده ای وجود دارد؛ عقل حکم می کند با توجه به اینکه احتمال رخداد آسیب های غیرقابل جبران وجود دارد تا زمان دست یابی به یقین کامل، تامل کنید.

    امام جمعه بندرانزلی تاکید کرد: همانطور که قبلا هم متذکر شدم، دشمنان نیز درصدد آسیب رساندن به مردم و کشور از طریق محیط زیست هستند.

    حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین خاطرنشان کرد: کارشناسان مخالف این پروژه، با حفظ تالاب و احیاء آن مخالف نیستند بلکه آسیب های جدی که این پروژه دارد، آنها را نگران کرده است؛ انجام پروژه ای به صورت تحکمی به این معنا که ما تشخیص دادیم و باید انجام شود، کار معقول و منطقی نیست و باید به صورت کارشناسانه، جامع و متقن تصمیم ها اتخاذ گردد.

    وی تاکید کرد: با یک پروژه ۳ ماهه نمی توانید اثرات دراز مدت را تشخیص دهید، اذعان دارید همین بخش از پروژه که در محیطی محصور اجرا شده، در محیط باز آثار مخرب دارد؛ خطرات جدی را بیشتر از آثار مثبت احتمالی در تصمیم گیری هایتان لحاظ کنید.

    حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین تاکید کرد: عقلانی نیست که این پروژه آسیب زا و مخرب را با این ذهنیت که در بخش محدود و محصوری ریسک می کنیم، انجام دهیم؛ با تالاب و زندگی مردم، با اما و اگر و خطر نباید بازی کرد، اگر نتیجه آزمایش های شما در آینده منفی شد، با این بخش آلوده شده تالاب چه می کنید؟

    امام جمعه بندرانزلی مطرح کرد: به نظر ما با توجه به آثار مخرب و غیر قابل جبران بیان شده در گزارش ها و تحقیقات علمی از حیث عقل و منطق، تا تصمیم گیری نهایی و مشخص شدن پاسخ آزمایش های مورد نیاز ، پروژه بایوجمی در تالاب متوقف، از رها سازی دو میلیون قطعه بچه ماهی در محدوده طرح که خطرات دیگری را متوجه تالاب و چرخه محیط زیست می سازد، جلوگیری شود و روشهای موثر بدون آسیب و با هزینه کمتر برای احیا تالاب انتخاب شود.

    *محیط زیست در پروژه بایوجمی ذینفع نیست

    مدیرکل محیط زیست گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه دغدغه های مطرح شده از سوی امام جمعه بندرانزلی کاملا درست است، گفت: کوتاهی از ما بود که تاکنون برای بیان توضیحات حاضر نشده ایم.

    قربانعلی محمدپور علت اصلی نابودی تالاب های شمال کشور را کاهش تراز آب دریای خزر عنوان کرد و افزود: هیچ کدام از تالاب های کشور حالشان خوب نیست و با توجه به این مسئله دولت و مسئولین استان برنامه هایی برای احیاء تالاب ها دارند.

    وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در زیرکمیته های احیاء تالاب دنبال آن بودیم، رفع تصرفات تالاب بود و با توجه به اینکه برخورد در انزلی با این موضوع مشکل است اما ما کارمان را انجام داده ایم و خواهیم داد.

    مدیرکل محیط زیست گیلان تصریح کرد: یک میلیارد و ۲۰۰میلیون متر مکعب رسوب در تالاب وجود دارد و در کنار این رسوبات، سموم کشاورزی نیز وارد تالاب می شود که باعث خفگی مرکز تالاب می شود.

    محمد پور خاطرنشان کرد: کسانی که آن روز در کنار این پروژه حضور داشتند، در این پروژه دست دارند و تنها محیط زیست است که در اینجا ذی نفع نیست و همه ی پرسنل خود در سراسر استان را هزینه این پروژه کرده است.

    وی ادامه داد: این پروژه را ابتدا به صورت پایلوت در استخر شماره ۴ قلم گوده شبیه سازی و از ماهی ها و گونه های موجود در استخر نمونه برداری کردیم که این نمونه ها جهت بررسی به آزمایشگاه هایی ارسال شده و منتظر جواب آن هستیم.

    مدیرکل محیط زیست گیلان اعلام کرد: در تمامی جلسات تصمیم گیری ما فرمانداران و نمایندگان رشت، انزلی و صومعه سرا حضور داشتند و در رابطه با این پروژه نظراتی ارائه کردند.

    وی تصریح کرد: مسئولانی که از این پروژه بازدید کردند، اظهار داشتند که این پروژه بسیار بزرگ باید محصور و محدود، به صورت پایلوت اجرا شود تا اتفاقی رخ ندهد.

    مدیرکل محیط زیست گیلان در پایان بیان کرد: در حال حاضر این پروژه در ۵۰ هکتار از تالاب انزلی در حال اجراست و تا یک ماه دیگر مرحله پایلوت تمام می شود و نتایج از دانشگاه های معتبر دنیا به دستمان می رسد، تصمیم گیری نهایی در کمیته ملی انجام و اگر جواب منفی باشد وارد فاز بعدی نخواهیم شد.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=46544

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *