معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با اشاره به اعلام اسامی نهایی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر کشور، گفت: نام دو شهر گیلانی نیز در لیست نهایی قرار دارد.
به گزارش گیل و دیلم ،سید امیر مصباح با اشاره به برگزاری وبینار با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه اعلام اسامی نهایی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر کشور، اظهار کرد: نام دو شهر از استان گیلان در لیست نهایی قرار دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس اعلام دبیرخانه شبکه ملی «شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» بعد از داوریها ۱۴۳ شهر به مرحله نیمه نهایی راه یافت و در داوری پایانی ۶۰ شهر به مرحله پایانی رسیدند، افزود: در این میان شهرهای فومن در بخش ادبیات و بندر انزلی در زمینه سینما در میان شهرهای نهایی قرار گرفتند.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان در ادامه با بیان اینکه در مرحله نخست، ۳۷ طرح و ایده از سوی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانهای استان گیلان به دبیرخانه مرکزی ارسال شد، گفت: در مرحله بعدی اجرای این طرح هفت شهر آستانه اشرفیه، تالش، فومن، انزلی، رودسر، شفت و ماسال از استان گیلان اعلام آمادگی و طرح خود را با موضوعات صنایع دستی و سنتی، هنرهای تجسمی، ادبیات، سینما، نمایش، موسیقی به دبیرخانه ارسال کردند.
وی با اشاره به اینکه با داوریهای انجام شده چهار شهر فومن، آستانه اشرفیه، بندر انزلی و تالش به ترتیب در موضوعات ادبیات، صنایع دستی و سنتی، سینما و هنرهای نمایشی به مرحله بعدی راه یافتند، ادامه داد: خوشبختانه در مرحله پایانی نام دو شهر فومن و بندر انزلی در لیست نهایی این طرح قرار گرفت.
مصباح اضافه کرد: طرح شبکه ملی «شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» با هدف شناسایی و معرفی ظرفیتهای شهرهای مختلف کشور با نگاه آمایش سرزمینی و ایجاد شبکه در حوزه فرهنگ و هنر راه اندازی شد.
وی ادامه داد: این شبکه در قالب رشتههای هنرهای تجسمی، هنرهای صنایعی و سنتی، سینما، هنرهای نمایشی، ادبیات، چاپ و بسته بندی، موسیقی، رسانه و مطبوعات، مد و لباس و بازیهای رایانهای فراخوان شد.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان تأکید کرد: یکی از مهمترین اهدافی که با راه اندازی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر دنبال میشود تمرکز زدایی از پایتخت به این معنا که «ایران تهران نیست»، است.
مصباح افزود: شبکه ملی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر فرصتی برای ساماندهی به ظرفیتهای مغفول مانده در این دو حوزه و توسعه و رونق اقتصادی، اجتماعی و انسانی و اشتغالزایی و معرفی ظرفیت در سطح ملی فراهم میکند.
وی برنامهریزی برای توسعه پایدار، کشف، جذب، و پرورش فعالیتها و حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش، و پایدار بومی، ساماندهی و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیتهای مردمی در فرهنگ، تبادل تجربهها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران و توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب و کارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق را از مهمترین اهداف راه اندازی این شبکه عنوان کرد.
دیدگاهتان را بنویسید