مردم انزلی مدتهاست چشم انتظار اقدامات اساسی برای جمع آوری سگهای ولگرد از معابر شهری هستند اما تا کنون اقدام موثری انجام نشده و فقط گاهی معضل از شهری به شهر دیگر منتقل شده است.
گیل و دیلم ؛ حضور سگهای ولگرد طی چند سال اخیر گریبان بسیاری از شهرها و روستاهای کشور را گرفته، براساس قانون، ساماندهی و جمع آوری سگهای ولگرد برعهده شهرداریها است چیزی که متاسفانه آنگونه که باید اجرایی نشده و همیشه با نوعی بی اعتنایی از سوی این دستگاه همراه بوده، یا اگر اقدامی هم در کاهش جولان این حیوان در سطح معابر و خیابانها صورت گرفته تأثیرگذار نبوده است.
حضور سگهای ولگرد مدتی است که بیش از همیشه در معابر، پارکها و ساحل انزلی به چشم می خورد. در مواجهه با این معضل دو گروه وجود دارند، گروهی که برضرورت ساماندهی آن از سوی دستگاه متولی یعنی شهرداری تأکید دارند و خواستار سامان دادن به این وضعیت در کوتاهترین زمان با توجه به گردشگرپذیر بودن این شهر هستند و گروه دیگر گروههای حامی حیوانات که آنها نیز به رغم نگرانی برای گرسنگی و سرگردانی سگها در شهرها، برضرورت ساماندهی آنها توسط شهرداری تأکید می کنند.
در سال های اخیر آمار گزیدگی شهروندان از سوی سگها افزایش یافته و این سبب نگرانی خانوادهها شده است. در این میان پای حرفهای مردم که می نشینی از حضور سگها و نبود رسیدگی لازم ازسوی مدیریت شهری گله دارند.
نگرانی از وجود بیماری هاری در میان سگهای ولگرد
یکی از شهروندان اهل انزلی با اعلام نگرانی از افزایش حضور سگهای ولگرد در معابر شهری گفت: چند وقتی است حضور سگها در کوچهها و خیابانهای شهر افزایش یافته که سبب نگرانی مردم شده است.
وی افزود: ما نگران حضور سگها در شهر هستیم. حضور سگهای بدون صاحب و ولگرد سبب ترس کودکان، نوجوانان و بانوان شده و به چهره شهر انزلی که یک شهر گردشگرپذیر است سیمای ناخوشایندی داده و از سوی دیگر خانوادهها نگران وجود بیماری هاری در میان این حیوانات سرگردان هستند.
اقدامات شهرداری انزلی در ساماندهی سگ های بلا صاحب
موضوع ساماندهی سگهای ولگرد نگاهها را متوجه شهرداری و عملکردش در این عرصه می سازد. یکی اعضای شورای اسلامی شهر انزلی در این باره در گفتگویی اظهار کرد: در گذشته از سوی شورای شهر و شهرداری اقداماتی در زمینه عقد قرارداد با یک شرکت و همکاری سازمانهای مردم نهاد انجام گرفت اما استمرار نداشت.
موسی زنجانخواه ادامه داد: براساس شنیدهها دلیل عدم ادامه همکاری شرایط نامناسب نگهداری و نحوه رفتار آن شرکت با حیوانات بوده که منجر به فسخ قرارداد شد. بعد از این مورد شهرداری ادامه کار را به یکی از مجموعههایی که با این سازمان همکاری داشت، سپرد.
زنجانخواه افزود: این مجموعه مکانی را معین و از تعدادی سگ نگهداری کرد که متاسفانه این مکان نیز به دلیل شکایات مردمی جابجا شد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسه با سازمانهای مردمی در چند ماه گذشته، گفت: در این جلسه مقرر شده که سگها جمع آوری و عقیم سازی شده و پس از مدتی پلاک گذاری و رهاسازی شوند که این طرح نیز به دلیل عدم تهیه مکان هنوز اجرایی نشده است.
در حال حاضر به صورت موقت تعدادی از سگها جمعآوری و در محوطه کارخانه کمپوست خمیران نگهداری و تعداد دیگری نیز به مکانیهای دیگر منتقل می شدند که با شکایات مردمی از آن ممانعت به عمل آمدعضو شورای شهر انزلی با بیان اینکه با مسئولان منابع طبیعی شهرستان جلساتی برگزار و زمینی نیز مشخص شده که شهرداری باید آن را تسطیح و فنس کشی کرده و مقدمات کار را فراهم کند، تصریح کرد: به صورت موقت تعدادی از سگها جمعآوری و در محوطه کارخانه کمپوست خمیران نگهداری و تعداد دیگری نیز به مکان های دیگر منتقل می شدند که با شکایات مردمی از آن ممانعت به عمل آمد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تا آماده شدن امکانات لازم، جمعآوری سگهای ولگرد از سطح شهر به صورت مقطعی انجام می شود اما با فراهم شدن شرایط لازم جمع آوری سگها به صورت اصولی صورت خواهد گرفت. از همه افراد علاقه مند به حیوانات نیز درخواست می شود تا شهرداری را در انجام این کار کمک کنند.
انتقال معضل از شهری به شهر دیگر
زنجانخواه در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه مشاهده شده بعضی از شهرداریها پس از جمعآوری سگهای ولگرد آنها را در محدوده شهرهای دیگر تخلیه می کنند، اظهار کرد: متاسفانه این اقدام نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه این معضل را به شهر دیگری منتقل می کند.
وی با اشاره به اینکه برخی شهروندان اقدام به تهیه غذا برای سگهای ولگرد می کنند که اقدامی زیبا است ولی این کار سبب شده که این حیوانات برای تهیه غذا به داخل شهر و معابر عمومی بیایند، افزود: توصیه می کنم شهروندان در زمینه جمعآوری و ساماندهی سگهای ولگرد در سطح شهر صبور بوده تا زمینه لازم برای این اقدام از سوی شهرداری فراهم شود.
از ظرفیت گروه های حامی حیوانات استفاده شود
در سوی دیگر این موضوع همانگونه که در ابتدای گزارش اشاره شد شهروندانی هستند که به رغم نگرانی برای افزایش حضور سگهای ولگرد در معابر شهری و لزوم ساماندهی آن از سوی شهرداری به عنوان مدیریت شهری موضوع دیگری را مطرح می کنند. تلاش انجمنهای مردم نهاد حامی حیوانات از جریانهای تاثیرگذار در ساماندهی سگهای ولگرد و بدون صاحب و کمک به شهرداری در این زمینه بوده که برکسی پوشیده نیست. گروه حامیان حیوانات بندرانزلی یکی از انجمنهای مردم نهادی است که در سالهای اخیر گامهای بسیاری در این حوزه برداشته که متاسفانه این روزها خبر از پایان فعالیت این گروه به گوش می رسد.
آنها نبود غذای کافی را یکی از دلایل افزایش جمعیت این حیوانات در سطح معابر شهری می دانند. یکی دیگر از مواردی که از سوی این گروهها مطرح می شود این بوده که شهرداری به عنوان متولی باید یک مکان مناسب در منطقهای با همکاری و مشارکت همین گروههای مردمی و حامی حیوانات فراهم کند که برای مردم ایجاد مزاحمت نکند تا علاوه بر ساماندهی به این وضعیت از میزان جمعیت این سگها در شهر کاسته شود. آنها معتقدند در برخی موارد شهرداری سگهای جمعآوری شده را در محیطهای دور از شهر که آلودگی فراوان دارد رهاسازی کرده که این حیوانات دوباره و این بار با بیماری وارد شهر می شوند که خطرات بسیاری دارد.
با بررسی وضعیت شهرها و روستاهای مختلف استان گیلان به این نتیجه می رسیم که شهرداریها در زمینه ساماندهی و جمع آوری سگهای ولگرد تا کنون هیچ اقدام موثری انجام نداده اند که این موضوع در شهر رشت به عنوان مرکز استان گیلان نیز گلایه همیشگی مردم را به دنبال داشته و سبب شده هر روز شاهد حضور تعداد زیادی سگهای ولگرد در معابر شهری و روستایی باشیم که این حضور شب هنگام بیش از سایر ساعات است
منبع:مهر
دیدگاهتان را بنویسید