زندگی در کوه و جنگل در کنار بهره مندی از زیبایی، آرامش و هوای تازه، دشواری هایی دارد و روستاییان ساکن مناطق جنگلی سیاهکل خواستار شتاب در روند گازرسانی به این مناطق هستند
به گزارش پایگاه خبری گیل و دیلم ، تامین سوخت یکی از ضروریات زندگی کوه نشینان و جنگل نشینان گیلان است . جایی که به دلیل وضعیت جغرافیایی گازرسانی سخت و فاقد صرفه اقتصادی است .
بسیاری از روستاهای جنگلی شهرستان سیاهکل هنوز از امکانات اولیه زندگی محروم هستند و امید دارند با اتخاذ تدابیر مناسبی از سوی دولتمردان آن روی خوش زندگی را ببینند و از نعمت گاز بهرمند شوند.
**گازرسانی به روستاهای جنگلی
برای روستانشینان ساکن جنگل و کوه که اغلب با بخاری های هیزمی روزگار می گذراند و در سرمای زمستان در بالای کوه یا دل جنگل زندگی می کنند، نعمت گاز دست نیافتی و یا یک آرزو می باشد.
روستاهای مناطق جنگلی شهرستان سیاهکل جزء مناطق محرومی هستند که بسیاری از آنها با وجود داشتن جمعیت بالای ۲۰ خانوار همچنان فاقد گاز بودند و برای سوخت خود از شاخ و برگ خشک درختان جنگلی و یا اگر وضعشان بهتر باشد از بخاری نفتی استفاده می کنند.
رئیس اداره گاز شهرستان سیاهکل در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت : از سال ۸۶ کار گازرسانی به روستاهای جنگلی شهرستان آغاز شده ولی روند گازرسانی بسیار کند بود به طوری که سالی یک تا دو روستا را گاز دار می کردیم ولی از سال ۹۵ و ۹۶ تعداد ۳۰ روستای جنگل نشین گازدار شده اند.
رضا منعمی اظهار داشت: گازرسانی به روستا ها طی دوسال ۹۵ و ۹۶ ؛ ۳۵ میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.
به گفته ی از سال ۹۲ تا اکنون ۱۴۰ کیلومتر گازرسانی در این مناطق انجام شده است.
وی تعداد کل روستاهای موجود در شهرستان سیاهکل که بیشتر شان هم جنگلی و کوهستانی هستند را طبق آمار بخشداری بالای ۲۰۰ روستا دانست و افزود: روستاهای بالای ۲۰ خانوار که در طرح گازرسانی قرار دارند ۱۲۵ روستا هستند که تا اکنون ۱۰۶ روستا را گازدار کرده ایم که شامل مناطق جلگه ، جنگلی و ییلاقات است .
وی با اشاره به اینکه میزان بهره مندی مناطق روستایی از نعمت گاز در شهرستان سیاهکل ۸۶ درصد دانست که از آمار استان گیلان در زمینه گازرسانی به روستاها که ۸۴ درصد می باشد ، جلوتر است .
رئیس اداره گاز شهرستان سیاهکل ادامه داد ۱۰۰ درصد مناطق شهری سیاهکل دارای گاز می باشند.
وی گفت براساس طراحی های انجام گرفته چنانچه موافقت وزیر را به همراه داشته باشد قرار است ۲۵ روستا در شهرستان سیاهکل را که در طرح گازرسانی قرار گرفته البته همه این ۲۵ روستا بالای بیست خانوار نیستند ولی در طرح گازرسانی قرار گرفته اند که امیدواریم در سال ۹۷ با توجه به موافقت وزیر این کار را انجام دهیم در غیر این صورت کار گازرسانی به روستاهای سیاهکل تمام شده است.
منعمی گفت برای روستاهای پایین ۲۰ خانوار هیچ طرح و برنامه ای نداریم مگراینکه در مسیر گازرسانی بین روستاها قرار گرفته باشند.
وی برای گاز دار کردن ۲۵ روستای باقی مانده درصورت موافقت وزیر هزینه ای بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان را برشمرد که البته برای این روستاهای گفته شده هیچ برنامه ای تا اکنون نیامده است.
**گازرسانی به روستاهای کم جمعیت اقتصادی یا غیراقتصادی
رئیس اداره جنگلبانی و آبخیزداری شهرستان سیاهکل معتقد است لوله کشی گاز به یک روستای پایین ۲۰ خانوار و بعضا ۵ تا ۸ خانوار در بالای کوه یا دل جنگل مقرون به صرفه نیست.
علی شفیعی در گفت و گویی اظهار داشت: حفاری و کند و کاو جنگل ولوله گذاری علاوه بر آسیب به جنگ هزینه بسیار بالایی دارد .
وی ادامه داد اگر به فرض مثال این هزینه ها صورت گیرد و این مناطق گازدار هم شوند خیلی از افراد سود جوی مناطق شهری دیگر وارد چنین روستاهایی می شوند و زمین روستائیان را با نازل ترین قیمت از دست آنها درمی آورند و بحث زمین خواری پیش می آید.
به نظر رئیس جنگلبانی سیاهکل بهترین راه حل برای این روستاها تقویت بنیه ی مالی ساکنان آن از طریق راه اندازی بحث بوم گردی در چنین روستاهایی است تا هم منبع درآمدی برای روستائیان باشد و هم آداب و رسوم سنتی آنان و شیوه زندگی شان با همان آتش و هیزم حفظ شود .
شفیعی در ادامه گفت : البته روستائیانی که مشکل زیستن دارند می توانند در فصل کشاورزی به زمین خود مراجعه کنند و در سایر ایام سال در منطقه ای دارای امکانات زندگی بگذرانند اما جنگلبانی در حال حاظر برنامه ای برای آنها ندارد.
گرچه گاز رسانی به روستاهای کم جمعیت جنگلی و کوهستانی به قیمت از بین بردن محیط زیست و مناطق تاریخی منطقی و مقرون به صرفه نیست اما می شود با برنامه ریزی های درست ، آنان را در مناطق روستایی مناسب و دارای امکانات اولیه یا با ارائه تجهیزاتی برای زندگی مناسب در طبیعت ساماندهی کرد .
از جمعیت ۴۷ هزار نفری شهرستان سیاهکل بیش از ۶۰ درصد روستا نشین هستند.آنچه روشن است باید سیاست ها و تدابیر مناسبی برای این قشر از جمعیت اندیشیده شود/ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید