نایب رئیس مجلس شورای اسلامی پیوستن به CFT را به نفع کشور دانست و گفت: پیوستن به این کنوانسیون اصلاحاتی در نظام بانکی صورت میدهد که به نفع منافع برخی افراد نیست.
به گزارش گیل و دیلم ،علی مطهری گفت: لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) در جلسه امروز تصویب شد، کنوانسیونی که مصوب شورای امنیت سازمان ملل بوده و اکثر کشورها به آن ملحق شده اند.
*الحاق به CFT هماهنگی میان سیستم بانکی ایران و دنیا ایجاد میکند
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: مهم ترین اثر الحاق به این کنوانسیون این است که مبادلات بانکی ما که امروز با مشکلاتی روبرو است تا حدودی آسان تر شده و تسهیل پیدا می کند و نوعی هماهنگی میان سیستم بانکی ما و دنیا ایجاد می شود.
وی در ادامه پیوستن به CFT را در مجموع به نفع کشور دانست و افزود: عده ای از روی دلسوزی فکر می کردند این الحاق به نفع کشور نیست و تصور می کردند اطلاعات مالی ما برای کشورهای دیگر می رود یا ممکن است حزب الله، حماس و سپاه تروریست نامیده شود که اینطور نیست.
*قرار گرفتن گروهی در لیست تروریسم دارای سازوکار مشخصی از سوی شورای امنیت سازمان ملل است
مطهری ادامه داد: مرجع تعیین مصداق تروریسم، شورای امنیت سازمان ملل است که چهار گروه القاعده، طالبان، داعش و النصره را تروریسم می داند و این موضوع که گروهی را جزء لیست قرار دهند سازوکاری دارد که به راحتی نیست از این رو خطری که برخی منتقدان می گفتند واقعیت ندارد و از روی دلسوزی بوده است.
نایب رئیس مجلس دهم در ادامه همچنین تصریح کرد: البته عده ای ممکن است منافعی در تصویب نشدن لایحه امروز داشتند که اگر اصلاحاتی در نظام بانکی صورت گیرد ممکن است برخی نابسامانی هایی که باعث سودهای کلان برای افراد است را از بین برده و دست آنها از سودها کوتاه شود.
*احتمالا شورای نگهبان CFT را تأیید میکند
وی اضافه کرد: عده ای نیز ممکن است به دنبال زمین زدن دولت باشند که می دانند اگر این لایحه تصویب شود در امور اقتصادی گشایشی ایجاد می شود در حالی که آنها می خواستند دولت زمین بخورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: این لایحه که هم اکنون به تصویب مجلس رسیده به شورای نگهبان می رود و اگر آنها ایراد نگیرند تصویب می شود و اگر ایراد بگیرند به مجلس می آید تا ایراد رفع شود و باز به شورا می رود؛ سپس اگر تأیید شد قانون می شود اما اگر برگردد مجلس و مجدد بر آن اصرار شود، لایحه به مجمع می رود اما احتمال می دهم شورای نگهبان آن را تأیید می کند.
منبع: خانه ملت
دیدگاهتان را بنویسید