عضو کمیسیون محیطزیست و توسعه پایدار مجلس کوتاهی دستگاهها در پرداخت عوارض محیطزیستی را مورد اشاره قرار داد و گفت: دولت برای تحقق بودجه هزار میلیارد تومانی ساماندهی پسماند راه بسیار دشواری در پیش دارد.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از تسنیم ،جبار کوچکینژاد در گفتوگویی، از کار سخت دولت برای تحقق بودجه هزار میلیارد تومانی ساماندهی پسماند در کشور سخن گفت و اظهار داشت: سهم بالایی از این اعتبارات که در لایحه بودجه امسال توسط دولت به بخش پسماند اختصاص یافته عوارض محیطزیستی است که باید توسط دستگاهها پرداخت شود.
عضو کمیسیون محیطزیست و توسعه پایدار مجلس با بیان اینکه بسیاری از دستگاههای متولی سهم عوارض محیطزیستی خود را به دولت پرداخت نمیکنند عنوان کرد: یکسری از دستگاههای ذیربط نیز از آن سهم تعیین شده خود عدول میکنند به این معنا که دقیقاً بر اساس عوارضی که بر عهده آنان گذاشته شده به دولت پول پرداخت نمیکنند.
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه دولت برای تحقق بودجه هزار میلیارد تومانی ساماندهی معضل پسماند و اخذ عوارض محیطزیستی کار بسیار سخت و دشواری را در پیش دارد ابراز داشت: پسماند، زباله، شیرابهها و معضلات اینچنینی نهتنها شهرهای شمالی بلکه بسیاری از نقاط دیگر کشورمان را به شدت تهدید میکند.
کوچکینژاد بهرهبرداری از زباله به عنوان طلای سیاه در کشورهای توسعهیافته و نگاهی که آنان به پسماند دارند را رویکردی کاملاً اقتصادی و متفاوت با آنچه که در کشورمان روی میدهد دانست و گفت: انباشت و دفن زباله و نهایتاً نفوذ شیرابههای ناشی از آن به داخل زمین احتمال آلودگی آبهای شیرین را به دنبال دارد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس به موضوع دفن زباله در منطقه سراوان اشاره کرد و ابراز داشت: مشخص نیست در آن زمان کدام عقل سلیمی ایده دفن زباله را در سراوان مطرح و اجرایی کرد زیرا سر ریز آبهای این منطقه بسیار زیبا و بکر دقیقاً به طرف شهر یک میلیونی رشت آمده و آبهای زیرزمینی آن را آلوده میکند.
عضو کمیسیون محیطزیست و توسعه پایدار مجلس نصب تابلوی روزشمار در منطقه سراوان و شمارش معکوس برای عدم انتقال زباله به این منطقه را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: زباله سالهای سال است که مردم سراوان را اذیت میکند و به عقیده بنده اهالی این منطقه و دوستداران محیطزیست باید روی خواسته خود بایستند.
وی پاسخگویی صریح مسئولان به مردم و فعالان محیطزیست و جلوگیری از دفن زباله در سراوان بر اساس تابلوی روزشماری که در آن منطقه نصب شده است را لازم و ضروری دانست و گفت: ما نیز از هر اقدامی که توسط متولیان امر در جهت جلوگیری از دفن زباله در منطقه سراوان رشت انجام میشود با تمام توان حمایت میکنیم.
نماینده مردم رشت در مجلس لزوم همکاری مشترک شهرداری، شورای شهر رشت، مسئولان استانداری گیلان و دیگر دستگاهها برای به نتیجه رساندن حل مشکل زباله سراوان را خواستار شد و عنوان کرد: امیدواریم مسئولان بر اساس تابلوی روزشمار نصب شده در منطقه و وعدههایی که به مردم سراوان دادهاند اقدامات خود را اجرایی کنند
دیدگاهتان را بنویسید