×

غیبتهای معنادار در جلسه بررسی بودجه و برنامه هفتم ؛
ظاهرا برای برخی آقایان نه برنامه هفتم توسعه اهمیتی دارد و نه بودجه❗

  • کد نوشته: 97830
  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۷
  • 291 بازدید
  • ۰
  • عدم حضور نمایندگان در بررسی لوایح و طرح‌های مهمی همچون بودجه سالیانه و برنامه‌های کلان توسعه‌ای نشان دهنده‌ عدم آگاهی نمایندگان از اهمیت نقش آفرینی و اشرافیت آنان در چنین مباحث راهبردی است.....
    ظاهرا برای برخی آقایان نه برنامه هفتم توسعه اهمیتی دارد و نه بودجه❗
  • به گزارش گیل و دیلم ، رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۳ از نخستین روز بهمن ماه در دستورکار نمایندگان در صحن علنی مجلس قرار گرفت.

    اهمیت بررسی بودجه به حدی است که نمایندگان مجلس با اکثریت آرا موافقت کردند که جلسات علنی مجلس شورای اسلامی هر روز در سه شیفت صبح، عصر و شب برای بررسی جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ برگزار شود.

    بنا بر گفته‌ رئیس مجلس به دلیل اهمیت بررسی لایحه‌ بودجه در صحن علنی مجلس، در این جلسات امکان مرخصی وجود ندارد و تمامی افراد غایب در نظر گرفته می‌شوند.

    اما برنامه یکساله دخل و خرج دولت درحالی در صحن علنی بررسی شد که غیبت برخی اعضای مجمع نمایندگان گیلان موجب نارضایتی مردم و برخی کارشناسان گیلانی شده که قطعا غایبان نمی‎توانند نقش آفرینی مورد انتظار را در تصمیمات کشوری داشته باشند.

    در جلسه روز سوم بهمن ماه، محمد صفری نماینده رودسر و املش تنها نماینده غائب مجمع نمایندگان گیلان در جلسه بررسی بودجه سال ۱۴۰۳ بود.

    در جلسه چهارم بهمن ماه نیز محمد صفری نماینده رودسر و املش، حسن محمدیاری نماینده تالش، رضوانشهر و ماسال، غلامرضا مرحبا نماینده آستارا جزو غائبان بودند.

    در جلسه هفتم بهمن نیز محمد صفری نماینده رودسر و املش در جلسه تصویب بودجه غیبت داشت.

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی از یکشنبه گذشته در ۱۰ جلسه و پنج روز به بررسی جزییات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش اول آن پرداختند.

    بخش دوم لایحه بودجه مربوط به جداول بعد از تایید شورای نگهبان در مصوبات لایحه بودجه در بخش اول، در مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود که قبل از آن باید دولت باید بخش دوم لایحه را به مجلس تقدیم کند.

    نجفی و صفری ۲ نماینده رکورد دار در غیبت هنگام بررسی برنامه هفتم

    بی‌توجهی نمایندگان به بودجه و غیبت آن‌ها در صحن علنی درحالی است که پیش از این نیز غیبت برخی نمایندگان گیلان در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه خبرساز شده بود.

    در حالی بررسی‌ها حاکی از این بود که از میان که ۱۱۸ نماینده غائب در بررسی برنامه هفتم توسعه، ابراهیم نجفی نماینده آستانه‌اشرفیه با هشت جلسه غیبت و محمد صفری نماینده رودسر و املش با هفت جلسه جزء ۱۰ نماینده رکورد دار غیبت در بررسی برنامه هفتم توسعه محسوب می‌شوند.

    غلامرضا مرحبا نماینده آستارا، رسول فرخی میکال نماینده لاهیجان و سیاهکل، پرویز محمدنژاد نماینده لنگرود، محمدرضا احمدی نماینده رشت و خمام، حسن محمدیاری نماینده تالش، رضوانشهر و ماسال نیز هرکدام ۴ جلسه غیبت داشتند.

    اما نماینده‌ای که به عنوان وکیل مردم در صحن علنی مجلس حضور نداشته باشد مانند وکیلی است که صیانت از حقوق موکل برایش اهمیتی ندارد، در نتیجه لطمات جبران ناپذیری را به موکلان خود تحمیل می‌کند.

    عدم حضور نمایندگان در بررسی لوایح و طرح‌های مهمی همچون بودجه سالیانه و برنامه‌های کلان توسعه‌ای نشان دهنده‌ عدم آگاهی نمایندگان از اهمیت نقش آفرینی و اشرافیت آنان در چنین مباحث راهبردی است.

    بدتر از آن که این‌ عدم اشرافیت زمانی غیرقابل تحمل می‌شود که این اقدام‌ها به دلیل ورود به فضای تبلیغی انتخاباتی باتوجه پیگیری امور مردم منطقه باشد.

    متاسفانه نزدیک شدن به روزهای برگزاری انتخابات سبب شده که برخی از نمایندگان انرژی خود را برای حضور در مجامع عمومی محلی گذاشته تا به جای نقش آفرینی در مباحث راهبردی فضای تبلیغاتی را ترجیح داده تا از رقبای خود عقب نیفتند.

    البته همین نمایندگان باید بدانند که وقتی قرار است سرنوشت یکسال بودجه کشور و ۵ سال برنامه ریزی در همین جلسات تعیین شود، چه پاسخی درباره غیبت‌های پیاپی خود به مردم حوزه انتخابیه‌شان دارند و فردای انتخابات کمبود بودجه و اعتبارات را به گردن چه کسانی خواهند انداخت!

    نویسنده: امید غمخوار
    منبع: دیارمیرزا

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=97830

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *