به گزارش گیل و دیلم ،صالح محمدی روز شنبه در گفت و گویی، با بیان اینکه تولید این حجم عسل در سرشماری جدید از زنبورستانهای گیلان در مهرماه امسال به دست آمدهاست، اظهار کرد: در این برنامه سرشماری چهار هزار و ۶۸۳ زنبورستان آمارگیری شد.
وی افزود: زنبورستانهای بومی استان شامل؛ ۹۴ کندوی سنتی و ۳۹۵ هزار و ۴۷۰ کندوی مدرن بوده که مجموع عسل تولیدی آنها نزدیک به پنج هزار و ۷۰۰ تن بوده است.
محمدی با اشاره به افزایش سه درصدی زنبورستانهای بومی گیلان در این سرشماری نسبت به سال گذشته خاطرنشان کرد: در برنامه آمارگیری از زنبورستانهای استان اطلاعات مربوط به ژل رویال، گرده گل، موم، بره موم و زهر به دست آمد.
وی اظهار کرد: مجموع ملکههای خود مصرفی ۱۵۳ هزار و ۸۷۷ فروند و ملکههای عرضه شده زنبورستانهای بومی استان هم ۴۰ هزار و ۹۸۲ فروند گزارش شدهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: این طرح سرشماری زنبورستانهای استان با همراهی و مشارکت ۳۲۴ کارشناس مسئول پهنه و با نظارت ۷۰ رئیس مرکز برگزار شد.
وی بیان کرد: در این سرشماری علاوه بر تمامی زنبورستانهای بومی گیلان، ۲۷۴ زنبورستان مهاجر استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، البرز، قزوین و مازندران نیز سرشماری شده است ضمن اینکه ۳۳ زنبورستان بومی استان نیز در زمان سرشماری در استانهای دیگر کشور محاسبه شده است.
شهرستانهای تالش، آستارا، رضوانشهر، ماسال، رودسر، املش و لنگرود مهمترین مناطق تولید عسل در استان گیلان هستند.
دیدگاهتان را بنویسید