×

شناسایی ۳۶ آب بندان در گیلان برای ایجاد اقامتگاه شناور

  • کد نوشته: 47021
  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۸
  • 134 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: ۳۶ آب بندان در استان برای ایجاد اقامت گاه های شناور با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی شناسایی شده اند. به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایرنا، شهرود امیرانتخابی روز دوشنبه در نشست با فعالان صنایع دستی گیلان در بندرانزلی با تاکید بر ضرورت […]

    شناسایی ۳۶ آب بندان در گیلان برای ایجاد اقامتگاه شناور
  • مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: ۳۶ آب بندان در استان برای ایجاد اقامت گاه های شناور با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی شناسایی شده اند.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از ایرنا، شهرود امیرانتخابی روز دوشنبه در نشست با فعالان صنایع دستی گیلان در بندرانزلی با تاکید بر ضرورت استفاده از آب بندان ها برای ایجاد اقامتگاه های شناور در گیلان اظهار کرد: دولت ها در تمام دنیا تنها نقش حمایتی دارند و باید بدانیم که رونق صنعت گردشگری موجب رونق صنایع دستی می شود و با توجه به تاکیدات رییس جمهوری، با توجه ویژه به بوم گردی، صنایع دستی همان منطقه نیز رونق یافته و محصولات این استان به گردشگران و مسافران عرضه می شود.

    وی با بیان اینکه علاوه بر ثبت جهانی دو روستا در گیلان، چادر شب بافی قاسم آباد هم ثبت جهانی می شود افزود: هدف از بوم گردی ترویج سنت و آداب و رسوم گیلان است و می خواهیم با کمک به بومگردی علاوه بر رشد اقتصاد جوامع محلی، فرهنگ گیلان به گردشگران منتقل شود.

    امیر انتخابی با اشاره به اینکه صنایع دستی استان گیلان بسیار ارزان است تاکید کرد: باید برای با ارزش تر شدن صنایع دستی گیلان، صنایع دستی خاص مناطق مختلف گیلان به ثبت ملی برسد تا میراث فرهنگی بتواند حمایت های لازم را از آن صنایع دستی داشته باشد و منافع حاصله از آن نصیب مردم همان منطقه شود.

    وی تامین مواد اولیه ارزان قیمت را مهمترین دغدغه میراث فرهنگی گیلان دانست و تاکید کرد: صنایع دستی در صورتی قابلیت بازگشت سرمایه را دارد که به صورت هدفمند و با کیفیت و با شناسایی بازار عرضه تولید شود اما در صورت عدم ثبت ملی صنایع دستی، میراث فرهنگی هیچ اقدامی برای حمایت از آن نمی تواند انجام دهد.

    مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه اکثر هنرمندان صنایع دستی وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند افزود: در حال حاضر ۲۴ هزار هنرمند صنایع دستی در گیلان وجود دارد که حدود هفت هزار نفر از آنها بیمه هستند.

    وی تصریح کرد: آموزش و ترویج صنایع دستی و توانمند سازی هنرمندان این حوزه از دغدغه های میراث فرهنگی است و متاسفانه در ارزیابی های کشور، گیلان در آموزش و ترویج صنایع دستی کم کار بوده است.

    به گزارش ایرنا، بیستم خرداد ماه در گاهشمار ملی، روز صنایع دستی نامگذاری شده است.

    از ۹۰ رشته صنایع دستی گیلان ۷۱ رشته فعال است و تاکنون شش هزار و ۲۹۸ هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی استان بیمه شده‌اند.
    تاکنون ۶۴ محصول از اقلام صنایع دستی گیلان نشان مرغوبیت و همچنین شش کالا نشان یونسکو دریافت کرده‌اند که این خود افتخاری در حوزه فرهنگ و هنر استان است.
    همچنین چادرشب و گلیم گیلان نشان جغرافیایی کسب کرده و تاکنون هشت استاندارد ملی نیز در چهار رشته در حوزه تولید رشتی دوزی، مرواربافی، چادرشب بافی و سفال سنتی گیلان دریافت شده است.
    رشتی دوزی، لباس محلی، چادرشب بافی، خراطی، چوب تراشی، گره چینی، نازک کاری، منبت و معرق چوب، حصیربافی، بامبوبافی، مرواربافی، سفالگری، کاشی معرق، مینای خانه بندی، چلنگری، قلمزنی، گلیم بافی، جاجیم بافی، شال بافی، نمد مالی، جوراب بافی، عروسک بافی، قلاب بافی و …برخی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.
    بالغ بر ۲۴ هزار هنرمند صنایع دستی استان در بیش از ۸۰ رشته فعالیت می‌کنند.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=47021

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *