عملیات تخریب خانه کودکی امیر هوشنگ ابتهاج شاعر معاصر با حضور نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی استان، فعلا متوقف شده است.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرد: عملیات تخریب خانه کودکی امیر هوشنگ ابتهاج شاعر معاصر با حضور نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی استان، فعلا متوقف شده است.
ولی جهانی جمعه شب پس از انتشار خبر تخریب خانه کودکی ه.ا.سایه و گلچین گیلانی درمحله استاد سرای رشت در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: متاسفانه علی رغم تلاش ها و جلسات متعدد این اداره کل با شورای شهر و مالک خصوصی برای فرصت دادن و جلوگیری از تخریب، در روزهای پایانی سال که شلوغ ترین ایام سال محسوب می شود، مجوز ساخت و ساز از سوی شهرداری منطقه یک برای بنای یاد شده صادر شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع ، ثبت خانه کودکی امیر هوشنگ ابتهاج از سوی شورای ثبت مورد پیگیری بود که عملیات تخریب در روز جمعه و تعطیل رقم خورد و به محض اطلاع از موضوع و به سبب مطالبه عمومی، نیروهای یگان حفاطت میراث فرهنگی به محل اعزام شده و فعلا عملیات متوقف شده است.
جهانی تاکید کرد: در زمان حاضر بخشی از خانه سالم مانده و امیدواریم طی جلساتی که قرار است فردا انجام شود، به نتیجه نهایی برای خرید، ثبت و بازسازی برسیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا در حالیکه طی روزهای اخیر خبر رسید که شهرداری تهران خانه نیما یوشیج را که در اختیار مالک خصوصی بود، به مبلغ ۱۳ و نیم میلیارد تومان خریداری کرده، خانه کودکی امیرهوشنگ ابتهاج در رشت، مورد هجوم بیل مکانیکی قرار گرفت و بخشی از آن تخریب شد!
یلدا ابتهاج در پست های متعدد خود در واکنش به اتفاق روی داده، نوشته است: افتاده ام از دیروز در تب و درد تن و امروز خبر رسید آخر! خانه مادری سایه در رشت فروریخت.
وی افزوده است: خانه ابتهاج در رشت بنیاد شعر و ادب می شود، خانه کودکی ابتهاج ثبت ملی می شود، خانه کودکی ابتهاج تخریب نمی شود اما انگار داستان فرهنگ و هنر در این سرزمین همیشه بیگانه است ؛ از ما نیست …
وی در ادامه نوشته است: دلتنگم و با هیچکسم میل سخن نیست، کس در همه آفاق به دلتنگی من نیست.
خبر تخریب خانه کودکی استاد امیرهوشنگ ابتهاج در فضای مجازی اظهار نظر و اعتراض علاقه مندان به فرهنگ و هنر این سرزمین را در پی داشته و برخی گفته اند: میراث سایه بسیار گرانبهاتر از این خانه و خانه ارغوانش است، این حسرت تاریخی شد، کاش دوستداران فرهنگ و هنر مانع می شدند و …
دیدگاهتان را بنویسید