حبیب جهانساز در جمع خبرنگاران به خرید ۹۳ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران اشاره داشت و اظهار داشت : تاکنون ۳۲۲ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شده و چیزی حدود ۵۰ میلیارد تومان آن باقی مانده است.
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم، حبیب جهانساز رییس سازمان چای کشور صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به فراز و فرود های فراوان چای از ابتدا تا کنون گفت در حال حاضر این صنعت به یک ثبات رسیده است
وی افزود: ۲۵ هزار هکتار چای دار گیلان و مازندران وجود دارد که ۲۰ هزار هکتار آن توسط کشاورزان مورد بهره برداری قرار میگیرد
جهانساز با اشاره به برداشت ۱۲۷ هزار تن برگ سبز و تولید ۲۸ هزار تن چای خشک در کشور گفت پیش بینی میشود در پایان سال زراعی جاری ، ۳۰ هزارتن چای خشک در ۱۰۶ کارخانه فعال تولید شود
وی به خرید ۹۳ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران اشاره داشت و اظهار داشت : تاکنون ۳۲۲ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شده و چیزی حدود ۵۰ میلیارد تومان آن باقی مانده است.
رییس سازمان چای کشور مهمترین ویژگی چای داخلی را عاری از هرگونه افت کش دانست وعنوان داشت : با توجه به میزان مصرف داخلی که ۱۰۰ هزار تن در سال است ، اولویت ما بازار داخلی خواهد بود.
حبیب جهانساز ضمن تاکید بر ممنوع بودن تغییر کاربری باغات چای ، یکی از راه های احیای باغ چای را ، اقتصادی شدن صنعت چای دانست و افزود : با جلوگیری از قاچاق و براساس ماده ۱۶ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی ، به منظور حمایت از تولید داخلی، برای واردات تعرفه مؤثری وضع شده به گونهای که نرخ مبادله همواره به نفع تولیدکننده داخلی باشد .
وی انجام بیمه فراگیر باغات چای کشور از محل منابع صندوق تخصصی چای را یکی دیگر از عوامل اقتصادی شدن صنعت چای دانست و افزود: همچنین سعی میکنیم نرخ خرید تضمینی از ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش پیدا نکند.
حبیب جهانساز در ادامه به بهسازی ۵۵ هزار هکتار باغ چای اشاره داشت و گفت: همه باغهای چای عمر بالایی دارند اما اولویت سازمان تعویض بوته ها نیست بلکه میتوان با هرس و کف بری ، بوته های چای را جوان سازی کرد . در همین راستا برای احیاء هر هکتار از باغات چای ، تسهیلات ۱۸ میلیون تومانی در نظر گرفته ایم.
رییس سازمان چای کشور در بخش دیگری از سخنانش چای های سنواتی موجود در انبارها را نیز غیر قابل شرب دانست و افزود: این چای ها با دستور مراجع قضایی به عنوان کمپوست استفاده خواهد شد و یا به عنوان چای صنعتی غیر قابل شرب قابل صادرات است .
وی همچنین بیان داشت : ناظرین چای همه ساله در قالب مناقصه عملیات خرید خدمات کارشناسی جذب میشوند و به صورت شش ماهه فعالیت میکنند ولی اگر در آینده دستوری برای جذب باشد براساس ضوابط اولویت با ناظرین سازمان است . اما سازمان اعلام آمادگی کرده که به ناظران در قالب تعاونی های خدمات رسانی کشاورزی تسهیلات کم سود بدهد
دیدگاهتان را بنویسید