×

علت مرگ فک های تلف شده در سواحل رودسر اعلام شد

  • کد نوشته: 45998
  • ۱۳۹۸-۰۳-۰۱
  • 87 بازدید
  • ۰
  • اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان ، علت مرگ دو فک تلف شده در سواحل رودسر را خفگی در آب براثر گیر افتادن در تورماهیگیران اعلام و از ساحل نشینان درخواست کرد از آسیب زدن به این تنها پستاندار خزر خودداری کنند. به گزارش گیل و دیلم به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت […]

    علت مرگ فک های تلف شده در سواحل رودسر اعلام شد
  • اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان ، علت مرگ دو فک تلف شده در سواحل رودسر را خفگی در آب براثر گیر افتادن در تورماهیگیران اعلام و از ساحل نشینان درخواست کرد از آسیب زدن به این تنها پستاندار خزر خودداری کنند.

    به گزارش گیل و دیلم به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان تلف شدن دو فقره فک خزری در اوایل فروردین ماه سال جاری در سواحل رودسر گزارش شد که پس از اعزام نماینده مرکز حفاظت فک خزری ایران به همراه کارشناسان اداره محیط زیست شهرستان رودسر به محل، مشخص شد دو لاشه کشف شده مربوط به نوزاد فک خزری است که بدن لاشه ها پوشیده از کرک سفید بوده و در تور صیادان گرفتار شده بودند.
    بر اساس این اعلام ، عملیات بیومتری در محل انجام و سپس لاشه ها توسط مرکز حفاظت از فک خزری ایران به فریزر منتقل و متعاقباً در محل شبکه دامپزشکی شهرستان بندر انزلی نسبت به کالبد گشایی از لاشه ها اقدام شد که بر اساس گزارش کالبد گشایی هیچ گونه علائم ضرب و جرح بر روی لاشه ها دیده نشد و دلیل مرگ هر دو فک، خفگی در آب بر اثر گیرافتادن در تور ماهیگیران تشخیص داده شد.
    این گزارش کارشناسان محیط زیست می افزاید: در لاشه یکی از فک ها در دریچه پیلور معده، انسداد در اثر بلع تکه ای زباله پلاستیکی مشاهده شد ، گرچه عامل مرگ نبود اما می توانست پس از گذشت چند روز و طولانی شدن زمان انسداد دستگاه گوارش، زباله پلاستیکی خود تبدیل به عامل مرگ این جانور شود.
    فک خزری با نام علمی Phoca Caspica و نام لاتین Caspean Seal در گروه پستانداران دریایی جا دارد و شکار آن ممنوع است. قلمروی این گونه ارزشمند، تنها دریاچه خزر می باشد که نیازمند توجهی مضاعف در خصوص حفاظت و تامین محیطی سالم برای زیستن دارد.
    عواملی چون گیر افتادن در تورهای ماهیگیری، برخورد با قایق ها و کشتی ها و همینطور بعضاً کشتار عمدی توسط ماهیگیران و شکارچیان، آلودگی های زیست محیطی، کاهش ذخایر غذایی دریاچه خزر از جمله عوامل تاثیرگذار در کاهش جمعیت فک های خزری به شمار می روند.
    اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان از جوامع ساحلی به ویژه جامعه ماهیگیران درخواست کرده است که در صورت مواجه شدن با فک زنده، از آسیب زدن به این موجود ارزشمند خودداری نمایند و در صورت مشاهده لاشه فک، در اسرع وقت مراتب را به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محل زندگی یا به نزدیکترین پاسگاه محیط بانی اطلاع رسانی نمایند.

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=45998

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *