×

رئیس سازمان چای کشور مطرح کرد: گردش مالی صنعت چای کشور بیش از ۲ هزار میلیارد تومان است/ واردات چای خارجی جلوی تولید چای ایرانی را نگرفته است

  • کد نوشته: 38485
  • ۱۳۹۷-۰۸-۱۸
  • 169 بازدید
  • ۰
  • رئیس سازمان چای کشور گفت: استقبال مردم از چای ایرانی در سالهای اخیر سبب شده تمامی چای تولید داخل در کشور به مصرف برسد یا حتی صادر شود و بنابراین همانند سال‌های گذشته با رسوب این کالا در انبارها مواجه نیستیم. به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، «حبیب جهانساز» گفت: امسال ۲۵ هزار و ۳۶۶ […]

    رئیس سازمان چای کشور مطرح کرد: گردش مالی صنعت چای کشور بیش از ۲ هزار میلیارد تومان است/ واردات چای خارجی جلوی تولید چای ایرانی را نگرفته است
  • رئیس سازمان چای کشور گفت: استقبال مردم از چای ایرانی در سالهای اخیر سبب شده تمامی چای تولید داخل در کشور به مصرف برسد یا حتی صادر شود و بنابراین همانند سال‌های گذشته با رسوب این کالا در انبارها مواجه نیستیم.

    به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، «حبیب جهانساز» گفت: امسال ۲۵ هزار و ۳۶۶ تن چای خشک از برگ سبز تولید داخل استحصال شده که به دلیل کیفیت بالا بخش عمده آن به مصرف بازار داخلی و بخشی به بازارهای صادراتی عرضه شده است.

    وی با اعلام اینکه چای ایرانی تنها یک چهارم از سرانه مصرف چای در کشور را در بر می‌گیرد، توضیح داد: در دهه‌های گذشته مردم آشنایی چندانی با چای ایرانی نداشتند و بیشتر جامعه از چای وارداتی استفاده می‌کردند اما اکنون با تولید کیفی این محصول و فرهنگ سازی، مصرف آن در داخل کشور افزایش پیدا کرده تا جایی که اکنون چای ایرانی روی دست چایکاران و تولیدکنندگان چای خشک باقی نمی‌ماند.

    وی تصریح کرد: طبق آمارها اکنون نیاز چای کشور بیش از ۱۰۵ هزار تن است که نزدیک ۲۵ هزار تن آن از محل تولید داخل و بیش از ۷۵ هزار تن آن از محل واردات تامین می‌شود.
    رئیس سازمان چای کشور بر این باور است که چای خشک تولید داخل همانند سایر محصولات دیگر همچون برنج به دلیل پتانسیل اقلیمی‌مناطق، ظرفیت باغ‌ها، سطح زیرکشت و محدودیت منابع آبی نمی‌تواند به طور ۱۰۰ درصد در داخل کشور تولید شود.

    رییس سازمان چای گفت: «واردات چای خارجی جلوی تولید چای ایرانی را نگرفته بلکه ظرفیت تولید داخل به همین میزان است؛ سازمان چای برنامه افزایش تولید در واحد سطح را در دستور کار دارد زیرا امکان توسعه اراضی سطح زیر کشت باغ‌های چای وجود ندارد.»

    جهانساز افزود: طرح افزایش تولید در واحد سطح باغ‌های چای، اصلاح و توسعه زنجیره تولید صنعت چای، اعتبار، مکانیزاسیون، اصلاح باغ‌ها، برندسازی، بازار، اصلاح و بازسازی کارخانجات چای و صندوق توسعه حمایت مالی، تامین منابع مالی و تولید پایدار زنجیره چای تهیه شده است تا توجیه اقتصادی داشته باشد.

    «اکنون سطح زیرکشت باغ‌های چای شمال کشور ۲۵ هزار و ۲۰۰ هکتار است که نمی‌توان بیش از این افزایش داد.»

    رئیس سازمان چای گفت: دولت با خرید تضمینی برگ سبز چای و پرداخت به موقع پول در سال‌های اخیر توانسته سبب رونق تولید این محصول شود تا جایی که سهم دولت که ۱۲۶٫۷ میلیارد تومان بود، به حساب چایکاران واریز شد و حتی ۸۶ درصد از طلب کارخانجات چای نیز پرداخت شده است.

    به گفته جهانساز، ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان بدهی سازمان چای به کارخانجات باقی مانده که پرداخت خواهد شد.

    وی گردش مالی صنعت چای کشور را بیش از ۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: امسال نزدیک ۹ هزارتن چای خشک صادر شده که قیمت هر کیلوگرم آن حداقل بین ۱٫۵ تا دو دلار است و می‌تواند بیش از ۲۰ هزار دلار ارزآوری داشته باشد.

    وی درباره تبلیغ رایگان چای ایرانی در صدا و سیما برای گرایش بیشتر به مصرف آن گفت: اکنون چای ایرانی روی دست تولیدکنندگان باقی نمی‌ماند که نیازمند تبلیغ رایگان باشد؛ در صورت تبلیغ باید تولید را افزایش بدهیم که این امر میسر نیست.البته همه به دنبال تبلیغ رایگان هستند و اگر صدا و سیما پتانسیل تبلیغ و ترویج تولید، مصرف، سلامت همه تولیدهای داخلی را داشته باشد، می‌توانیم فرهنگسازی مصرف کالای ایرانی را داشته باشیم.

    وی درباره وضعیت کارخانجات نیز گفت: اکنون ۱۵۱ کارخانه تولید چای خشک در شمال کشور فعال است که چای را با حداقل ۳۰ نشان تجاری در بازار عرضه می‌کنند بنابراین شرایط کارخانجات تولید کننده چای خشک نیز وضعیت مناسبی برخوردارند.

    چای ایرانی یکی از طبیعی ترین چای‌های تولیدی جهان است که به دلیل شرایط اقلیمی‌و آب و هوایی، کشت در اراضی شیبدار، بارش زیاد، زمستان‌های سرد و یخبندان (با از بین رفتن آفات) از هیچ نوع سمی‌برای مبارزات شیمیایی در تولید آن استفاده نمی‌شود.

    بوته چای برای نخستین بار در چین و حدود پنج هزار سال پیش شناخته شد که به تدریج خواص درمانی آن کشف و علاوه بر آن برای مصارف رنگ‌آمیزی نیز استفاده می‌شد.

    «محمدمیرزا کاشف‌السلطنه» مشهور به چایکار در سال ۱۲۷۴ هجری شمسی به عنوان ژنرال کنسولی ایران وارد بمبئی شد و در زمان بازگشت خود در سال ۱۲۸۵ شمسی مقداری تخم چای را به همراه چهار هزار گلدان چای، قهوه، تخم کنف، دارچین، فلفل، میخک، هل، انبه، گنه گنه، کافور، ریشه زردچوبه، زنجبیل تهیه و به ایران وارد کرد.

    کاشف السلطنه در آن زمان تخمین زد که کشت چای نه تنها کشور را در مدت ۱۰ تا ۱۲ سال می‌توانست در تولید این محصول خودکفا کند، بلکه یک محصول بهادار برای تحول اقتصاد ایران بود.

    کاشف السلطنه نخستین مردی بود که کشت چای را در ایران رواج داد به همین دلیل «پدر چای ایران» خوانده شد.

    همچنین برای تقویت صنعت چای کشور در سال ۱۳۳۷ سازمان چای کشور تاسیس شد اما به دلایل مختلف برای مدتی این سازمان منحل و به طور مجدد در سال ۱۳۸۹ برای احیای صنعت چای کشور راه اندازی شد.

    منبع: ایرنا

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=38485

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *