×

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان:
روند افزایشی حیوان گزیدگی در گیلان؛ توصیه‌ها جدی گرفته شود

  • کد نوشته: 113853
  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۸
  • ۰
  • معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به روند افزایشی حیوان گزیدگی در استان از مردم خواست تا توصیه‌ها پیشگیرانه را جدی بگیرند....
    روند افزایشی حیوان گزیدگی در گیلان؛ توصیه‌ها جدی گرفته شود
  • به گزارش گیل و دیلم ، دکتر مهدی سلیمانی ضیابری روز دوشنبه در نشست خبری در رشت بدون ذکر آمار افزایش حیوان گزیدگی در گیلان اظهار کرد: از ۲۵ اسفندماه پارسال تا ۱۵ فروردین هزار و ۹۰۰ مورد حیوان گزیدگی در استان ثبت شد که بیشتر آنها مربوط به گازگرفتگی سگ بوده‌است.

    وی با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد گازگرفتگی‌ها مربوط به سگ‌های دارای صاحب در مناطق روستایی بوده که باید قلاده داشته باشند، اضافه کرد: توصیه‌های پیشگیری از حیوان گزیدگی باید جدی گرفته شود.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: در صورت حیوان گزیدگی حتما باید واکسن تزریق شود؛ هر دُز واکسن برای حیوان گزیدگی بین هفت تا ۱۰ یورو هزینه دارد و تاکید بر آن است که توصیه‌های پیشگیرانه جدی گرفته شود.

    وی با اشاره به گردشگر پذیربودن گیلان با بیان اینکه در نوروز امسال بیش از ۱۰ میلیون نفرشب مسافر وارد استان شده‌است، اضافه کرد: رعایت توصیه‌های پیشگیرانه از حیوان گزیدگی و سایر بیماری‌ها باید بیش از پیش در استان مورد توجه مردم قرار گیرد.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه آموزش در پیشگیری از انواع بیماری‌های واگیر و غیرواگیر اهمیت بسزایی دارد، اظهار کرد: هر میزان که دانش و آگاهی نسبت به مسایل مختلف از جمله بیماری‌ها صحیح‌تر و عمیق‌تر باشد؛ نتیجه بهتری حاصل می‌شود.

    وی با تاکید بر اینکه افزایش دانش در زمینه بهداشت فردی، اجتماعی و محیط مهم و بااهمیت است، عنوان کرد: مردم اگر از موضوع سلامت درک درستی داشته باشند نه تنها به جامعه، بلکه به خود کمک می‌کنند.

    دکتر سلیمانی با بیان اینکه گیلان در آمار مبتلایان به فشار خون رتبه نخست و دیابت جایگاه سوم کشوری را دارد، اظهار کرد: ۵۰ تا ۶۰ درصد بیماران در جریان مراجعه به پزشک از فشارخون خود مطلع نیستند؛ خودمراقبتی، تحرک بدنی، تغذیه سالم و انجام آزمایش‌های سالاانه راه پیشگیری و کنترل این بیماری‌هاست.

    وی در ادامه با اشاره به قانون جوانی جمعیت و خانواده و ضرورت توجه به این موضوع بیان کرد: سن مناسب بانوان برای بارداری ۱۸ تا ۳۵ سال است در حالی که سن ازدواج و نیز بارداری افزایش یافته‌است.

    لزوم توجه به راه‌های مقابله با پشه آئدس

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به راه‌های مقابله با پشه آئدس اظهار کرد: تب دنگی از جمله بیماری‌های ناشی از گزش این پشه است؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این موضوع را پذیرفته که تب دنگی به طور قطع به گیلان خواهد آمد.

    وی با بیان اینکه پشه آئدس در تمام شهرستان‌های گیلان صید شده‌است، اضافه کرد: گیلان استانی است که بهترین زیستگاه را برای پشه‌ها دارد؛ هم اینک تنها شانس ما در این خطه مسلح نبودن پشه‌هاست.

    پشه آئدس و بیماری های ناشی از آن؛ گلدان و ظرف زیرگلدان حاوی آب، بطری و قوطی کنسرو رها شده در محیطی که آب در آن جمع شده، ظرف آب بدون درپوش مناسب، منبع ذخیره آب بدون پوشش، لاستیک بدون استفاده که در آن آب جمع شده از جمله مکان‌های مناسب برای رشد و تکثیر پشه آئدس است که با جمع‌آوری و پاکیزگی این موارد عرصه برای حضور این پشه تنگ می‌شود.

    برای کاهش جمعیت پشه‌ها باید مکان‌هایی که این حشرات در آن تولید مثل می‌کنند مانند لاستیک‌های مستعمل از بین برده شود؛ خودداری از بازنگهداشتن درب مخازن نگهداری آب، خشک کردن آب‌های راکد اطراف منزل(به دلیل اینکه آب‌های راکد بهترین مکان برای تجمع و تخم گذاری حشرات است)، پوشاندن پنجره‌ها با توری‌های ریز برای ممانعت از ورود حشرات به منزل، خالی و تمیزکردن سطل آب زیر کولر، آب ظروف حمام پرندگان و حیوانات خانگی به صورت روزانه از روش‌های پیشگیری است.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مردم خواست تا روش‌های پیشگیرانه از گزش پشه آئدس را رعایت کنند.

    نویسنده: امید غمخوار
    برچسب ها

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=113853

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *