×

تشدید نظارت و حفاظت از اراضی کشاورزی در تعطیلات نوروزی

  • کد نوشته: 43868
  • ۱۳۹۷-۱۲-۲۹
  • 76 بازدید
  • ۰
  • روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تشدید نظارت برای حفاظت از زمین های کشاورزی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی خبر داد. به گزارش گیل و دیلم به نقل از این روابط عمومی با توجه به صیانت از اراضی ملی بعنوان مهمترین رسالت جهاد کشاورزی ، بازدید میدانی مستمر کارشناسان امور اراضی و پیگیری […]

    تشدید نظارت و حفاظت از اراضی کشاورزی در تعطیلات نوروزی
  • روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تشدید نظارت برای حفاظت از زمین های کشاورزی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی خبر داد.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از این روابط عمومی با توجه به صیانت از اراضی ملی بعنوان مهمترین رسالت جهاد کشاورزی ، بازدید میدانی مستمر کارشناسان امور اراضی و پیگیری جدی برای جلوگیری از تغییر کاربری های غیرمجاز در تمامی شهرستان های گیلان در تعطیلات نوروز ادامه دارد.
    بر این اساس با توجه به اهمیت حفظ اراضی کشاورزی برای تامین محصولات غذایی به منظور جلوگیری جلوگیری از سوء استفاده افراد سود جو و فرصت طلب، امور اراضی با کلیه نیروها و افراد گشت حفاظت از اراضی (۱۳۱) در تمام نقاط استان بصورت هدفمند از هر گونه تغییر و تخریب اراضی کشاورزی جلوگیری می نماید.
    در این راستا مرکز کنترل سامانه ۱۳۱ برای دریافت هر گونه گزارش تخلف در ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی، انتقاد و پیشنهاد، فعال است و مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف طی تماس با سامانه مذکور، مراتب را به کارکنان گشت ویژه امور اراضی استان اطلاع رسانی کنند.
    استان گیلان یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود ۴۳۰ هزار هکتار آن به صورت زمین‌های زراعی و باغی،‌ ۲۴۵ هزار هکتار آن به‌صورت مرتع و ۵۶۵ هزار هکتار آن نیز پوشش جنگلی است. 
    گیلان از نقاطی است که با توجه به شرایط آب و هوایی و ارزش بالای زمین با تهدید تغییر کاربری اراضی کشاورزی روبرو است. 
    به گفته کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گیلان حدود ۸۷ درصد زمین‌های گیلان ممنوعیت تغییر کاربری دارند بدین معنا که ‌ در این اراضی هرگونه تغییر کاربری زمین،‌ بدون مجوزهای قانونی غیرمجاز محسوب می‌شود و ‌ طبق قانون کسی حق دخالت،‌ تصرف و تغییر کاربری را در این بخش از اراضی ندارد بلکه تنها می‌تواند در چهارچوب‌های تعیین شده و قانونی نسبت به اجاره آن‌ها جهت کشت محصولات اقدام کند
    در ایران نیز طی چند سال اخیر در نتیجه رشد جمعیت، صنعتی شدن و نیز کاهش بارندگی و تغییر اقلیم بحث های محیط زیستی و مخاطرات طبیعی به یکی از مهمترین چالش های امنیت ملی کشور تبدیل شده است. از آن جمله مقوله تغییرکاربری اراضی کشاورزی و طبیعی در کشور است، فرآیند تغییر کاربری اراضی از دهه ۴۰ با برهم زدن تعادل و توازن محیط آغاز شد و با رشد جمعیت در ایران تقاضای تغییر کاربری اراضی کشاورزی به منظور توسعه شهری و صنعتی وکسب سودافزایش یافته است.
    مقرون به صرفه شدن کشاورزی از طریق زراعت علمی و نوین و حمایت از تولیدکنندگان ، رویکرد موثر در مبارزه با زمین خواری است.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=43868

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *