رئیس سازمان چای کشور با اشاره به قدالسهم پرداختی توسط دولت و کارخانجات چایسازی گفت: در مجموع تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران شمالی پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ،حبیب جهانساز اظهار داشت: با احتساب مبالغی که در روزهای اخیر به حساب کشاورزان شمالی واریز شده تاکنون بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان از مطالبات آنها متشکل از قدرالسهم پرداختی توسط دولت و کارخانجات چایسازی به حساب آنان واریز شده است.
وی به روند خریداری برگ سبز چای در باغات شمال اشاره کرد و بیان داشت: میزان برگ سبز چای خریداری شده در دو استان گیلان و مازندران از روند خوبی برخوردار بوده و تاکنون حدود ۸۹ هزار و ۱۴۸ تن برگ سبز چای نیز از کشاورزان این مناطق خریداری شده است.
رئیس سازمان چای کشور نوع برگ سبز تحویل داده شده کشاورزان به کارخانجات چایسازی را نیز برشمرد و در مورد آن عنوان کرد: تا تاریخ ۵ شهریور در حدود ۳۸ هزار و ۳۴۷ تن برگ سبز درجه یک و ۵۰ هزار و ۸۰۲ تن نیز برگ سبز درجه دو توسط کشاورزان به واحدهای فرآوری تحویل داده شده است.
جهانساز با بیان این مطلب که ۴۳ درصد از چای برداشت شده درجه یک و ۵۷ درصد آن نیز درجه دو است ابراز داشت: کشاورزان دو استان شمالی گیلان و مازندران تاکنون موفق شدهاند مجموعاً ۸۹ هزار و ۱۴۸ تن برگ سبز چای را از باغات خود استحصال کرده و به کارخانجات تحویل دهند.
وی میزان کاهش برداشت برگ سبز چای نسبت به سالهای گذشته را یک درصد اعلام کرد و اظهار داشت: ارزش ریالی این مقدار برگ سبز برداشت شده توسط کشاورزان گیلان و مازندران از سطح باغات چای شمال کشور تا این لحظه نزدیک به ۱۸۲ میلیارد تومان برآورد میشود.
رئیس سازمان چای کشور از فعال بودن ۷۰ کارخانه چایسازی و فرآوری در شمال خبر داد و خاطرنشان کرد: میزان استحصال و تولید فرآورده چای خشک در سطح کارخانجات چایسازی و فرآوری برگ سبز چای و واحدهای فعال چایسازی شمال تاکنون به میزان ۲۰ هزار و ۵۸ تن رسیده است.
جهانساز مجموع پرداختی مطالبات کشاورزان چایکار توسط سازمان چای کشور را نیز مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: تا این لحظه در مجموع حدود ۱۲۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران شمالی اعم از قدرالسهم کارخانجات و قدرالسهم دولت پرداخت و به حساب بانکی آنها واریز شده است.
وی قدرالسهم مربوط به کارخانجات چایسازی را نزدیک به ۷۷ میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: میزان قدرالسهم پرداختی توسط کارخانجات چایسازی تا این لحظه به حدود ۵۲ میلیارد تومان رسیده است که انتظار داریم مابقی مبالغ نیز به تناوب توسط آنها پرداخت میشود.
جهانساز با اشاره به اینکه غیر از ۸ کارخانه چایسازی در مازندران مابقی کارخانجات فعال در استان گیلان واقع شدهاند افزود: تعداد کارخانجات و واحدهای فرآوری برگ سبز چای و تولید چای خشکی که امسال در آغاز فصل برداشت با سازمان چای قرارداد بستند ۱۵۱ واحد بود.
منبع: تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید