×

شهر هوشمند توسعه اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد

  • کد نوشته: 37433
  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۱
  • 78 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان گفت: شهر هوشمند نه‌تنها به مفهوم فناوری، بلکه یک توسعه اجتماعی – اقتصادی است و فناوری به‌وضوح یک شرط ضروری برای یک شهر هوشمند است. به گزارش گیل و دیلم، فرزاد توکلی در جلسه فناوری اطلاعات، کسب‌ و کارهای اینترنتی و تجارت الکترونیک که در فرمانداری لاهیجان برگزار شد، […]

    شهر هوشمند توسعه اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد
  • مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان گفت: شهر هوشمند نه‌تنها به مفهوم فناوری، بلکه یک توسعه اجتماعی – اقتصادی است و فناوری به‌وضوح یک شرط ضروری برای یک شهر هوشمند است.

    به گزارش گیل و دیلم، فرزاد توکلی در جلسه فناوری اطلاعات، کسب‌ و کارهای اینترنتی و تجارت الکترونیک که در فرمانداری لاهیجان برگزار شد، با تشریح وضعیت استان و به خصوص شهرستان لاهیجان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه‌های مختلف، اظهار کرد: خوشبختانه با همه مشکلاتی که وجود دارد، استان گیلان در زمینه فناوری اطلاعات از وضعیت خوبی برخوردار بوده به‌طوری‌که لاهیجان در برخی از این شاخص‌ها در رتبه مناسبی در استان‌ قرار دارد. 

    مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان به حجم بازار جهانی فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد و افزود: سهم بخش فاوا از اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۵ (۳۵۰۰ میلیارد یورو) بوده و پیش‌بینی می‌شود که این عدد تا سال ۲۰۲۰ به (۵۰۰۰ میلیارد یورو) برسد و ما با دارا بودن یک درصد از جمعیت جهان باید به نحوی برنامه‌ریزی نماییم تا حداقل یک درصد از این بازار را در اختیار خود بگیریم. 

    توکلی هدف اصلی توسعه کسب‌وکارهای جدید را شکوفایی اقتصاد استان دانست و گفت: با توجه به وجود ۸ هزار فارغ‌التحصیل و متخصص در رشته‌های مرتبط با حوزه ICT در استان و با بهره‌گیری از زیرساخت‌های موجود در این حوزه و همچنین فکر و ایده‌های مناسب می‌توان شاهد پویایی اقتصاد، کارآفرینی، ایجاد اشتغال، رشد سرمایه و توسعه استان بود. 

    مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به وضعیت مناسب حوزه ارتباطی شهرستان لاهیجان، تصریح کرد: لاهیجان با ضریب نفوذ ۴۸.۸۲ درصدی تلفن ثابت کل در رتبه دوم استان، ضریب نفوذ ۱۳۹ درصدی مشترکین تلفن همراه در رتبه سوم استان، ضریب نفوذ ۷۲.۷۶ درصدی مشترکین تلفن همراه (اپراتور اول) رتبه دوم، ضریب نفوذ ۶۳.۶۷ درصدی مشترکین تلفن همراه (ایرانسل) رتبه سوم و ضریب نفوذ ۶۸ درصدی اینترنت ADSL برحسب خانوار رتبه سوم را در استان دارا بوده و در مجموع این شهرستان در حوزه ارتباطی در شرایط خوبی قرار دارد. 

    وی در ادامه در خصوص تولید و رونق محتوی‌های اینترنتی اثرگذار خاطرنشان کرد: جوانان استان باید با تولید محتوی بازی‌های رایانه‌ای، تولید محتوی اعم از فیلم‌ها و انیمیشن‌ها، فعال و  اثرگذار بوده و از درآمد قابل توجه این حوزه سهم خود را کسب نمایید. 

    توکلی، بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و ایجاد نرم‌افزارهای کاربردی با تمرکز بر حوزه بوم گردی و توسعه بازار این صنعت را اقدامی برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار برشمرد و خواستار اهتمام جدی برای ایجاد پلتفرمی جامع متناسب با نیاز جامعه و ذینفعان این صنعت شد. 

    وی گفت: در فضای کنونی فناوری اطلاعات ما مشکل کمبود ایده نداریم بلکه مشکل ما مدیریت و اجرایی شدن این ایده‌ها است اما با این وجود ما با تمام توان پشت تصمیمات و نوآوری‌های جوانان خواهیم بود. 

    توکلی خطاب به حاضرین در جلسه گفت: این اداره کل آمادگی هرگونه همکاری و حمایت را با جدیت و اراده کامل نسبت به ایده‌های جوانان به‌صورت اجرایی با تمامی دستگاه‌ها و دانشگاه‌های استان دارد.

    وی ادامه داد: استان گیلان سودآوری بسیار خوبی در بخش فناوری اطلاعات دارد اما متاسفانه سهم قابل ملاحظه‌ای از این سودآوری به خود استان باز نمی‌گردد و در بخش‌های دیگری هزینه می‌شود.

    مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: با عنایت به تاکید و هدف‌گذاری استاندار در جلسه کمیته ارتباطات در خصوص برنامه‌ریزی مناسب برای استقرار شهر هوشمند در ۴ شهر (رشت، لاهیجان، انزلی و آستارا)، از اقدامات شهرداری لاهیجان در خصوص فراخوان سرمایه‌گذار برای ایجاد شهر هوشمند تقدیر کرد.

    وی با بیان اینکه الگوواره شهر هوشمند صرفا زیرساخت و فناوری نیست، افزود: گرچه بستر اولیه شهر هوشمند ICT بوده، ولی مشارکت آحاد جامعه را طلب می‌نماید و باید از توانمندی‌های فعالین این حوزه، نخبگان و دانشگاهیان در این مهم استفاده نمود و با تشکیل کارگروهی تخصصی با همکاری شهرداری و نظارت فرمانداری برای رسیدن به شهر هوشمند قدم برداشت.

    توکلی خاطرنشان کرد: شهر هوشمند تنها یک پدیده شهری (شهرداری) نیست؛ شهر هوشمند نه‌تنها به مفهوم فناوری، بلکه یک توسعه اجتماعی – اقتصادی است و فناوری به‌وضوح یک شرط ضروری برای یک شهر هوشمند است. اما درک شهروندان از این مفهوم درباره توسعه شهری برای کیفیت بهتر زندگی است. 

    منبع: ایسنا

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=37433

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *