اجرای طرحهای حمایتی، تغییر در نرخ خرید تضمینی، اعطای تسهیلات ارزانقیمت و برنامههایی نظیر این موجبات رونق هرچه بیشتر فعالیت چایکاران و افزایش سهم چای داخلی در بازار کشور را فراهم کرده است.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از تسنیم ، برنامههای دولت جهت اجرای طرحهای حمایتی، تغییر در نرخ خرید تضمینی، اعطای تسهیلات ارزانقیمت به کشاورزان گیلان و مازندران و برنامههایی نظیر این موجبات رونق هرچه بیشتر فعالیت چایکاران و افزایش سهم چای داخلی در بازار کشور را فراهم کرده است.
رئیس سازمان چای کشور در گفتوگویی، با بیان اینکه بیشتر از ۲۵ درصد از مصرف چای داخلی در کشور تولید میشود عنوان کرد: میزان احاطه چای داخلی بر بازار کشور نسبت به سنوات گذشته ارتقاء چشمگیری پیدا کرده است و این روند افزایشی همچنان نیز با شتاب بسیار خوبی ادامه دارد.
حبیب جهانساز در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش تعرفه واردات چای بر روی بازار داخلی اثر منفی و سوء داشته است یا خیر افزود: واردات چای خارجی هماینک به تناوب در حال انجام است اما میزان آن به نسبت سنوات گذشته تغییر محسوسی نداشته از طرف دیگر چای داخلی نیز جای خود را در بین خانوادههای ایرانی باز کرده است.
وی با تأکید بر اینکه صادرات چای داخلی نیز به صورت کم و بیش در حال انجام بوده و مشکلی در این مورد وجود ندارد تصریح کرد: با توجه به اینکه تصاحب سهم بیشتری از بازار داخلی کشور یکی از اولویتهای مهم سازمان چای کشور محسوب میشود به همین دلیل میزان صادرات چای ایرانی کمی کاهش پیدا کرده است.
رئیس سازمان چای کشور واردات چای خارجی به داخل کشور و صادرات مجدد آن در سنوات گذشته را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: در حال حاضر نمیتوان گفت که صادرات چای ایرانی به سایر کشورها کاهش پیدا کرده است زیرا بخشی از چای صادراتی سالهای گذشته وارداتی بوده و جزو تولیدات داخلی نبود.
جهانساز از ممنوعیت صادرات مجدد چای خارجی خبر داد و با تأکید بر اینکه چای صادراتی فعلی ایران صرفاً محصول تولید داخل است خاطرنشان کرد: تمام تلاش دولت و سازمان چای آشنا کردن ذائقه مردم کشور با طعم چای باکیفیت داخلی است و با توجه به حمایتهایی که تاکنون انجام شده تاکنون نیز در این راه موفق بودهایم.
وی روند پرداخت مطالبات چایکاران دو استان شمالی گیلان و مازندران به عنوان قطبهای تولید چای کشور را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در روزهای اخیر معادل یک و نیم میلیارد تومان دیگر از مطالبات چایکاران شمال واریز شد به این ترتیب تا این لحظه حدود ۹۰ درصد از مطالبات چایکاران به آنان پرداخت شده است.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه با واریز این مبلغ تاکنون ۳۰۸ میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان چایکار به حساب آنان واریز شده است خاطرنشان کرد: با توجه به واریزی چند روز اخیر معادل ۳۷ میلیارد تومان دیگر از مطالبات چایکاران گیلان و مازندران باقیمانده است که این مبالغ هم تدریجاً پرداخت میشود.
جهانساز از برداشت ۱۲۶ هزار و ۷۵۳ تن برگ سبز چای به ارزش ۳۴۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و تولید ۲۸ هزار و ۵۱۹ تن چای خشک در ۱۵۱ کارخانه چایسازی گیلان و مازندران خبر داد و عنوان کرد: ۵۷ هزار و ۲۱۵ تن از برگ سبز خریداری شده امسال از چایکاران درجه یک و ۶۹ هزار و ۵۳۸ تن آن درجه ۲ بود.
دیدگاهتان را بنویسید