×

مدیرعامل آب منطقه ای گیلان عنوان کرد؛
سومین مرحله آبگذاری کانال‌های آبیاری شبکه سفیدرود گیلان

  • کد نوشته: 102840
  • ۱۴۰۳-۰۳-۱۶
  • 22 بازدید
  • ۰
  • رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان از آغاز سومین مرحله آبگذاری کانال‌های آبیاری شبکه سفیدرود از صبح فردا (پنجشنبه) خبر داد و گفت:مرحله گفته شده به مدت هشت روز ادامه می یابد....
    سومین مرحله آبگذاری کانال‌های آبیاری شبکه سفیدرود گیلان
  • به گزارش گیل و دیلم به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان؛ وحید خرمی روز چهارشنبه اظهار کرد: سومین مرحله آبگذاری کانال‌های چپ سد سنگر (زمین‌های مناطق مرکزی شامل رشت و خمام) و راست سد سنگر ( زمین‌های شالیزارهای مناطق شرقی گیلان) از فردا (پنجشنبه) آغاز خواهد شد و به مدت هشت روز ادامه دارد.

    وی با بیان اینکه آبرسانی توسط کانال فومنات همچنان ادامه دارد اضافه کرد: شالیکاران در انجام مراحل مختلف فعالیت‌های کشاورزی به تقویم زراعی توجه کنند و برنامه زمانی نوبت‌بندی آب توسط شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان را از طریق درگاه‌های اطلاع‌رسانی این شرکت و سایر رسانه‌های جمعی پیوست تحت رصد قرار دهند.

    به گزارش ایرنا، سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند؛ این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده‌است.

    بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در گیلان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش‌ها و مصارف مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می‌شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.

    گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

    ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

    شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

    نویسنده: امید غمخوار

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=102840

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *