×

خسارت وارده به چایکاران در پایان فصل برداشت پرداخت می‌شود

  • کد نوشته: 35329
  • ۱۳۹۷-۰۵-۳۰
  • 154 بازدید
  • ۰
  • رئیس سازمان چای کشور گفت: خسارات وارده به چایکاران شمالی در پایان فصل برداشت محصول،‌ محاسبه و به آنان پرداخت می‌شود.  به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم،‌ حبیب جهانساز صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ تا این لحظه در حدود ۶۵ ‌هزار تن برگ سبز چای اعم از درجه یک و درجه دو از […]

    خسارت وارده به چایکاران در پایان فصل برداشت پرداخت می‌شود
  • رئیس سازمان چای کشور گفت: خسارات وارده به چایکاران شمالی در پایان فصل برداشت محصول،‌ محاسبه و به آنان پرداخت می‌شود. 

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم،‌ حبیب جهانساز صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ تا این لحظه در حدود ۶۵ ‌هزار تن برگ سبز چای اعم از درجه یک و درجه دو از باغات دو استان شمالی گیلان و مازندران توسط کشاورزان برداشت و به کارخانجات چایسازی تحویل داده شده است.

    رئیس سازمان چای کشور تعداد خانوارهای چایکار دو استان گیلان و مازندران را ۵۵ هزار نفر اعلام کرد و افزود:‌ ۲۵ هزار هکتار باغ چای در شمال کشور وجود دارد که کشاورزان چایکار در سه مرحله چین بهاره،‌ تابستانه و پاییزه اقدام به برداشت محصول و برگ سبز چای می‌کنند.

    جهانساز از برداشت ۶۵ هزار تن برگ سبز چای در سطح باغات چای استان‌های گیلان و مازندران خبر داد و ابراز داشت:‌ روند برداشت برگ سبز در سال‌های اخیر به ویژه با ادامه برنامه احیاء باغات چای،‌ توسعه‌ای بوده و سازمان چای نیز برای افزایش محصول اقداماتی را انجام داده است.

    وی با ابراز این نکته که حدود ۳ الی ۴ هزار هکتار از باغات چای رها شده با اقدامات سازمان چای مجدداً احیاء شده‌اند عنوان کرد:‌ سازمان چای کشور برای برگرداندن باغات رها شده به چرخه تولید هر ساله برنامه‌های مدونی را تدوین کرده و با جدیت به دنبال امور توسعه‌ای و احیاء است.

    رئیس سازمان چای کشور از تولید حدود ۱۹ هزار تن چای خشک در کارخانجات چایسازی شمال خبر داد و خاطرنشان کرد:‌ تا این لحظه حدود ۴۴ درصد برگ سبز برداشت شده توسط کشاورزان از سطح باغات یعنی ۳۸ هزار تن آن درجه یک و ۵۶ درصد یعنی ۴۷ هزار تن آن نیز درجه دو بوده است.

    جهانساز هرس،‌ آبیاری و‌ شخم بوته‌های چای را از جمله برنامه‌ها و رئوس کار مدیریت و بهزراعی باغات چای اعلام کرد و ابراز دا‌شت:‌ در حال حاضر باغات چای شمال به شدت به امر بهزراعی نیازمندند که سازمان چای نیز با توجه به منابع خود سعی دارد تسهیلات مورد نظر را پرداخت کند.

    وی با ابراز این مطلب که بهزراعی حدود ۲ هزار هکتار از اراضی باغات چای شمال در دستور کار سازمان چای قرار دارد افزود:‌ سال گذشته نیز برنامه‌های احیاء و بهزراعی توسط این سازمان دنبال شده بود و عمل بهزراعی روی حدود ۲ تا ۳ هزار هکتار از باغات با موفقیت انجام شد.

    رئیس سازمان چای کشور در مورد خسارت‌های وارده ناشی از سرمازدگی و خشکسالی در باغات چای نیز تصریح کرد:‌ بیش از ۹۰ درصد از باغات چای استان‌های شمالی در ارتفاعات و اراضی شیب‌دار واقع بوده و به صورت دیمی هستند که این عوامل بروز آسیب به بوته‌های چای را بیشتر می‌کند.

    جهانساز از کاهش ۲۰ درصدی برداشت برگ سبز چای به نسبت سال‌ها و سنوات گذشته خبر داد و گفت:‌ خسارات وارده به چایکاران شمالی در پایان فصل برداشت محصول و پس از مقایسه میزان عملکرد و بهره‌وری با سال‌های گذشته،‌ محاسبه و سپس متعاقباً به آنان پرداخت می‌شود.

    وی اجرای طرح بیمه فراگیر باغات چای کشور از طریق صندوق حمایت از توسعه صنعت چای را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت:‌ بیش از ۳ میلیارد تومان برای بیمه فراگیر باغات چای توسط این صندوق پرداخت شده که مبالغ آن به تناوب از بهای برگ سبز چایکاران شمالی کسر می‌شود.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=35329

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *