به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم» محمدحسین قربانی نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اینکه یکی از دلایل عمده وجود نسخ میلیاردی عدم نظارت دقیق بر عملکرد پزشکان است، گفت: در شرایطی که وزارتخانههای بهداشت و درمان و وزارت رفاه در حوزههای مختلف وظایف خود را بر دوش دیگری می اندازند، باید منتظر وجود چالش های جدی نظیر نسخ میلیاردی درجامعه بود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه درمجلس شورای اسلامی، افزود: به طور حتم باید بر عملکرد بیمهها به نوعی نظارت کرد زیرا درحال حاضر بیمه ها منابع بسیاری را در حوزه سلامت می بلعند، درشرایطی که آزمایش های بی مورد پاراکلینیکی و داروهای بی دلیل تجویز می شود و پزشک به شکل دلخواه دارو تجویز می کند به طورحتم نسخه های میلیاردی درجامعه نمود پیدا میکند.
وی تاکید کرد: زمانی که برای یک بیماری کوچک بیمار در طول یک ماه به چندین پزشک مراجعه میکند هزینه های بسیاری به سیستم بهداشت ودرمان کشور تحمیل میشود که در هیچ نقطه از دنیا این چنین بی برنامه از منابع استفاده نمی شود؛ بنابراین هر دو وزارتخانه بهداشت و رفاه باید از هدررفت منابع و جلوگیری از نسخه های میلیاردی اقدام کنند.
قربانی با تاکید بر اینکه درهیچ کشوری پزشک نمی تواند به شکل دلخواه نسخه نویسی کند، گفت: درکشورهای اروپایی اگرپزشکی یک دلار هزینه اضافی به سیستم درمانی تحمیل کند در لیست سیاه بیمه ها قرار می گیرد اما متاسفانه درکشورمان برای این مشکل هیچ چاره اندیشی صورت نگرفته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه سازمانهای بیمهگر باید با تعامل برای نسخه نویسی اصولی تعریف جامع ارایه دهند، افزود: پزشک باید دریک چارچوب معین و طبق یک اصول ضابطه مند نسخه نویسی کند، هرچند که نظارت براین موضوع درحال حاضر به درستی صورت نمیگیرد؛ بنابراین ۲ وزارتخانه باید با اتخاذ استراتژی روشن نظارت بر هزینه های درمانی را کنترل کنند.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید براستفاده از مجازات سنگین برای پزشکان تجویز کننده نسخه های میلیاردی، تصریح کرد: به طورحتم قحط الرجال و کمبود پزشک درکشور وجود ندارد و باید با این پزشکان متخلف در کشور برخورد کرد.
منبع:خانه ملت
دیدگاهتان را بنویسید