عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از تذکر خود به رئیسجمهور و سئوال از وزاری صمت و جهاد کشاورزی به علت کاهش ۱۵ درصدی تعرفه واردات چای خبر داد و گفت: مجلس اجازه اجرای چنین کاری را به دولت نمیدهد.
به گزارش گیل و دیلم، مهرداد بائوج لاهوتی صبح امروز در جمع خبرنگاران موضوع کاهش تعرفه واردات چای خارجی از ۲۰ درصد به ۵ درصد را یک فاجعه خواند و اظهار داشت: مجلس اجازه اجرای چنین کاری را به دولت نمیدهد و شخص رئیس جمهور و وزرای جهاد کشاورزی و صمت باید برای این اقدام به مردم توضیح دهند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از وجود یکسری افراد صاحب نفوذ و دارای قدرت و تأثیرگذاری آنان بر روی بسیاری از تصمیمات کلان کشور سخن گفت و عنوان کرد: مجلس هر چه تلاش میکند در سال رونق تولید از تولیدکننده وطنی حمایت کند صاحبان قدرت و زور برای کسب منافعشان از در دیگری وارد میشوند.
بائوج لاهوتی با بیان اینکه این افراد در دستگاههای دولتی یکسری منافع دارند و دستگاههای دولتی نیز تأمین منافع آنان را به منافع ملت ترجیح داده و میفروشند تصریح کرد: تا همین چند وقت پیش چای خارجی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کشور میشد که مجلس از تمام قدرت و ابزارهای خود برای لغو این قانون استفاده کرد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس حل و فصل بحث مالیات بر ارزش افزوده در مورد محصول چای با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: ظاهراً وقتی مجلس هر دری که به تولید ملی و تولیدکننده داخلی آسیب میزند را میبندد افراد صاحب قدرت از در دیگری برای تأمین منافع نامشروع خود وارد میشوند.
وی بهبود نسبی وضعیت تولید چای داخلی در مقایسه با سالهای گذشته را مورد اشاره قرار داد و ضمن تأکید بر روند حمایتی از صنعت چای داخلی گفت: شایسته نیست در شرایطی که محصول چای داخلی در حال احیاء و زنده شدن است مجدداً با وضع یکسری قوانین تأسفبار و فاجعهآمیز صنعت چای ایران را به ورطه نابودی بکشانیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از برگزاری جلسه فوری مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت و پاسخگویی وی درباره علل کاهش تعرفه واردات چای تا ۵ درصد خبر داد و گفت: وزیر صمت از اظهارات نمایندگان معترض قانع شده و قول داده همانطور که دستور کاهش تعرفه واردات را صادر کرده همانگونه هم دستورش را لغو کند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس با اشاره به اینکه افزایش تعرفه واردات چای خارجی تا بالای ۲۰ درصد از مهمترین تصمیماتی است که سال آینده با جدیت توسط نمایندگان مجلس پیگیری میشود افزود: ایجاد تغییر در یارانه چای و تصمیماتی نظیر این توسط مجلس از دیگر اقدامات است که برای حمایت از تولیدکننده داخلی توسط نمایندگان پیگیری میشود.
لاهوتی تعرفه بالای ۱۴۷ درصدی واردات چای در کشور ترکیه و یا تعرفه ۴۰ درصدی واردات چای در کشور هندوستان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: امسال با دستور مقام معظم رهبری به نام سال رونق تولید نامگذاری شد اما برخی آقایان مسئول به جای تحقق این شعار راهبردی درصدد تیشه زدن به ریشه تولید ملی هستند
دیدگاهتان را بنویسید