به گزارش گیل و دیلم ، صالح محمدی روز یکشنبه در گفت و گویی اظهار کرد: لایروبی انهار ورودی به شالیزارها و حذف علفهای هرز در مزارع در زمان مشخص برای جلوگیری از هدررفت آب اهمیت بسزایی دارد که باید تا قبل از آبگذاری انجام شود.
وی با اشاره به شرایط سخت کم آبی طی ۲ سال گذشته و تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب کشاورزی و عبور از تنش آبی با همکاری شالیکاران و دستگاه های مربوطه افزود: کشاورزان در سال زراعی جدید نیز باید همکاری لازم را داشته باشند و اقداماتی از جمله شخم اولیه و لایروبی انهار ورودی به شالیزارها را در دستور کار قرار دهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر ضرورت بهرهگیری شالیکاران از آبهای محلی و نزولات جوی برای شخم اولیه زمین های کشاورزی اظهار کرد: شخم اولیه برای بهره وری بیشتر آب در شالیزارها هنگام کشت و کار کمک میکند.
وی عنوان کرد: با توجه به بارشهای کم طی سال گذشته ضروریست تا شالیکاران با مدیریت، انجام به موقع کشت و کار، توجه به تقویم زراعی و بهرهگیری از ذخائر آبی موجود همکاری لازم را داشته باشند تا سال زراعی خوبی پشت سر گذاشته شود.
محمدی از شالیکاران خواست تا برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزههای فنی با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی و مراکز خدمات جهاد کشاورزی، با دانش بیشتر فصل کشاورزی را آغاز کنند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود؛ بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستان های رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند، با توجه به جایگاه استان گیلان در کشت برنج بسیار مهم است تا برنجکاران به توصیههای کارشناسان کشاورزی برای کشت این محصول استراتژیک در موضوع شخم و شیار زمستانه توجه کنند.
دیدگاهتان را بنویسید