گیل و دیلم | روز گذشته چند نطق در صحن علنی مجلس، از موضوعاتی جنجالی گفتند؛ از ارسال پیامکهای گسترده به نمایندگان مجلس برای تأثیرگذاری بر انتخابات هیئترئیسه که فردا برگزار میشود، تا ورود یک نفر از خارج مجلس به دفاتر نمایندگان در ساختمان مجلس.
روحالله لک علیآبادی، نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی یکی از نمایندگانی بود که در این مورد صحبت کرد و آن فرد را «سلبریتی» نامید. شنیدهها حاکی است که او سلبریتیای سیاسی است، استادی خودخوانده که با حمایتهایی ناگفتنی، در آستانه انتخابات مجلس سال ۱۴۰۲ توانست هم از ممنوعالتصویری ادعایی خود در صداوسیما خارج شود و هم بدون سابقه فعالیت سیاسی، به پشتوانه شهرت خود حزبی سیاسی تأسیس کند و فهرست انتخاباتی هم بدهد.
اینکه چنین فردی سراغ خطدهی به آرای انتخاباتی نمایندگان مجلس برود، طبعاً تضعیف جایگاه مجلس و به گفته روحالله لک علیآبادی «گستاخی» است. گفتوگو با این نماینده مجلس پیرامون حواشی انتخابات هیئترئیسه مجلس را در ادامه از نظر میگذرانید.
با جزئیات بیشتر بفرمایید ماجرای ارسال پیامک و حضور یک سلبریتی خاص در مجلس چیست؟
متأسفانه مدتی است برای هر قضیه مهمی که در مجلس قرار است اتفاق بیفتد، ناگاه پیامکهای انبوهی برای همه ارسال میشود (حالا من اصلاً چک نکردم که شمارهها ثابت است یا نه) که در واقع تلاششان این است که در مصوبات مجلس یا موضوع انتخابات هیئترئیسه که الان داغ است، تأثیرگذار باشند که به چه کسی رأی بدهید، به چه کسی رأی ندهید.
عموماً تخریب میکنند، توهین میکنند، تهمت میزنند و تهدید میکنند که اگر شما رأی بدهید یا رأی ندهید، ما فلان و بهمان میکنیم و… اصلاً نمیدانم این افراد چه کسانی هستند، دشمن هستند، خودیاند، غیرخودیاند، از داخل مجلس خط میگیرند، از بیرون مجلس خط میگیرند، تذکر من به آقای رئیس این بود که حراست مجلس و نهادهای امنیتی ورود کنند که چرا این اتفاق رخ داده است؟
نکته دیگر این است که فردی یا به نظر من سلبریتیای که توهم داشتن تحلیلهای سیاسی دارد، چقدر تحلیلهای کارشناسی ارائه میکند، بهصرف اینکه در فضای مجازی فالوور دارد، در هر زمینهای نظر میدهد و خودش را کارشناس میداند. به مجلس آمدند، جلسه گذاشتند و گفتند در انتخابات هیئترئیسه به چه کسی رأی بدهید، به چه کسی رأی ندهید. حالا آن افرادی که در این جلسه حضور پیدا کردند، افراد کمی هستند، اما اینکه آن فرد به خودش جرئت بدهد که به مجلس بیاید و احساس کند میتواند برای یک قوه تصمیمگیری کند، خیلی گستاخانه است و حتماً باید با این افراد برخورد شود. تذکر من برای ورود حراست به موضوع بود که باید جلوی این افراد معلومالحال گرفته شود که هر روز یک نسخه جدید نپیچند.
فرد حاضر در جلسه چه شخص و افراد حاضر در جلسه با او چه کسانی بودند؟
شأن من نیست که اسامی افراد را اعلام کنم. این افراد تصورشان این است که از نظر تحلیل سیاسی خیلی کاربلدند. در انتخابات لیست داده بودند. اصل این ورود به مجلس و جلسه با یکسری افراد معلومالحال، وهن مجلس است و این کار توهین بزرگی به قوه مهمی است که در رأس امور است.
محتوای پیامکهای ارسالشده مشخصاً چه بوده است؟
رسماً به آقای قالیباف توهین میکنند و میگویند به آقای قالیباف رأی ندهید، چون مسبب وضع موجود است، یعنی تخریب و ترور شخصیت میکنند. توهین و ترور شخصیت افراد هم از نظر قانونی اشکال دارد، هم از نظر اخلاقی اشکال دارد و هم از نظر دینی و هم عرفی. حالا اینکه این افراد چطور آنقدر گستاخند که همه این کارها را با هم انجام میدهند، جای سؤال دارد.
اشاره کردید ارسال این پیامکها مسبوق به سابقه بوده؛ چرا تابهحال ورودی برای این بررسیها صورت نگرفته است؟
ما که تا حالا در این مورد تذکر نداده بودیم. ما صبر کردیم، ولی دیگر دیدیم زیادهروی کردند و در هر موضوعی این پیامکها ارسال میشود. یعنی فردا برای هر اتفاقی که قرار است در مجلس رخ دهد، پیامک ارسال میکنند که فلان کار را انجام دهید، فلان کار را انجام ندهید و فهمشان هم به این موضوع نمیرسد که فردی که نماینده منطقهای شده، از فرد پیامدهنده دلسوزتر است.
جو و فضای مجلس در آستانه انتخابات هیئترئیسه چگونه است؟
فکر میکنم رئیس مجلس تغییری نخواهد کرد چون ندیدم فرد دیگری ثبتنام کند، به جز یک نفر. البته باید اسامی بیرون بیاید، ولی من فرد شاخصی را ندیدم که در انتخابات شرکت کند و تقریباً متفقالقول اکثریت مجلس این انسجام وجود دارد که قالیباف همچنان رئیس مجلس باقی بماند.
من فکر میکنم رأی خوبی هم خواهد آورد. نواب رئیس هم دو نفرند که گویا چند نفر دیگر هم اعلام نامزدی کردند و دارند تلاش میکنند و رایزنیهای خاص خودشان را در مجلس دارند، طبیعی هم است که نمایندگانی که برای جایگاههای مختلف نامزد شدهاند، لابی و رایزنی میکنند و این هم در ذات انتخابات است که کسی که میخواهد انتخاب شود، باید تلاش کند و مورد تأیید بقیه قرار بگیرد. به نظر من یک رقابت تقریباً سالم در انتخابات هیئترئیسه مجلس وجود دارد. ولی بعضی وقت بعضیها متأسفانه به انحراف میکشند و فضا را آلوده میکنند و این برای کلیت مجلس خوب نیست.
به نظر شما این تلاشهای منفی مثل ارسال پیامک تخریبی و… توانسته روی مجلس تأثیر بگذارد؟
عرض کردم امروز و در تذکرم هم گفتم که با هوچیگری نمیشود مملکت را اداره کرد، یعنی اینکه امروز مملکت به یک سکینه و آرامش نیاز دارد و این آرامش جز با همدلی و همراهی به هیچ صورت اتفاق نمیافتد؛ ولی بعضیها با جنجالسازی، به نحوی میخواهند همیشه در رسانه باشند، گویا هیچ فرقی نمیکند که چه کاری کنند یا اصلاً کارشان درست است یا غلط، احساس میکنم انگار اصلاً فکر نمیکنند همین که اسمشان باشد همین که تیتر باشند برای اینها کفایت میکند. به این خاطر به نظر من در کلیت مجلس تأثیری ندارد.
حالا در مورد ورود حراست هم من تذکر دادم و پیگیری هم میکنم که ببینم به کجا رسید. بههرحال صحبت من این است که مردم بدانند واقعاً جو غالب مجلس از نخبگان سراسر کشور هستند و جو عقلانیت حاکم است و این سروصداهایی که بعضی وقتها از مجلس شنیده میشود، این صحبت نمایندگان نیست. مطمئن باشید.
دیدگاهتان را بنویسید