رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آنچه الان شاهد هستیم، یک روند غیر متعارف و گسترده از مهاجرت سرمایه های انسانی می باشد، گفت: وقتی میزان درآمدها و دستمزدها را باهزینه های زندگی مقایسه کنیم، میبینیم که این اقشار برای تامین معیشت با مشکلات بسیاری مواجه هستند و باید از سرمایه و ذخیره شخصی خود هم کمک بگیرند.لذا برخی به دنبال تامین معیشت، از کشور خارج میشوند.
به گزارش گیل و دیلم ، غلامرضا نوری قزلجه در گفت و گویی در رابطه با وضعیت مهاجرت نخبگان از کشور، گفت: برخوردی که با اساتید دانشگاه ها انجام می شود (ولو با تعداد اندک) بازتاب منفی در بین نخبگان کشور دارد و بسیاری را دلسرد و به سمت مهاجرت از کشور ترغیب می کند که هم میتواند برای آینده علمی کشور خطرناک باشد و هم توسعه فنی و اقتصادی کشور را با مشکل مواجه میکند. بنابراین انگیزهای که فعلا در بین مهاجرین وجود دارد، نوع برخورد با اساتید و دانشجویان است که به آن می توان قوانین تبعیض آمیز در جذب و استخدامها و تحصیلات تکمیلی را هم اضافه کرد.
وی در این خصوص، اظهار داشت: تفکر غلط متحجرانهای در میان یک عده وجود دارد که انتظار دارند همه بشریت و جامعه ایرانی باید مانند آنها فکر کنند در حالی که این امر با خلقت انسان تکوینا و تشریعا سازگار نیست، اینکه همه باید مانند یک جریان سیاسی فکر کنند، به هر طریقی محکوم است؛ ولی عده ای به آن اصرار دارند که امروز در ادبیات رسانهای به عنوان «خالص سازی» مطرح میشود.
آقای نوری قزلجه ادامه داد: این افراد در عرصه سیاست و قدرت به خالص سازی رسیدند و چون سرشوق از اتفاق هستند تصور میکنند که دستاورد مثبتی برای کشور داشته درحالی که من از آن به عنوان « خودکشی مدیریتی » یاد میکنم؛ نتیجه خودکشی مدیریتی و سیاسی این شده که در عرصه سیاست، از وجود مدیران موفق و توانمند کشور استفاده نمیشود و کسانی در مصدر امور قرار گرفته اند که موفق نیستند و این نتیجه خالص سازی در حوزه مدیریت بود؛ حال این افراد وارد عرصه علم و اندیشه شدند که می خواهند در این مراکزهم خالص سازی انجام دهند که من این کارشان را «خودکشی فرهنگی» می دانم و خالص سازی در حوزه فرهنگ برای آینده علمی و فرهنگی کشور بسیار خسارت بارتر خواهد بود.
وی در خصوص دلایل مهاجرت اقشار متوسط و ضعیف جامعه، گفت: وقتی میزان درآمدها و دستمزدها را باهزینه های زندگی مقایسه کنیم، میبینیم که این اقشار برای تامین معیشت با مشکلات بسیاری مواجه هستند و باید از سرمایه و ذخیره شخصی خود هم کمک بگیرند.لذا برخی به دنبال تامین معیشت، از کشور خارج میشوند. البته یک مهاجرت متعارفی از گذشته بین ملت ها اتفاق می افتاد که از آن به عنوان مهاجرت رسیده یاد می شود، پذیرفته شده است. اما انچه الان شاهد هستیم، یک روند غیر متعارف و گسترده از مهاجرت سرمایه های انسانی می باشد که برای آینده کشور بسیار خسارت بار است.
آقای نوری قزلجه در پایان خاطرنشان کرد: اگر این روندی که در حوزه سیاسی و مدیریتی و به تازگی در حوزه فرهنگی پیش گرفته اند ادامه دهند، جز پسرفت نتیجه دیگری نخواهد داشت و آیندهای شبیه کره شمالی متصوراست که صد البته با تمدن ایرانی و هیچ یک از خصوصیات جامعه ایرانی همخوانی ندارد و به لطف الهی ماهیچ وقت در چنین فضایی نخواهیم افتاد. بنابراین اگر مجلس، دولت و همه نهادهای حاکمیتی «قانون اساسی» را سرلوحه کار خود قرار دهند قطعا مشکلات برطرف شده و ایران عزیز به کشوری توسعه یافته ازهمه جهات تبدیل خواهد شد
دیدگاهتان را بنویسید