رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به پذیرش بیماران کرونایی توسط مراکز درمانی خصوصی، عنوان کرد: حدود ۲۰ درصد بستری های کرونایی ما را کودکان زیر ۱۸ سال تشکیل می دهند.
به گزارش گیل و دیلم ، دکتر ارسلان سالاری، با اشاره به دو سالگی شیوع کرونا در استان گیلان، اظهار کرد: از اسفند ۹۸ تاکنون بالغ بر ۸۵ هزار بیمار مبتلا به کرونا را در بیمارستان های استان اعم از دولتی و خصوصی و نیمه خصوصی بستری کردیم.
وی با بیان اینکه ۶۰ هزار بیمار کرونایی به صورت سرپایی شناسایی و آزمایش شدند، تصریح کرد: ۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بدون علامت هستند و لذا به مراکز درمانی مراجعه نکردند، اما در مجموع دو سال گذشته ۱۴۰ هزار بیمار مبتلا به کرونا در حوزه های بهداشتی و درمانی استان مورد تشخیص، درمان و مراقبت واقع شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، با اشاره به جمعیت بالای سالمندان در استان، تصریح کرد: طی این مدت حدود دو درصد افراد مبتلا به کرونا را از دست دادیم؛ البته میزان ابتلا، بهبودی و مرگ و میر کرونایی گیلان با میانگین کشوری آن برابر است.
سالاری، در پاسخ به این سوال که «چگونه از شدت پیک ششم کم کنیم؟»، گفت: از چهار هفته قبل که مجموع بستری های استان به زیر ۲۰۰ نفر رسیده بود، شاهد شیوع امیکرون در کشور و به تبع آن استان گیلان بودیم که سیر صعودی دارد، البته طی هفته اخیر در گیلان سیر صعودی بیماری کمی کندتر شده که نشانه خوبی است.
وی از بستری شدن ۶۷۷ بیمار مبتلا به کرونا در سطح استان خبر داد و اضافه کرد: روزانه حدود ۱۲۰ بیمار جدید کرونایی بستری می کنیم و همین میزان ترخیصی داریم.
بستری های پیک ششم؛ یک سوم پیک دلتا
رئیس علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه خوشبختانه مرگ و میر پیک ششم نسبت به پیک های قبلی کاهش یافته است، متذکر شد: از هفته گذشته تکنون علاوه بر کاهش میزان بستری ها، شاهد کاهش مرگ و میرها نیز هستیم.
وی با اشاره به پذیرش بیماران کرونایی توسط مراکز درمانی خصوصی، عنوان کرد: حدود ۲۰ درصد بستری های کرونایی ما را کودکان زیر ۱۸ سال تشکیل می دهند و لذا سعی کردیم تخت های بیمارستانی ویژه کودکان را افزایش دهیم و به زودی در بیمارستان الزهرای رشت ۱۵ تخت آی.سی.یو ویژه کودکان راه اندازی می شود.
سالاری، از افزوده شدن ۱۰۰۰ تخت بستری و حدود ۱۵۰ تخت ویژه آی.سی.یو و سی.سی.یو به بیمارستان های شرق و غرب و مرکز استان طی دو سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: میزان بستری های پیک ششم یک سوم بستری های پیک دلتا بوده و لذا در حوزه دارویی براساس تجربه پیک پنجم عمل کردیم و نیاز بیماران تامین شده است.
رئیس علوم پزشکی گیلان، با اشاره به مدت زمان ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح و بدن انسان، یادآور شد: گونه های کرونا به طور میانگین ۵۰ تا ۲۰۰ ساعت ساعت بر روی سطوح مختلف به ویژه پلاستیک ماندگاری دارد، اما بر روی سطح بدن انسان هشت تا ۲۰ ساعت می مانند؛ این در حالی است که ماندگاری سویه امیکرون بر روی سطح بدن انسان تا ۲۱ ساعت است، اما با شست وشوی در ۱۵ ثانیه ای از بین می رود.
والدین در واکسیناسیون کودکان تردید نکنند
وی میانگین رعایت پروتکل های بهداشهی در کشور را کمتر از ۵۰ درصد دانست و گفت: متاسفانه حساسیت مردم نسبت به کرونا کم شده و حدود ۶۰ درصد افراد بستری حتی دز دوم یا سوم واکسن خود را دریافت کردند که نشان می دهد فقط واکسیناسیون از کرونا جلوگیری نمی کند و حتما باید پروتکل های بهداشتی را جدی بگیریم.
سالاری، ورود و خروج مسافر به استان ها را با نظر ستاد ملی کرونا دانست و خاطرنشان کرد: محدودیت های تردد و قرنطینه نسبت به گذشته فرق کرده و در حال مدیریت هوشمند کرونا از طریق واکسیناسیون سه دز هستیم.
وی با اشاره به تردید والدین درخصوص واکسیناسیون کودکان پنج تا ۹ سال، ادامه داد: تاکنون دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۲ سال استان معادل ۹۵ درصد نوبت اول و دو میلیون و ۲۰ هزار نفر معادل ۹۰ درصد نوبت دوم واکسن خود را دریافت کردند. در نوبت سوم نیز با واکسیناسیون ۴۰ درصدی واجدین شرایط مواجه هستیم که در کشور بالاترین است.
رئیس علوم پزشکی گیلان، با اشاره به واکسیناسیون ۷۳ درصدی پنج تا ۱۸ سال استان در نوبت اول، اظهار کرد: واکسیناسیون کودکان پنج تا ۹ سال براساس پروتکل های جهانی بوده، اما تاکنون ۱۶ هزار نفر از کودکان پنج تا ۱۲ سال استان معادل هشت درصد دز اول و چهار درصد دز دوم را تزریق کردند.
سالاری، از تخصیص اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای تجهیز آزمایشگاه های بیمارستان ها خبر داد و اضافه کرد: ۳۰ دستگاه سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی و ۱۰ دستگاه سی.تی اسکم برای شهرستان های گیلان خریداری کردیم تا بخش دولتی ما تقویت شود.
دیدگاهتان را بنویسید