×

شناسایی چهار غار باستانی در بلندی های گیلان

  • کد نوشته: 60015
  • ۱۳۹۹-۰۵-۲۶
  • 74 بازدید
  • ۰
  • معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: چهار غار باستانی در دره تارش واقع در ارتفاعات شهرستان املش واقع در شرق گیلان شناسایی شده است. به گزارش گیل و دیلم ،ولی جهانی روز یکشنبه در گفت و گویی اظهار داشت: این غارها در گذشته بعنوان محل استقرار دامداران […]

    شناسایی چهار غار باستانی در بلندی های گیلان
  • معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: چهار غار باستانی در دره تارش واقع در ارتفاعات شهرستان املش واقع در شرق گیلان شناسایی شده است.

    به گزارش گیل و دیلم ،ولی جهانی روز یکشنبه در گفت و گویی اظهار داشت: این غارها در گذشته بعنوان محل استقرار دامداران منطقه مورد استفاده قرار می‌گرفت که بر اساس نتایج بررسی‌های اولیه از سفال‌های سطحی با توجه به قرارگیری غارها در منطقه جنگلی و نزدیک به رودخانه، مکان مناسبی برای انسان‌های اولیه به‌عنوان پناهگاه است.
    وی، با بیان اینکه تا پیش از این۱۱۰ غار در گیلان شناسایی شده بود افزود: ۱۵ غار مورد اقبال گردشگران داخلی و خارجی است که رشی، آویشو، دربند، دیار جان دیلمان از معروفترین این غارها هستند.
    وی اظهار داشت: غار دربند رشی در اطراف سایت سیاهرود رودبار قدیمی ترین سکونتگاه انسان در ایران با بیش از ۲۳۰ هزار سال شناسایی شده که خود نشانگر حضور طولانی مدت انسان در این منطقه از جنگل ها است.
    جهانی اضافه کرد : نتیجه مطالعات پارینه سنگی در غار دربند رشی رودبار در مجلات بین المللی دانشگاه هاروارد آمریکا ،دانشگاههای فرانسه ،مجلات تخصصی باستانشناسی و زمین شناسی ایران چاپ شده و همچنین این دستاوردها به لحاظ اهمیت آن در همایش های تخصصی ایران منتشر شده است.

    وی با تأکید بر ادامه بررسی‌های بیشتر برای دستیابی به قدمت دقیق غارهای شناسایی شده خاطرنشان کرد: برنامه فشرده ای برای بررسی‌های دقیق‌تر به‌منظور دستیابی به قدمت غارهای شناسایی شده، توسط اداره‌کل و با مشارکت یگان حفاظت استان انجام می شود.
    معاون میراث‌فرهنگی گیلان اضافه کرد: در ابتدای امسال نیز یک غار طبیعی در منطقه دیلمان کشف شده بود که این غار نویافته در بستر شیب کوه آهکی در ابتدای مسیر راه دیلمان به کارخانه سیمان قرار دارد و دارای راهروهای باریک و در سقف آن انواع قندیل‌های زیبا نقش بسته است.
    استان گیلان با دارا بودن یکهزار و ۱۷۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، رتبه چهارم به لحاظ تراکم آثار تاریخی را در کشور دارد.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=60015

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *