به گزارش گیل و دیلم ، دکتر فیروز سرودی امروز، ۶ اردیببهشت در جمع خبرنگاران، نظارت در چهار حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و شیر خشک را جزو ماموریت های سازمان غذا و دارو در راستای حفظ سلامت جامعه دانست و اظهار کرد: آزمایشگاه سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان پروانه صحت مواد غذایی و تجهیزات پزشکی را صادر می کند که منجر به تولید محصولات سلامت محور می شود.
وی با اشاره به رتبه اول گیلان در تامین و توزیع شیرخشک، افزود: سهمیه ماهانه شیر خشک گیلان ۲۰۰ هزار قوطی است و لذا در تعطیلات نوروز چهار برابر مصرف، وارد استان کردیم تا جمعیت ۶ میلیون نفری مسافران را نیز پوشش دهیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه از ۵۵۰ داروخانه استان، ۴۶۰ داروخانه در توزیع شیر خشک فعال هستند، تصریح کرد: ۴۰ هزار کودک ۶، ۱۲ و ۲۴ ماهه داریم که ماهانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار قوطی شیر خشک مصرف می کنند.
سرودی با اشاره به توزیع دو میلیون و ۱۰۰ هزار قوطی شیر خشک در یک سال گذشته، گفت: در فروردین امسال نیز ۲۵۰ هزار قوطی توزیع شده است؛ در واقع افزایش دو برابری سهمیه شیر خشک استان های مسافرخیز موجب شد که در تعطیلات ۲۰ روزه نوروز، مشکلی نداشته باشیم و در حال حاضر نیز مشکلی نداریم.
وی سهمیه سالانه گیلان را ۲.۸ تا ۳.۴ میلیون قوطی دانست و بیان کرد: در حال حاضر ۷۲ قلم از انواع شیر خشک در هفت گروه توسط ۱۷ شرکت پخش در استان توزیع می شود. توزیع شیر خشک از طریق سامانه تی.تک(ttac) انجام می شود لذا برای کودکان بالای دو سال سهمیه نداریم؛ همچنین شیر خشک های رژیمی در سامانه ثبت نمی شود.
معاون غذا و داروی گیلان، از انجام ۳۶۱۲ فقره بازدید از داروخانه ها در یک سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: در این بازدیدها ۹ فقره پرونده تشکیل و ۱۰۷۲ قلم کالا شامل انواع دارو و تجهیزات پزشکی به ارزش ۱۵ میلیارد ریال توقیف و دو داروخانه پلمب شد.
وی با بیان اینکه با ۶ داروخانه به دلیل تخلفات در حوزه شیر خشک در سامانه تی.تک برخورد شد، ادامه داد: همچنین بالغ بر ۵۰ پرونده تخلف برای داروخانه ها و شرکت های پخش داشتیم که منجر به قطع سهمیه دارویی و معرفی به تعزیرات شد.
سرودی قاچاق کالا را یکی از آفات سرمایه گذاری دانست و تاکید کرد: در مبارزه با قاچاق کالا هم اقتصاد و هم سلامت را مد نظر داریم؛ متاسفانه عمده کالاهای قاچاق تقلبی هستند.
وی با اشاره به لزوم نظارت و ارزیابی تجهیزات پزشکی، متذکر شد: طی دو سال گذشته بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان لوازم مصرفی دیالیز را خریداری کردیم و به صورت رایگان در اختیار ۱۷ مرکز دیالیز استان قرار دادیم؛ همچنین بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان جهت خرید تجهیزات بیمارستانی هزینه شد که شامل ۶ دستگاه ام.آر.آی(هلیوم فری) بود که در بیمارستان رازی و تالش نصب شده و در لنگرود و لاهیجان نیز در حال راه اندازی است.
معاون غذا و داروی گیلان با بیان اینکه سی.تی اسکن فومن نصب و دومین سی.تی اسکن انزلی خریداری شده است، افزود: در بیمارستان حشمت رشت یک سی.تی آنژیوی پیشرفته را نصب کردیم.
وی از خرید ۸۵ درصد تجهیزات بیمارستان جدیدالاحداث لاکان و تامین ۹۵ درصد دستگاه های بال جدید بیمارستان انزلی خبر داد و خاطرنشان کرد: ضمن خرید ۴۵ دستگاه الکتروشوک، ۳۸ دستگاه دیالیز، ۱۰ دستگاه رادیولوژی، پنج دستگاه سی.آر، یک دستگاه لیزر داپلر عمق سوختگی و یک دستگاه رتکم ویژه نوزادان، بالغ بر ۲۴۰۰ دستگاه انواع تجهیزات پزشکی را از رده خارج و جایگزین کردیم. پت اسکن و دستگاه شتاب دهنده برای بیماران سرطانی نیز در رشت و انزلی به زودی خریداری می شود.
سرودی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲۰۰ پروانه بهداشتی(سیب سلامت) را صادر و تمدید کردیم، افزود: در جریان بازدید از واحدهای تولیدی و نمونه برداری از کالاها، ۴۰ پرونده تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شد و ۱۰ واحد تولیدی غیر مجاز را شناسایی و پلمب و بالغ بر ۵۰ تن انواع فرآورده های مشکوک به ارزش ۳۵ میلیارد ریال را توقیف کردیم.
وی توجه به نشانگرهای تغذیه ای شامل میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس را الزامی دانست و بیان کرد: مصرف قند و نمک و چربی در رژیم غذایی باید کاهش پیدا کند تا دچار دیابت و بیماری های قلبی و عروقی نشویم؛ مصرف غلات کامل نیز می تواند از بسیاری از بیماری ها جلوگیری کند.
معاون غذا و داروی گیلان با بیان اینکه علاوه بر آزمون های شیمیایی و میکروبی، تراریخته بودن چهار محصول شامل برنج، سویا، ذرت و کلزا نیز آزمایش می شود، عنوان کرد: سال گذشته ۳۸۰ فقره گواهی بهداشتی برای صادرات محصولات تولیدی استان به کشورهای اروپایی و آسیایی و آسیای میانه و اوراسیا و آمریکا صادر شده که عمده آنها شامل کیک و کلوچه و بیسکویت و چای و کنسرو و لبنیات است. همچنین ۱۲۰۰ محموله وارداتی کالاهای استراتژیک شامل گندم و برنج و روغن و چای در گمرکات استان مورد آزمایش قرار گرفت.
سرودی تناژ واردات و صادرات محصولات تایید شده در استان را به ترتیب ۲۵۳ میلیون و ۸۳۱ هزار و ۷۹۱ کیلوگرم و سه میلیون و ۲۴ هزار و ۶۸۰ کیلوگرم دانست و اضافه کرد: توجه به کد ۱۶ رقمی اصالت کالا ضروری است و می توان از طریق شماره پیامکی رایگان ۲۰۰۰۸۸۲۲ استعلام گرفت
دیدگاهتان را بنویسید