مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تاکید بر فراگیری سواد رسانهای، گفت: مشکل عمده این بخش عدم کاربردی و عملیاتی کردن مباحث آن در جامعه است.
به گزارش گیل و دیلم ،فیروز فاضلی در کارگاه سواد رسانهای در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت با بیان اینکه تک واژهها زبان نیستند بلکه ساختار، زبان را تشکیل میدهد، گفت: طبق آخرین تعریف جهانی، باسواد کسی است که قابلیت تغییر داشته باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه هر فردی دارنده نقشی در جامعه است، افزود: تغییر از خودمان آغار میشود.
وی با تاکید بر اینکه رسانه فقط فضای مجازی را شامل نمیشود، تصریح کرد: همانطور که تهدید به معنای محدود کردن رسانه خوب نیست، گسترش و توسعه آن هم مطلوب نیست.
فاضلی با تصریح اینکه در رسانه پردازش بیش از حد به یک بعد ما را از سایر ابعاد منحرف میکند، گفت: همه رسانهها با قدرت پیوند خوردهاند که این قدرت فردی، اجتماعی و تصوری است.
وی با بیان اینکه در شفافسازی باید به قدرت تصورسازی تاکید کرد، اظهارداشت: جلسات نباید تنها در بخش تئوری باقی بماند بلکه باید جنبه کاربردی و عملیاتی داشته باشد.
فاضلی با اشاره به سواد رسانهایی تصریح کرد: مشکل ما در کاربردی کردن مباحث سواد رسانهایی است.
*رسانهها تعیین کننده سبک زندگی هستند
معصومه نصیری، نیز در این مراسم با بیان اینکه رسانه فقط روزنامه و شبکههای مجازی نیست بلکه دارای ابعاد مختلفی است تصریح کرد: فیلم، انیمیشن، بازیهای کامپیوتری و هر آنچه که پیامی را منتقل کند، رسانه نامیده میشود.
قائم مقام انجمن سواد رسانهای کشور با تاکید اینکه مخاطب دارای سواد رسانهای تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند، اذعان کرد: سواد رسانهای همان مهارت رسانهای است.
نصیری نخستین عامل در برخورد با شایعات را توجه به منبع پیام و چرایی ارسال پیام دانست و افزود: امروزه شبکههای ماهوارهای فارسی زبان مخاطب را شناخته و مطابق با آن برنامه تولید میکنند.
وی با بیان اینکه رسانه باعث جابجایی ارزشها شده است، اذعان کرد: در دنیای امروز رسانهها تعیینکننده سبک زندگی هستند.
قائم مقام انجمن سواد رسانهایی کشور با بیان اینکه اصل مهم در سواد رسانهایی درک خطهای نانوشته بین پیامهاست تصریح کرد: باید دارای چنان توانمندی بوده که در عصر رسانه بتوانید اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنید در غیر اینصورت بازیچه دست رسانهها خواهید بود.
وی با اشاره به فقر سواد رسانهایی در جمع مسئولان، اصحاب رسانه و جامعه اذعان کرد: مشکل سواد رسانهایی محدود شدن در دایره اساتید و عدم خروجی مناسب در جامعه است.
نصیری خواستار توجه به تکنیکهای رسانهای در انتشار اخبار شد و بیان کرد: رسانه توجه شما را به یک بعد معطوف و از سایر ابعاد جدا میکند.
وی تاکید کرد: برجستهسازی، بزرگنمایی، اصطلاح سازی، بازنمایی از تکنیکهای رسانهای است.
منبع:ایلنا
دیدگاهتان را بنویسید