براساس پیشبینیهای فصلی در ماههای فروردین،اردیبهشت و خرداد نیز نسبت به ماههای نرمال میزان بارشها کمتر خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،کاظم لطفی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان گفت: در ۵۰ سال گذشته چنین کم آبی را تجربه نکرده بودیم و آورد رودخانه ها در داخل جلگه ۵۰ درصد کاهش را نسبت به زمان بلند مدت نشان میدهد.
وی افزود:در فصل آبی جاری با توجه کاهش بارش و آورد رودخانه ها نیاز ضروری به حفر چاه عمیق و استفاده از آبهای زیرزمینی است.
لطفی ادامه داد:حجم آب سد سفید رود نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۹۰میلیون متر مکعب کاهش را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان سطح زیر کشت اراضی شالیزارهای استان را ۲۳۸ هزار هکتار عنوان کرد و اظهار داشت؛از این مجموع ۱۷۱هزار هکتار از اراضی در داخل شبکه آبیاری و زهکشی سد سفیدرود و حدود ۶۶هزار هکتار خارج از شبکه قرار دارد.
و براساس مطالعات پایهای شرکت آب و فاضلاب باید گفت که در سال جاری بدترین سال را در حوزه منابع آبی تجربه میکنیم؛تا جایی که به گفته شاهین پاکروح – معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب – بدترین سال آبی در ۵۰ سال اخیر سال آبی ۱۳۸۶ – ۱۳۸۷ بود که میزان بارندگیها ۱۴۶ میلیمتر ثبت شده، این در شرایطی است که امسال میزان بارندگیها تنها ۱۲۰ میلیمتر است .
پاکروح با اشاره به آمار پایه وزارت نیرو در خصوص میزان بارندگیها،گفت:سهم زمستان ۴۶ و سهم پاییز ۲۶ درصد است؛یعنی ۷۱ درصد از بارندگیهای یک سال باید در پاییز و زمستان اتفاق بیفتد که متاسفانه از مهرماه ۱۳۹۶ تا پایان اسفندماه تنها شاهد ۱۰۰ میلیمتر بارندگی در کشور بودیم که این میزان نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب با بیان اینکه علاوه بر این ۲۴ درصد بارندگیها در بهار و پنج درصد در تابستان اتفاق میافتد،اظهار کرد:براساس پیشبینیهای فصلی در ماههای فروردین،اردیبهشت و خرداد نیز نسبت به ماههای نرمال میزان بارشها کمتر خواهد بود .
وضعیت فعلی بیانگر تابستانی سخت در حوزه منابع آبی است؛تا جایی که اگر از هم اکنون تدابیر مدیریتی در این حوزه اتخاذ نشود، به گفته بسیاری از کارشناسان با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد؛لذا انتظار میرود دولت نگاه ویژهتری نسبت به این مساله داشته باشد/ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید