رییس سازمان چای گفت: بنابر آمار ۱۰ ماهه گمرک، حدود ۴۸ هزارتن چای وارد شده که نسبت به سال گذشته ۲ تا ۳ درصد رشد داشته است.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، حبیب جهان ساز رئیس سازمان چای از صادرات ۱۳ هزار تن چای خبر داد و گفت: براساس آمار ۱۰ ماهه گمرک، ۱۳ هزار تن چای با ارزش ۱۸ میلیون دلار به به کشورهای هند، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان، عراق، کانادا، استرالیا، اسپانیا، جمهوری چک، آذربایجان و گرجستان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل چند درصد رشد داشته است.
وی افزود: بنابر آمار۱۰ ماهه گمرک در حدود ۴۸ هزار تن چای برای کسری نیاز کشور وارد شده که نسبت به سال گذشته ۲ تا ۳ درصد رشد داشته است.
جهان ساز با اشاره به اینکه مشکلی در واردات و صادرات چای وجود ندارد، بیان کرد: با وجود شرایط تحریم و مشکلات مربوط به نقل و انتقال ارز تاکنون مشکلی در مبادلات تجاری نداشتیم، اما نسبت به آینده نمیتوان پیش بینی دقیقی داشت.
رئیس سازمان چای با اشاره به اینکه امسال خبری ازقاچاق چای به کشور نیست، اظهار کرد: با توجه به نوسان نرخ ارز و اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، دیگر قاچاق چای صرفه اقتصادی ندارد. از این رو مجموع نیاز کشور از طریق واردات رسمیتامین میشود.
وی با اشاره به اینکه در ایام پایانی سال نوسان چندانی در عرضه چای نخواهیم داشت، افزود: با وجود آنکه کمبودی در عرضه چای به بازار وجود ندارد، از این رو تنها ممکن است قیمت با نوسان جزئی در بازار روبرو شود که مجددا از اردیبهشت ماه با عرضه محصول جدید به بازار، قیمت متعادل خواهد شد.
این مقام مسئول درباره آخرین وضع نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای برای سال زراعی آینده گفت: تاکنون نرخ رسمیخرید تضمینی برگ سبز چای اعلام نشده است و انتظار میرود که هر چه سریعتر این نرخ اعلام شود.
جهان ساز در پایان با اشاره به اینکه امسال ۳۰ میلیارد تومان منابع برای پرداخت تسهیلات به زراعی و سرمایه در گردش به چایکاران در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: تاکنون ۱۳ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در اختیار چایکاران قرار گرفته و این تسهیلات همچنان تا پایان اسفند پرداخت میشود.
دیدگاهتان را بنویسید