به گزارش گیل و دیلم ، روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره مشکلات سفر اربعین در سالیان گذشته نوشت: «در تمام مقاطع، زیارت اربعین به صورت «پیادهروی» صورت میگرفت و جنبه «راهپیمائی» نداشت. آنچه در سالهای اخیر مرسوم شده، کاملاً جدید است و ابعاد ویژه سیاسی، تبلیغاتی و تا حدودی بینالمللی به خود گرفته است. مشخص است که این نوع زیارت اربعین با طراحی دولتها و صرف امکانات، تسهیلات و هزینههای اختصاص یافته توسط بودجههای عمومی شکل گرفته و هر ساله گسترش بیشتری مییابد. »
«جمهوری اسلامی» با اشاره به اینکه «تاریخ همیشه این هشدار را به ملتها گوشزد کرده که ورود دولتها به امور عبادی و معنوی، به آسیب دیدن آن امور منجر خواهد شد» نوشته: « کار دولتها تمشیت و سامان دادن به امور مادی زندگی مردم، نظارت بر انجام صحیح داد و ستد و تامین امنیت جامعه است نه پرداختن به مناسک و دخالت در امور مرتبط با روابط افراد با خدا. اینها را خود مردم میتوانند به نحو احسن انجام دهند. به همین جهت در کشور ما ترتیب دادن مهمانیهای ۱۰کیلومتری خیابانی و دخالت در زیارت اربعین و تبدیل کردن آن به راهپیمائی و بهرهبرداریهای سیاسی و تبلیغاتی از آن، خارج از وظایف دولت و حکمرانی است کمااینکه صرف بیتالمال برای این امور توجیهی ندارد.»
در ادامه «یادداشت جمهوری اسلامی» آمده است: «دولت و افرادی که مسئولیت حکمرانی را برعهده دارند باید به اقتصاد سر و سامان بدهند، معیشت مردم را درست کنند، برای بچههای فاقد مدرسه سیستان و بلوچستان و ایلام و بشاگرد و چهارمحال و بختیاری مدرسه بسازند، زندگی زنان بیسرپرست را ساماندهی کنند، کودکان خیابانی را به کودکستان و دبستان ببرند، کارتنخوابها را دریابند، به مستاجرانی که به دلیل نداشتن اجارهخانه با اسباب و وسائل زندگیشان در کوچه و خیابان بلاتکلیف هستند برسند، فقر را از کشور ریشهکن کنند، معتادان را نجات بدهند و عموم مردم را به رفاه نسبی برسانند. تا زمانی که دولتها به این تکالیف حتمی و قطعی عمل نکردهاند و جامعه را از نابسامانیها نجات ندادهاند، نمیتوانند بیتالمال را برای امور عبادی و مستحبات هزینه کنند. تردیدی نیست که امام حسین علیهالسلام وقتی از عملکرد دولتی که به نام اسلام برپا شده خشنود خواهد شد که مشکلات زندگی مردم را برطرف کرده باشد یا درصدد برطرف کردن آن باشد. تکریم واقعی اربعین اینست.»
دیدگاهتان را بنویسید