عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به معافیت ۸ میلیون و ۴۰۰ مشترک از پرداخت بهای برق گفت: در هر صورتحساب اگر مشترک تا ۱۶۰ کیلو وات مصرف برق داشته باشد بهای برق را پرداخت نمیکند.
به گزارش گیل و دیلم ،پرویز محمدنژاد در گفتوگویی اظهار داشت: کمیسیون انرژی و مجلس شورای اسلامی در سال جدید برای بهینه مصرف کردن انرژی اعم از آب، برق و گاز همت گستردهای را در پیش گرفته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه مجلس رویکرد اصلاح مصرف انرژی را در پیش گرفته تصریح کرد: در این حوزه کارگروهی برای برنامه توسعه هفتم تشکیل شده تا بتوانیم آن را بهعنوان پیشنهاد به دولت ارائه دهیم.
رئیس کمیته نیروی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه مصرف کنونی انرژی ساماندهی شده نیست بیان کرد: در ماههای اخیر دولت طرح برق امید را مطرح کرد که این طرح در کمیسیون انرژی مجلس نیز مورد توافق قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در این طرح حدود ۸ میلیون و ۴۰۰ مشترک مشمول معافیت پرداخت بهای برق شدند گفت: براساس این طرح در هر صورتحساب اگر مشترک تا ۱۶۰ کیلو وات مصرف برق داشته باشد بهای برق را پرداخت نمیکند.
محمدنژاد اجرای این طرح را زمینهساز توزیع متوازن عدالت تلقی کرد و افزود: از این طریق مشترکان در حوزه مصرف انرژی طبقهبندی میشوند و از طرفی این امر یک بستر فرهنگی برای رقابت در عدم مصرف بیشاز حد ایجاد کرده و فرهنگسازی در اصلاح الگوی مصرف است.
وی با بیان اینکه افزایش بهای مصرف برق برای دهکهای بالا که الگوی مصرف را رعایت نمیکنند و صنایع بزرگ کشور دیده شده گفت: افزایش قیمت حدود ۱۰ درصدی برق برای صنایعی که صنایع بزرگ کشور هستند اثر جامعی در سبد محصولات تولیدی آنها ندارد.
رئیس کمیته نیروی کمیسیون انرژی مجلس عنوان داشت: مجلس یازدهم گامهای جهشی خوبی در حوزه اصلاح الگوی مصرف داشته که در صورت تداوم تا دو سال آینده میتوانیم در حوزه انرژی شاهد کنترل مصرف و اصلاح ساختار مصرف باشیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد طبق ماده ۱۹ قانون ملی ساختمانها حفظ ارزش انرژی مصرف شده در ساختمانها است که بخش اعظمی از آن هدر رفت دارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: الگوی مصرف انرژی در کشور ما خیلی مورد توجه قرار نمیگیرد و اگر این روند ادامه پیدا کند امسال نیز مانند سال گذشته در حوزه برق و گاز با مشکل مواجه میشویم.
وی افزود: در سال گذشته شاهد کاهش گاز بودیم که به صنایع فشار آورد و در تولید آنها اثر منفی گذاشت و برای تأمین گاز مشترکان، نیروگاهها به ناچار با کاهش مصرف گاز به استفاده از سوختهای فسیلی روی آوردند که خود عوارض بسیاری داشت.
محمدنژاد با بیان اینکه برای اصلاح ساختار مصرف چارهای جز مورد توجه قرار دادن الگوی مصرف در سال ۱۴۰۰ و برنامه هفتم نداریم گفت: اگر با آگاهی وارد این مسئله نشویم در تابستان امسال برای برق و در زمستان برای گاز با مشکل مواجه میشویم.
دیدگاهتان را بنویسید