مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان توسعه گردشگری خوراک را تلاشی هنرمندانه در مسیر توسعه اقتصادی و نیز اشاعه فرهنگ بومی محلی قلمداد کرد و گفت: گیلان می تواند از مهمترین پایگاههای توریسم خوراک در ایران باشد.
به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم»رضا علیزاده با بیان اینکه گردشگری غذا امروز یکی از خلاقانه ترین راهکارهای جذب گردشگر در کنار دیگر جاذبه ها به شمار می رود و خوردن خوراک بومی و محلی در واقع درگاهی برای شناختن فرهنگ و تاریخ مناطق مختلف محسوب می شود،به جایگاه تغذیه بومی مناطق در شناساندن و انتقال فرهنگ جامعه و کشور اشاره کرد.
وی بازگشت به طبیعت و اصالت فردی و اجتماعی در دنیای مدرن امروز را یک مهم قلمداد کرد و گفت: گردشگری خوراک در واقع تلاشی برای احیای فرهنگ نیاکان است.
این مسئول گیلان را از مهمترین پایگاه های توریسم خوراک ایران خواند و افزود: گیلان از دیرباز به تنوع و کسرت خوراک و چاشنی ها شهرت داشته و گواه این ادعا ثبت شهر رشت مرکز این استان در یونسکو بعنوان شهر خلاق خوراک است.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان در تشریح رویدادهای فرهنگی صورت گرفته در گیلان برای توسعه گردشگری خوراک،به برگزاری جشنواره های بومی محلی نقاط مختلف استان و پخت انواع نان،خوراک و چاشنی های محلی در قالب این مراسم اشاره کرد و گفت: تشویق خانواده ها به استفاده از غذاهای سنتی و محلی هدف از برگزاری جشنواره های غذا بوده و نقش مهمی در نشان دادن فرهنگ و سنن غذایی،خلاقیت در سفره آرایی و ابتکارهای آشپزی در مناطق مختلف دارد .
وی تصریح کرد: در کنار برپایی جشنوارهها میتوان به برگزاری همایشهای تخصصی در این زمینه نیز اشاره کرد زیرا مدیران گردشگری در این نوع از برنامه ها میتوانند از دستاوردهای علمی حاصل از پژوهش ها به عنوان چراغ راهی برای بهرهگیری هر چه بیشتر از مزیتهای گردشگری خوراک بهره گیرند و درآمدزایی پایدار را رقم زنند .
علیزاده بر فرهنگسازی در زمینه ترویج غذاهای سنتی و استفاده از آنها در رستوران ها تاکید کرد و گفت: غذا علاوه بر تامین نیازهای جسمی می توانند تاثیر مهمی بر روح و روان افراد داشته باشند؛از این رو در ارزیابی کمی و کیفی رستوران های استان گیلان طبخ خوراک محلی در اولویت قرار دارد .
وی بر سرمایه گذاری روی «گردشگری غذا» نیز تاکید کرد و افزود: گیلان در این زمینه توفیقات زیادی دارد زیرا گردشگرانی که این استان را بعنوان مقصد سفر خود انتتخاب می کنند به دلیل ظاهر زیبا،طعم متفاوت و مواد اولیه طبیعی نسبت به سفارش غذاهای محلی گیلان اقدام می نمایند و علاوه بر لذت از سفر برای خود،رونق اقتصادی و اشتغال را برای استان به ارمغان می آورند .
این مسئول نظارت بر کیفیت خدمات ارائه شده در حوزه گردشگری خوراک را یک ضرورت قلمداد کرد و گفت: در جهت تحقق این ضرورت بازرسان اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان به همراه بازرسانی از ادارات بازرگانی،بهداشت،اماکن و تعزیرات به صورت مستمر از تاسیسات پذیرایی استان بازدید می کنند .
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان در پایان خاطرنشان کرد: دستاندرکاران گردشگری کشورمان نیز برای افزایش شمار گردشگران ورودی و حفظ آنان که مهمترین هدف صنعت گردشگری هر کشوری است،باید به مقوله حفظ اصالت خوراکهای ملل توجه کرده و در این زمینه نظارت بیشتری بر عملکرد رستورانهای عرضهکننده این نوع غذاها اعمال کنند تا از این طریق شاهد فعالیت هرچه بیشتر رستورانهایی با طعم واقعی و اصیل خوراکهای ملل باشیم/ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید