×

ایجاد موزه پیش از تاریخ در نزدیکی غار‌های رودبار

  • کد نوشته: 83926
  • ۱۴۰۱-۰۹-۲۱
  • 96 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: موزه پیش از تاریخ در نزدیکی غار‌های باستانی شهرستان رودبار ایجاد می‌شود. به گزارش گیل و دیلم، ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با استناد به کاوش‌های باستان‌شناسی، سابقه استقرار انسان در غار باستانی دربند روستای رشی (با شماره ثبت ملی ۱۳۲۱۸) به حدود ۲۳۰ هزار […]

    ایجاد موزه پیش از تاریخ در نزدیکی غار‌های رودبار
  • مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: موزه پیش از تاریخ در نزدیکی غار‌های باستانی شهرستان رودبار ایجاد می‌شود.

    به گزارش گیل و دیلم، ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با استناد به کاوش‌های باستان‌شناسی، سابقه استقرار انسان در غار باستانی دربند روستای رشی (با شماره ثبت ملی ۱۳۲۱۸) به حدود ۲۳۰ هزار سال قبل باز می‌گردد.

    او به اهمیت غار‌ها از جنبه طبیعی و باستان شناسی اشاره کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست غار و مناطق پیرامون آن همراه با معرفی جاذبه‌های تاریخی و طبیعی آن‌ها به گردشگران داخلی و خارجی در بلندمدت باعث توسعه پایدار و رشد گردشگری ضابطه مند می‌شود.

    مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه هم اکنون بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری مهیا است، از علاقه‌مندان خواست با مراجعه به نزدیکترین واحد میراث فرهنگی در سطح استان نسبت به ارائه درخواست خود اهتمام ورزند.

    جهانی افزود: مجموعه غار دربند رشی به عنوان یکی از سرمایه‌های تاریخی – طبیعی استان و کشور از زمان کشف آثار کهن سکونت انسان در آن جایگاه مهمی در تاریخ ایران و منطقه کسب کرده است.

    به گفته او، جاذبه‌های مختلف تاریخی و طبیعی این غار‌ها و دره دربند باعث شده که این ناحیه یکی از اهداف تور‌های گردشگری شود که در کنار جنبه‌های مثبت آن، به واسطه نبود برنامه ریزی باعث وارد شدن آسیب‌هایی به زیست محیط طبیعی این مجموعه شده است.

    مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: خوشبختانه سرمایه گذاری حاضر شده که با رعایت ضوابط میراث فرهنگی در فاصله یک کیلومتری از غار، درکنار جاده رشی به سی دشت یک مجموعه گردشگری شامل موزه محلی، بازارچه صنایع دستی، رستوران و پارکینگ اختصاصی را ایجاد کند تا تور‌های گردشگری قبل از بازدید از غار بتوانند با دیدن موزه، اطلاعاتی درباره پیشینه باستان شناسی منطقه و کشفیات باستان شناسی غار‌های دربند رشی کسب کنند.

    جهانی افزود: ایجاد مسیر دسترسی مناسب و ایمن برای گردشگران و نصب تابلو‌های راهنما از دیگر مواردی است که برای ساماندهی غار پیش بینی شده است.

    او اظهار امیدواری کرد: پس از صدور مجوز‌های لازم و سیر مراحل اداری، و با نظارت کارشناسان و متخصصان و حفظ حریم منظری مجموعه غار‌های رشی و دره دربند، این مجموعه گردشگری – موزه‌ای بتواند به یکی از مراکز گردشگری بی‌بدیل در سطح استان و کشور تبدیل شود.

    شهرستان رودبار در ۶۷ کیلومتری جنوب مرکز استان گیلان واقع شده است.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=83926

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *