سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان دائره المعارف سیمای میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان با مشارکت بخش خصوصی تدوین میشود .
به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» ولی جهانی بر ضرورت شناخت پیشینه تمدن و فرهنگ منطقه استان و تلاش برای گردآوری و طبقه بندی اسناد حوزه میراث فرهنگی و طبیعی تاکید و اظهار کرد:معرفی چهره فرهنگی گیلان شده پشتوانه محکمی برای توسعه اقتصادی این منطقه خواهد بود .
وی،شناخت راهکارها و رمز و راز تلاش پیشینیان و ارائه آن به زبان امروزی را از نکاتی خواند که کمتر به شکل عملی و جامع مورد توجه قرار گرفته است .
جهانی؛میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری را ثروت ملی جامعه ایرانی و منبع بسیار غنی برای پژوهشهای جامعه شناختی،مردم شناسی و تاریخی قلمداد کرد و افزود:گردآوری و معرفی علمی و دقیق این میراث در عرصههای گوناگون،ضمن این که توجه به این ثروت ملی و کوشش برای حفظ و رشد آن را به دنبال دارد،می تواند تا حدی مشکلات پژوهشی را حل و نکاتی از ابهامات را در عرصههای مختلف روشن کند.
این مسئول توجه به جلوه های میراث فرهنگی را سندی ماندگار برای درک تاریخی در مسیر مطالعه شاخصهای معاصر و آیندگان و همچنین بسترسازی فرهنگی دانست و بیان کرد:نتایج این طرح می تواند در روند توسعه فرهنگی اقتصادی و اجتماعی منطقه مورد استفاده قرار گیرد .
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان اضافه کرد:محورهای این طرح حوزه های جغرافیای انسانی و طبیعی،تاریخی،مردم شناسی، هنرهای سنتی،آئین ها و باورداشتها،زبان ها،جاذبههای گردشگری و میراث ملموس و غیرملموس ۱۶ شهرستان در فاز اول را دربر میگیرد و میتواند در همین چارچوب حوزههای دیگری را که در ارتباط با استان گیلان هستند،مورد توجه قرار دهد.
این مسئول خاطرنشان کرد:سیمای میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان مجموعهای جامع جهت شناخت و معرفی پیشینه فرهنگی و طبیعی شهرستانهای استان است که در آن اطلاعات و اسناد مختلف با زبانی ساده گردآوری و ارائه شده است .
جهانی بیان کرد:سیمای میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تنها راهنمای جامع گردشگری دو زبانه استان است که نه تنها به عنوان یک راهنما،بلکه به عنوان یک مرجع جامع از اطلاعات تاریخی برای هریک از ۱۶شهرستان خواهد بود و مطالعه کنندگان خود را تا حد زیادی از مراجعه به منابع دیگر بی نیاز خواهند ساخت .
وی با بیان اینکه جهت تدوین این مجموعه بیش از ۱۰۰ میلیون اعتبار لازم بود که بخشی از آن توسط بخش خصوصی در قالب طرح مشارکتی تامین شده،اعلام کرد:این اداره کل آمادگی دارد تا در صورت موافقت ناشران در خصوص چاپ کتاب،بروشور و… بصورت مشارکت با آنها فعالیت و آثار ماندگار خلق کند.
دیدگاهتان را بنویسید