×

عملیات «طوفان الاقصی» می‌تواند به یک جنگ منطقه‌ای بزرگ منتهی شود

  • کد نوشته: 93439
  • ۱۴۰۲-۰۷-۱۹
  • 74 بازدید
  • ۰
  • عواضه تصریح کرد: همه چیز به سمت یک جنگ آشکار و گسترده پیش می‌رود و همه گزینه‌ها روی میز است، به ویژه از زمانی که کنست اسرائیل تصمیم گرفت به ارتش اختیارات بزرگی بدهد تا از همه ظرفیت‌ها در همه جبهه‌ها از جمله قابلیت‌های نظامی، هسته‌ای و شیمیایی استفاده کند به طوری که قبل از […]

    عملیات «طوفان الاقصی» می‌تواند به یک جنگ منطقه‌ای بزرگ منتهی شود
  • عواضه تصریح کرد: همه چیز به سمت یک جنگ آشکار و گسترده پیش می‌رود و همه گزینه‌ها روی میز است، به ویژه از زمانی که کنست اسرائیل تصمیم گرفت به ارتش اختیارات بزرگی بدهد تا از همه ظرفیت‌ها در همه جبهه‌ها از جمله قابلیت‌های نظامی، هسته‌ای و شیمیایی استفاده کند به طوری که قبل از استفاده از این تسلیحات نیازی به مراجعه به کمیته عالی امنیتی نداشته باشد، بنابراین ما با صحنه کاملا نظامی مواجه هستیم.

    به گزارش گیل و دیلم ، دکتر نبیه عواضه، کارشناس امور اسرائیل درخصوص تحولات کنونی در اراضی اشغالی در گفت‌وگو با شفقنا لبنان اظهار داشت: عملیات «طوفان الاقصی» رسانه‌ها و صحنه‌های سیاسی منطقه و جهان را درنوردید، چرا که در سومین روز آن هیچ چیز حکایت از پایان زودهنگام آن ندارد و افکار عمومی بین دو محور تقسیم شده و هر محوری طرفدار یکی از طرفین نزاع است و هر کدام اعلام کرده در صورت لزوم، حمایت کامل نظامی را به عمل خواهد آورد؛ امری که منطقه را وارد تنشی بی‌سابقه کرده است. اما اعلام جنگ رسمی اسرائیل علیه نوار غزه به چه معناست؟آیا شاهد درگیری‌هایی فراتر از فضای داخلی فلسطین خواهیم بود؟

    وی افزود: شکی نیست که حمله مقاومت به عنوان یک تحول و تغییر کیفی در شیوه رویارویی و محتوای درگیری عرب‌ها و اسرائیل تلقی می‌شود، به ویژه اینکه برای اولین بار از سال ۱۹۴۸ میلادی این جنگ در داخل . اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ در حال وقوع است؛ امری که به شدت بر فضای داخلی اسرائیل به ویژه در سطوح امنیتی، نظامی و سیاسی تأثیر گذاشته است.

    وی خاطرنشان ساخت: دیر زمانی است که توانایی‌های امنیتی اسرائیل همواره در کانون توجه و قدردانی بوده است، مانند امکان مهار یا انجام حملات پیشگیرانه که خطرات آتی را برطرف می‌کند، اما عملیات طوفان الاقصی تمامی تدابیر امنیتی و قدرت‌نمایی‌ دستگاه‌های نظامی و امنیتی را با خاک یکسان کرد و آنها را به شدت به چالش کشید.

    این کارشناس امور اسرائیل در مورد سطح دوم مربوط به فعالیت نظامی و رویارویی گفت: منطقه نوار غزه، به ویژه شهرک‌های موجود در آن، مناطق تماس تلقی می‌شوند و بنابراین وضعیت آماده باش دائمی در آن وجود دارد و سه لشکر مستقر ارتش اسرائیل مسئولیت حفاظت و تامین امنیت ۵۰ شهرک را برعهده دارند. علیرغم اینکه این شهرک‌ها ماهیتی کشاورزی دارند اما دارای حفاظت نظامی بسیار بزرگی متشکل از چندین پایگاه و دیوار حایل است که نیروهای مقاومت از آن عبور کرده و شمار زیادی از سربازان اسرائیلی به اسارت خود در آوردند.

    وی افزود: موضوع بسیار مهم در این زمینه مربوط به اقداماتی است که اسرائیل در زمینه نوسازی دیوار یا به اصطلاح حصار حائل در مرزهای نوار غزه انجام داده است که طی پنج سال گذشته مبلغی بالغ بر یک میلیارد دلار برای ساختن یک دیوار بسیار پیشرفته بتنی از نظر حسگرها و سیم خاردارها هزینه کرده است؛ بدین معنا که اسرائیل علیرغم هزینه مبالغ هنگفت برای تامین امنیت و ساخت قلعه‌ای غیرقابل نفوذ در حفاظت از این منطقه ناکام مانده است.

    عواضه در مورد وضعیت سیاسی اسرائیل گفت:اقدام مسئولان اسرائیلی در انداختن مسئولیت این ناکامی به گردن یکدیگر نشانگر غافلگیرانه بودن عملیات طوفان الاقصی است، این سردرگمی در رسانه‌های اسرائیل هم دیده می‌شود و شهرک‌نشین‌ها دائم این سوال را می‌پرسند که ارتش و دستگاه‌های امنیتی کجا بودند چرا این عملیات پیش‌بینی نشده است؟ رسانه ها و افکار عمومی اسرائیل حول سه مصطلح می‌چرخد: کابوس – جنگ شرمساری – و یک شکست بی‌سابقه.

    عواضه اظهار داشت: مسئله سیاسی بسیار مهم این است که برخی از احزاب در اپوزیسیون اسرائیل مسئولیت این وضعیت را متوجه سیاست‌های دست راستی دولت کنونی دانست؛ سیاست‌هایی که به دادن امتیازهای حداقلی به فلسطینی‌ها چه در نوار غزه و چه در کرانه باختری بی‌توجهی کرد و فراتر از آن، اقدام به تحریک شدید فلسطینی‌ها در بیت المقدس از طریق یورش یهودیان به مسجد الاقصی کرد.

    قانون جنگ در اسرائیل به چه معناست؟

    عواضه تاکید کرد: قانون جنگ به این معناست که امروز هیچگونه قانون، قوه قضاییه، مؤسسه یا دانشگاهی در اسرائیل وجود ندارد و تمامی ادارات، نهادها و واحدهای غیرنظامی، نظامی، پزشکی، امنیتی و اجتماعی کاملاً تابع ارتش اسرائیل و نتانیاهو به عنوان فرمانده عالی نیروهای مسلح اسرائیل هستند. پس از تصویب این بند و قرار گرفتن اسرائیل در وضعیت جنگی، این رژیم اکنون به یک پادگان نظامی تبدیل شده است.

    از همین روی، همه کسانی که یک روز یا نیم روز در ارتش خدمت کرده‌ند باید فوراً به پادگان های نظامی بپیوندند و اکنون ۳۸ تیپ در پادگان‌ها وجود دارد که تخمین زده می‌شود هر تیپ بین ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ سرباز داشته باشد. همچنین فراخوانی به همه اقشار از جمله پزشکان، مهندسان و دانشجویان که توانایی حمل سلاح دارند، داده شده است، همچنین فراخوانی به نیروهای اسرائیلی مستقر در خارج از اسرائیل مانند قبرس که حدود ۵۰۰۰ سرباز در آن مستقر هستند، ارسال شده است.

    عواضه تصریح کرد: همه چیز به سمت یک جنگ آشکار و گسترده پیش می‌رود و همه گزینه‌ها روی میز است، به ویژه از زمانی که کنست اسرائیل تصمیم گرفت به ارتش اختیارات بزرگی بدهد تا از همه ظرفیت‌ها در همه جبهه‌ها از جمله قابلیت‌های نظامی، هسته‌ای و شیمیایی استفاده کند به طوری که قبل از استفاده از این تسلیحات نیازی به مراجعه به کمیته عالی امنیتی نداشته باشد، بنابراین ما با صحنه کاملا نظامی مواجه هستیم.

    این کارشناس لبنانی درباره اقدام مقاومت اسلامی در بمباران مواضع دشمن در اراضی اشغالی لبنان اظهار داشت: مقاومت اعلام کرد که بی طرف نخواهد ماند و با بمباران‌هایی که انجام داد، بی طرف نبودن خود را علنا اعلام کرد. در این میان، طریق میانجی مصری پیام‌هایی مبنی بر مداخله لبنان در صورت حمله زمینی به نوار غزه ارسال شده است اما در مقابل، اسرائیل اقدام به صف‌آرایی نیروهای خود در مرزهای نوار غزه کرده است، به گفته منابع اسرائیلی و رسانه‌های آمریکایی، حمله زمینی اسرائیل به غزه طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت آتی انجام خواهد شد؛ به این معنی که اوضاع به سمت یک رویارویی گسترده پیش می‌رود و درگیری‌ها در مرزهای نوار غزه متوقف نمی‌شود و اسرائیلی می خواهد آنچه را که از دست داده است، جبران کند.

    عواضه در پایان گفت: وضعیت بسیار بحرانی است، روزهای آتی آبستن غافلگیری‌های زیادی است و به محض اینکه آمریکا وارد میدان شد و ناو‌های هواپیمابر خود را گسیل کرد، این بدان معنی است که ما به سمت چیزهای بسیار بدتری پیش می رویم

    لینک کوتاه مطلب:

    https://gildeylam.ir/?p=93439

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *