تک محصولی بعضا باعث رهاسازی اراضی کشاورزی میشود.
به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» رییس جهادکشاورزی گیلان گفت:کشاورزی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی در گیلان محسوب می شود.
علیرضا شعباننژاد افزود:تولیدات کشاورزی گیلان بسیار متنوع و برخی از محصولات آن در مقیاس ملی از اعتبار و اهمیت ویژه ای برخوردار است.تک محصولی و خرد بودن اراضی کشاورزی در گیلان و متعاقب آن عدم کفاف درآمد حاصل از اراضی کشاورزی مهمترین معضل و آسیب کشاورزی استان است که بعضا باعث رهاسازی اراضی کشاورزی میشود.
شعباننژاد ادامه داد:سیاستهای ترویجی جهادکشاورزی در سالهای اخیر اغلب منجر به استفاده بهینه از اراضی،کشت مجدد،فعالیتهای جنبی کشاورزی و به عبارتی دیگر چند پیشه گی کشاورزی در گیلان شده است.
وی با بیان اینکه چند پیشگی کشاورزی نیاز به تاکید و تایید مدیران کشاورزی استان با اعمال سیاست های تشویقی و ترغیبی دارد،خاطر نشان کرد:فعالیتهای جنبی کشاورزی از قبیل پرورش دام و طیور؛کاشت محصولات باغی،پرورش ماهی (بصورت متراکم)،پرورش قارچ در تامین هزینه های خانوار روستایی، تثبیت و ایجاد اشتغال حاِئز اهمیت بوده،توجه و توسعه آن ضروری بنظر میرسد.
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت:از نمونه بارز چندپیشه گی کشاورزی در منطقه خمام از توابع شهرستان رشت بازدید شد. علی موسوی کشاورزی است که علاوه بر شالیکاری در سطح ۱۵ هکتار به پرورش ماهی،دامداری،پرورش ماکیان اشتغال دارد و صاحب کارخانه شالیکوبی است.
پرورش راتون،کشت دوم پس از برداشت برنج،صنوبرکاری و پرورش اردک از سایر فعالیت های نامبرده در کنار زراعت برنج است. ترویج فرهنگ چندپیشگی ضمن آنکه از بلااستفاده ماندن اراضی پس از برداشت محصول اصلی ممانعت بعمل میآوریم با چنین اقدامی گام های محکم در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری که همانا افزایش تولید (خودکفائی) و اشتغالزایی است، برداریم/ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید