مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: سازمان بازرسی استان دستگاههای اجرایی را مکلف به مرمت بناهای تاریخی تحت تملک و در اختیار کرده است.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از روابط عمومی این اداره کل، شهرود امیرانتخابی بیان کرد: طبق ماده ۹۸ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور، دستگاههای اجرایی بهمنظور صیانت از میراثفرهنگی و توسعه گردشگری مکلف به احیاء، مرمت و بهرهبرداری از بناهای تاریخی تحت تملک و اختیار هستند، از اینرو اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان نیز در راستای اجرای این قانون، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان را از هزینهکرد برای مرمت بناهای تحت تملک سایر دستگاههای اجرایی منع نموده است.
وی ادامه داد: اما این قانون نیز مغفول ماند و برخی از دستگاههای اجرایی استان نسبت به مرمت، بازسازی و ساماندهی ابنیه تاریخی تحت اختیار اقدام نکردند و طبق قانون ادارهکل گیلان نیز از مرمت این آثار منع شده است.
وی بیان کرد: پس از پیگیریهای مکرر اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بهمنظور صیانت از ابینه تاریخی و اجرای قانون مزبور، سازمان بازرسی گیلان با صدور نامهای دستگاههای اجرایی را مکلف به مرمت بناهای تاریخی تحت تملک و در اختیار کرد.
وی اظهار داشت: از تعداد ۵۲۷ اثر منقول مربوط به بناهای تاریخی ثبت شده تنها ۵۶ بنا در اختیار ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان بوده و مابقی آثار تاریخی استان تحت تملک سایر ارگانها و ادارات است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان تصریح کرد: این آثار شامل ۵۴ بنای تاریخی در تملک ادارهکل اوقاف، ۲۳ پل تاریخی مربوط به اداره راه و شهرسازی و آب منطقهای، ۱۱ مورد مربوط به ادارهکل آموزش و پرورش، ۲۱ بنا در اختیار امور مساجد استان، ۱۲ اثر در اختیار شرکت ماهیان خاویاری ایران (شیلات ایران)، ۱۳ بنا در اختیار شهرداریهای استان، ۳۰ مورد نیز در اختیار دستگاههای دولتی نظیر پست، ارشاد و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و …است که بعضا نیازمند مرمتهای اضطراری از سوی دستگاههای متولی و مالک هستند.
استان گیلان با دارا بودن ۱۱۷۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، رتبه چهارم به لحاظ تراکم آثار تاریخی را در کشور دارد.
دیدگاهتان را بنویسید