فرش دستباف با طرح اصیل گیلانی در لاهیجان رونمایی شد.
به گزارش «پایگاه خبری گیل و دیلم»،پیش از ظهر امروز، اولین طرح بومی فرش دستباف گیلانی با اقتباس از تنوع خاص گونههای گیاهی گیلان،با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و فعالان و بافندگان فرش دستباف در لاهیجان رونمایی شد.
وی در آیین رونمایی از فرش دستباف طرح بومی گیلان،افزود:با توجه به آمارهای موجود و رتبه دوم تعداد بافندگان فرش دستباف استان در شهرستان لاهیجان باید برنامه ریزی های لازم برای رونق فعالیتهای این بخش و حمایت از فعالان و بافندگان فرش دستباف صورت گیرد.
با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و تاکید دولت تدبیر و امید در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال، مسئله تولید و اشتغال مباحث بسیار ارزشمند و حیاتی برای اقتصاد کشور است
چرخه اقتصادی نظام جمهوری اسلامی با حمایت و پشتیبانی از بخش های مختلف تولید و همت همه فعالان و تلاشگران این عرصه می تواند بیشتر از گذشته پویا و سازنده باشد.
ذبیح الله نیکفر نماینده شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از تلاش این هنرمند گیلانی گفت: باید بتوانیم در قالب هنر، فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی را به جهان صادر کنیم.
وی با اشاره به تشکیل فراکسیون فرش در مجلس شورای اسلامی از عضویت بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس در این فراکسیون خبر داد و افزود: این امر نشانگر اهمیت دهی نمایندگان ملت به حمایت از تولید،صادرات و اشتغالزایی در حوزه فرش دستباف است
نیکفر استفاده از فرهنگ، اصالت تاریخی و بهره گیری از خلاقیت را سبب توسعه و مقبولیت جهانی فرش دستباف گیلانی عنوان کرد و افزود: مجلس شورای اسلامی نیز در راستای حمایت از این عرصه تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت.
دکتر منتظری رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان از فعالیت بیش از ۱۳ هزار بافنده فرش دستباف در گیلان خبر داد و افزود: از این تعداد بیش از ۹ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
وی افزود:اولین فرش دستباف گیلانی توسط بانوی هنرمند گیلانی با اقتباس از گیاهان بومی استان در ابعاد ۳×۲ متر با نقشه سنتی، طراحی و بافته شده است
در ادامه مجتبی مهری رییس اداره فرش سازمان صنعت،معدن و تجارت گیلان گفت: از مجموع ۱۳ هزار و ۳۹۶ بافنده فرش دستباف گیلان، ۱۶ درصد جزو بافندگان شهرستان لاهیجان هستند، همچنین ۱۴ درصد از مجموع بیمه شدگان سطح استان مربوط به این شهرستان هستند.
وی با بیان افزایش ظرفیت تولید فرش دستباف گیلان نسبت به سه سال پیش تصریح کرد: ظرفیت تولید این محصول صادراتی ۱۲ هزار مترمربع در سال بود که خوشبختانه این ظرفیت به ۵۴ هزار مترمربع در سال رسیده است.
مهری در ادامه از فعالیت ۵۳ کارگاه قالیبافی متمرکز و نیمه متمرکز با مدیریت متمرکز در سطح استان خبر داد و افزود هم اکنون فرش های با ابعاد ۶۰ و ۴۰ متری تمام ابریشم در گیلان در حال تولید هستند.
به گزارش گیل و دیلم ،معصومه حسینپور باهوش بافنده این فرش با اشاره به اینکه این طرح بر اساس تنوع گونه های گیاهی گیلان طراحی شده است، تصریحکرد: نقش مایههای این فرش دستباف شامل گیاهان بومی گیلان از جمله نیلوفر مردابی، چای، برنج، زیتون، سوسن چلچراغ، تمشک و … در قابهایی از طرحهای نماد فرش ایرانی جای گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید