×

سالانه ۶۰۰ هزار تن رسوب وارد تالاب انزلی می‌شود

  • کد نوشته: 76340
  • ۱۴۰۰-۱۲-۲۴
  • 104 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: ۶۰۰ هزار تن رسوب و ۳۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب سالیانه وارد تالاب انزلی می‌شود. به گزارش گیل و دیلم ، رضا زمانی گفت: طبق آمار سالیانه حدود ۶۰۰ هزار تن رسوب از بالادست وارد تالاب بین‌المللی انزلی می‌شود. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان می گوید ۳۸۰ هزار متر مکعب فاضلاب […]

    سالانه ۶۰۰ هزار تن رسوب وارد تالاب انزلی می‌شود
  • مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: ۶۰۰ هزار تن رسوب و ۳۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب سالیانه وارد تالاب انزلی می‌شود.

    به گزارش گیل و دیلم ، رضا زمانی گفت: طبق آمار سالیانه حدود ۶۰۰ هزار تن رسوب از بالادست وارد تالاب بین‌المللی انزلی می‌شود.

    مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان می گوید ۳۸۰ هزار متر مکعب فاضلاب عمدتاً از شهر‌های مجاور نظیر رشت و از رودخانه‌های زرجوب و گوهررود وارد تالاب انزلی می‌شود که یکی دیگر از تهدیدات تالاب ورود سموم شیمیایی از مزارع اطراف به تالاب است.

    به گفته زمانی همچنین نوسانات دریای خزر و کاهش سطح تراز دریای خزر بر کاهش آب تالاب انزلی موثر است و ورود گونه‌های مهاجم نظیر سنبل آبی نیز در حال حاضر یکی از مشکلات پیش‌روی تالاب انزلی است.

    به گفته او با توجه به تأکیدات استاندار گیلان برای حفظ تالاب انزلی یکی از دستاورد‌های سفر رییس جمهور به گیلان در حوزه برنامه‌ریزی برای احیای تالاب انزلی بود.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان می گوید: از این رو معاونت اجرایی رییس جمهور از تالاب انزلی بازدید کرد و تصمیمات خوبی نظیر ایجاد یک کمیته ملی برای احیای تالاب انزلی اتخاد شد که می‌تواند تأثیر به‌سزایی در این امر داشته باشد اگرچه باید در گذشته این اقدام انجام می‌شد.

    به گفته زمانی بسیاری از مشکلات تالاب مربوط به حوزه آبخیر بوده و باید سایر دستگاه‌های متولی از جمله اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری جهت کنترل ورود رسوبات به تالاب اقدامات مؤثری انجام دهند؛ در این حوزه نیز اعتبارات خوبی در سفر رییس جمهور به گیلان برای منابع طبیعی در نظر گرفته شد.

    همچنین با توجه به اینکه یکی دیگر از مشکلات تالاب انزلی ورود فاضلاب به آن است برای شرکت آب و فاضلاب جهت تصفیه فاضلاب و کنترل فاضلاب‌های خانگی برای عدم ورود فاضلاب به تالاب اعتبارات مناسبی مصوب شد.

    سازمان حفاطت محیط‌زیست کشور نیز یک برنامه ۷ ساله در راستای احیای تالاب انزلی دارد که این برنامه چندوجهی بوده و باید همه دستگاه‌های متولی حفظ و احیای تالاب پای کار بیایند به‌ویژه نقش مشارکت مردم و جوامع محلی نیز در احیای تالاب انکارناپذیر است.

    به گفته زمانی نگاه سازمان حفاظت محیط‌ زیست در مناطق تحت مدیریت خود رویکرد صرفاً حفاظت نبوده بلکه نگاه حفاظت و بهره‌برداری خردمندانه با مشارکت ذی‌نفعان برای سرمایه‌گذاری در تالاب است.

    در حوزه مناطق حفاظت شده از جمله تالاب انزلی زمینه‌سازی برای فعالیت‌های همخوان با محیط‌زیست مانند گسترش طبیعت‌گردی و اکوتوریسم مبتنی بر گردشگری پایدار و حفظ محیط زیست یکی از برنامه‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست است.

    متولی اصلی گردشگری، میراث‌فرهنگی و گردشگری است، اما سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز این شرایط فراهم می‌کند یکی از پتانسیل‌های بالای تالاب انزلی حضور صد‌ها هزار پرنده مهاجر است که ظرفیت بسیار بالایی برای اجرای برنامه‌های اکوتوریسمی از جمله پرنده‌نگری ایجاد می‌کند.

    وی می گوید سازمان حفاظت محیط زیست از این نوع برنامه‌ها استقبال می‌کند که در این راستا برنامه‌های آموزشی محیط زیست از جمله در مرکز آموزش محیط‌ زیست پناهگاه حیاط وحش سلکه برگزار می‌شود که عموم مردم می‌توانند از آن استفاده کنند

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=76340

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *