رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تمامی شالیکوبیهای استان، ملزم به نصب دستورالعمل نرخ تبدیل شلتوک به برنج هستند.
به گزارش گیل و دیلم ، صالح محمدی روز دوشنبه در گفت و گویی با بیان اینکه نرخ تبدیل شلتوک به برنج با تقسیم کارنجات به معمولی، رتبه ۲ و رتبه یک مشخص شدهاست، افزود: دستورالعمل نرخ تبدیل شلتوک به برنج در کارخانجات معمولی با بنر به رنگ زرد، رتبه ۲ با رنگ آبی و رتبه یک با بنر سبز باید نصب و طبق آن عمل شود.
وی اظهار داشت: لزوم نصب بنر دستورالعمل و نرخ تبدیل شلتوک به برنج در شالیکوبیها به اتحادیه شالیکوبی گیلان ابلاغ شده از اینرو تمامی کارخانجات باید بخشنامه را از طریق بنر در معرض دید و اطلاع شالیکاران قرار دهند.
وی اضافه کرد: در این بنر باید حتما قید شود که دریافت نرخ به صورت نقدی یا کالایی “برنج سفید” بر اساس توافق بین کشاورز و صاحبان شالیکوبیهاست.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت دستوالعمل قیمت تبدیل شلتوک به برنج بیان داشت: شالیکاران در صورت عدم رعایت دستورالعمل و توافق یاد شده با شماره ۱۲۴ سامانه صمت تماس گیرند.
محمدی افزود: علاوه بر این شالیکاران می توانند موضوع عدم رعایت دستورالعمل قیمت نرخ تبدیل شلتوک به برنج را به مدیریت جهاد کشاورزی خبر دهند، همکاران ما بلافاصله موضوع را رسیدگی می کنند.
وی اظهار داشت: علاوه بر این بازرسی از شالیکوبیها در سطح استان در قالب اقدام مشترک بازرسان جهاد کشاورزی، تعزیرات و بسیج اصناف انجام میشود و در صورت عدم رعایت موارد یاد شده، برخوردهای لازم با آنان صورت میگیرد.
نرخ تبدیل هر کیلو شلتوک برنج در کارخانجات معمولی یک هزار و ۶۰۰ تومان یا به ازای تبدیل یکصد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم برنج سالم و در کارخانجات رتبه ۲، یک هزار و ۷۵۰ تومان یا تحویل ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم برنج سالم اعلام شدهاست.
قیمت تبدیل هرکیلو شلتوک برنج در کارخانجات درجه یک، هزار و ۹۰۰ تومان یا به ازای تبدیل یکصدکیلوگرم شلتوک به برنج سفید پرداخت و تحویل ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم برنج سالم تعیین شدهاست.
یکهزار و ۴۲۵ شالیکوبی در گیلان فعال است، این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود
دیدگاهتان را بنویسید