رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت گفت: به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت یا نابود کردن آن به هر طریق در منازل، معابر، میادین، بزرگراهها، پارکها، بوستانها، باغات و … در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع است.
به گزارش گیل و دیلم به نقل از مدیریت اجرایی ارتباط با رسانههای شهرداری رشت، سجاد محجوب با اشاره به دستورالعمل قانونی حفظ و گسترش فضای سبز و وظیفه کمیسیون ماده ۷ افزود: بر اساس قانون لایحه حفظ و گسترش فضای سبز شهرها، یکی از وظایف اصلی شهرداریها نگهداری و نظارت بر فضای سبز عمومی و شهری است و به همین جهت کمیسیون ماده ۷ به منظور اجرایی کردن این لایحه فعالیت میکند.
وی اظهار داشت: بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز، هر کس درختان موضوع ماده یک قانون گسترش فضای سبز را عالما و عامدا و برخلاف قانون مذکور قطع یا موجبات از بین رفتن آنها را فراهم آورد، علاوه بر جبران خسارات وارده، طبق قانون حسب مورد به جزای نقدی و حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین به منظور سیر مراحل قانونی و اداری میبایست قبل از هر گونه اقدام برای قطع، سر برداری، هرس و جابجایی درختان با مراجعه به مناطق پنج گانه شهرداری نسبت به تکمیل فرم تقاضا و ارائه مستندات اقدام شود و پس از بررسی و اخذ مجوز کمیسیون ماده ۷ از سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت نسبت به انجام عملیات رفع خطر، جابجایی و … اقدام شود.
به گفته محجوب، در همین راستا و در چارچوب لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، برای اولین بار دستورالعمل ضوابط و اصول فنی و ایمنی سر برداری و انتقال درختان در سطح شهر نیز توسط سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری در قالب لایحه پیشنهادی برای تصویب آن در شورای اسلامی رشت تهیه و تدوین شده است.
رشت، حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت دارد که در طول روز به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر میرسد. بر اساس آخرین آمار ۱۵۸ هکتار فضای سبز در کلانشهر رشت وجود دارد که سرانه هر نفر، ۲.۵ مترمربع است
دیدگاهتان را بنویسید